Pages

klik klik

I love KIM.... :)

I love KIM.... :)

Cici & Ery

Wednesday, March 25, 2009

Terang dan Gelap...

Semalam dlm gelap ci meraba cari Ayit, rupanya kepala dh senget dr bantal...


Cuti el ci krn uruskan hal Ayit memakan diri ci...ci end up kerugian 1 hari utk ci selesaikan kerja yg kaklina tgglkan. Ayit kena cucuk, part pertama dr 3serangkai. waktu kena cucuk mata dia pejam sbb tidur, lepas kena cucuk, dia bukak mata, berkerut ckit, 'ekkkk' then tidur balik.....yg ibu dia dh stand by susu la, puting la, mana la tau kalo-kalo dia meraung sakit...


Naluri ibu: kesian tgk anak sakit...(penakut sebenarnya)


Ayit juga dah officially akan enroll dalam nursery uia 1/4 ni...


Dan ci sekali lagi disambut dgn kerja yg byk, dan masalah-masalah dalaman yg kalo dgr mesti cari kerusi nak duduk (sbb terkejut)...ya, menuntut kekuatan hati utk stay calm dan buat mcm biasa supaya kerja yg lain tak terdrag masuk dlm masalah sendiri...


Cobaaannnn........


Ci balik jumpa Ayit lunch td, dan decided utk tinggalkan masalah di belakang. Alhamdulillah, Tuhan bukak jalan seraya ci tgk muka anak ci...satu-satu masalah tunjuk jalan sendiri utk diselesaikan...


Sekurang-kurang nya lah...


Most of the time kalau ci ditimpa masalah, ci akan rasa mcm ini balasan Tuhan atas dosa lampau ci...(ya, percayalah yg ci ngaku ci ni byk dosa terlampau)...dan ci akan mula marah diri sndiri in the 1st place knapa termasuk dlm golongan yg bermasalah...bnda-bnda mcm ini lah yg akan makan dalam, tanam sikit-sikit bnda buruk dalam hati smpai jd busuk...


Ci mahu elak ini, sedaya upaya ci...


Juga mahu elak edisi tengok ke belakang...dan menyesal...


Sebab rasa-rasa begitu buat ci menyesal berdiri di tempat ci sekarang, wal hal sangat byk perkara yg perlu ci syukuri dgn hanya berada di tmpat skrg...


Syukur dan redha...Bukan semua ketikanya senang dilakukan...

# saper nak derma ci beli spectra 3.???..dalam misi memberi anak hanya EBM ketika ci keja...takmau susu formula dah...insyaallah....

Monday, March 23, 2009

When all have been Said n Done...


Hari ni hari pertama ci masuk ofis....setelah 2 bulan cuti pantang di rumah...


ya....ci pantang.....


ya....ci dh bersalin....


hahaha...gelak utk diri sendiri....gelak kerana telah berjaya harungi segala dugaan, pahit maung, jerih getir, susah payah, duka lara, sakit, senak, nyilu, dan apa-apa yg ci rasa sepanjang temph 2 bulan ini...


ci selamat lahirkan Muhammad Harith bin Mohammad Hairy- 21/1/2009 jam 7.41 pagi, seberat 3.2kg...emergency c-sec...


sebab nya?


Ayit dh lemas...dan jantung nya laju sgt memustahilkan proses induce...


ya, sbgai tambahan cici yg dh berguling tahan sakit...(hahaha)


okey...okey...


Tolak tmbah, sakit ci sama saja mcm org lain yg rasa sakit bersalin bedah...dan susah payah sama saja mcm org lain yg berpantang...ci bersyukur juga tiada bentan; walaupun ci dh ulang alik KL-Seremban waktu bru 8hari bersalin...dan walaupun ci duk menyapu rumah sbb ramai yg dtg melawat...dan ci suka lap bdn yg melekit waktu ptg-ptg...


syukur juga sbb tiada sawan tangih, tiada bnda-benda pelik yg jadi sepanjang ci berpantang...kalo ada pun dh so yesterday dah...ci pun dh lupa...


ci mmg pelupa...


Jam skrg pukul 11.56 waktu ci menaip...dan skrg dah masuk 3 kali ci kol rumah, tny mak ci apa Ayit tgh wat...


Mcm yg ci jangka, ci sangat gagal dlm hubungan jarak jauh...hehehe...dgn abah dia ci takleh berpisah, dgn anak ci yg selama hidup ni ci kendong dlm perut, lg la payah ci nk berjauhan...ni pun tgh tunggu masa nk jengah dia tgh ari nih...


come on la...ni bru hari pertama kan...org hati besi pun cair...apatah lg cici nih...


Terima kasih kpd yg mendoakan...yg menjengah melihat ci selebet dgn kain batik dan bertempel di dahi serta berstocking tebal...yg mengucapkan selamat juga...dan yg menyambut ci dgn suam-suam kuku di pg hari...walaupun dgn senyuman...atau dgn kerja yg dh lama ci tinggalkan...


ci perlu masa...nak betulkan balik keadaan...


ci bukan cici yg dulu...


Ci sekarang dah jadi Ibu...


my life is now full circle........hihihi....