Pages

klik klik

I love KIM.... :)

I love KIM.... :)

Cici & Ery

Tuesday, December 22, 2009

Cici, everything happen for a reason...

Pesanan utk diri sendiri: sentiasa bersabar walaupun apa pun yang terjadi...


Sabar huh?


Macam susah kan kkdg...mcm terpaksa...mcm buat-buat...mcm tak ikhlas...dan dan tu nmpak muka mcm nak tanak aje...telan benda yang pahit kan ke muka jadi kelat walaupun kita senyum sehabis manis...kan?


Iya.......cici kena banyak bersabar...


Oh banyak ya nk bercerita...


Suami ci jatuh dari bumbung ahad lepas...depan mata cici....


Kesnya, mula-mula hubby ci nak pegi repair bumbung rumah adik dia yg dh bocor...patutnya dia pegi dgn budak indon dia aje, skali dia suruh ci ikut...ci pun mcm beria nak ikut. Ayit pun belum penah g umah makngah dia lagi...


Memula ci mcm okey lagi...lama-lama mcm tak sedap hati...ci bgtau adik ipar ci 'mcm kelakar je kan abg long nak panjat bumbung...kang ada yg runtuh kang....' ci gelak-gelak; saja nk sedapkan hati.....


Sekali bunyi prank kat atas...sekali lagi bunyi PRANG....


Depan cici: Depan Ayit: Ci nmpak suami ci jatuh dr atas smpai ke lantai...nasib baik ada sofa, so hubby ci jatuh atas sofa dulu, bru jatuh ke lantai....nauzubillah...Tuhan sj yang tau betapa terkejut nya ci....mcm numb jap, pehtu bru ci berlari angkat hubby ci...


Hubby ci luka kat tangan...byk calar....benjol kat kepala.....lebam-lebam kat belakang...tgn kanan dia mcm bengkak....berdarah ckit.....


Alhamdulillah, dia tak patah riuk kat mana-mana....dia leh bgn jalan.....tapi ci tau dia sakit...tu pun dia berhajat nk ikut family dia g makan ikan bakar kat serkam pantai.....memula kena la bebel tp memandangkan kesian, ci ikutkan la juga.....


Hmm......ni kali kedua ci nmpak hubby ci sakit...memula waktu kami belum kahwin, kami pernah kena ragut sekali...peragut tak dpt beg ci, dia tendang motor kami, hubby ci terpelanting ke depan....muka sagat jalan, gigi depan dia patah....kira penuh berdarah la muka....serius tragis mcm dlm cerita perang....cici tergolek sekali dgn motor...motor hempap ci.....tgn kiri ci retak...luka lain kecik ja....merasa la jugak ci terbaring kat tengah jalan setapak tu...sib baik tak dak yang langgar ci dr belakang....


Umur masih panjang...belum sampai ajal kami mlm tu.....

snin lepas kami bercuti di kuantan, family day opis cici...balik je dr kuantan, ci ngan hubby ngan ayit berhenti kat depan kedai mamak corner, utk makan...tu tmpat kami berdating dulu, so, mcm dh rindu sgt sbb dh lama tak ke sana....

Kami park kereta depan kedai mamak...ci naik kereta adik ipar cici sbb kereta hubby ci ada prob ckit...beg besar letak baju ci letak dekat seat sbb bonet dh penuh brg...ci sorok handbag bwh beg besar hitam...ci kepit dgn beg bubur ayit...so kalo dr lua mmg tak nmpak handbag ci...

Lepas kami makan je, balik ke kereta, ci nmpak handbag ci kat pedal minyak...hubby ci jerit sbb bag besar kami tu dh hilang.....ci check handbag ci; handpon, duit, camera ci smua dh hilang...purse ada, dia cuma amik duit ja....

Abg ci pusing keliling block tu sbb takkan jauh drg pergi sbb beg tu sumpah berat tak hingat...

Dalam bag tu ada segala baju feveret ayit...yg ci bergolok bergadai nk beli.....baju feveret abg ci...baju dinner ci...kasut adidas adik ipar ci (ampun eren yeh)...tudung liplap adik ipar ci (sory makchu)...kasut adidas erobik ci.....segala baju yg seksi la dlm tu...haiii....

Evrything indeed happen for a reason...

Ci tgh tunggu dan fikir reason for all these........


Halo lagiiii....

Semua org seem to bagitahu cici berita gembira dalam masa yang serentak.....

Okey list org yg mengandung kena tambah ahli nih...

  1. Ain kaklina (dear...tahniah sgt okeyyyy...looking forward to this news)
  2. Yuri (my dear member from ym....asyik2 ym psl cerita malam jumaat je yeh yuri...you deserve it dear.. after that hard works...hahahaha)
  3. Kak farah...from sarakids....ini pun berita gumbira...sbb mmg hari-hari tak sah kalo tak bukak blog kaka ini...she's my idol.....tahniah kak!!!
  4. Kak Anis...wife kpd br. kamara.....ci pun tersgt lah happy dgn berita ni sbb br. kamara la dulu yg bersusah payah berpeluh meleleh menghantar mengambik kami ke opis waktu abg ipar ci dh ke canada...skrg dia bakal ada baby sndiri...pengganti weedad aminah ye brother? i wish you both all the best ya....
  5. Myn....kwn sekolah cici....jgn lupa fully bf ye nanti
  6. Zana....kwn se'uia' cici.....nanti ci bg buku psl bf ye....
  7. lagi sapa lagi??? hehehehe......eh kaklina nordin bila nk masuk list cici ni haaa? hehehe....

Yup, mereka ini ada halo di kepala.....ci doakan yg terbaik buat mereka......ci doakan ci dlm golongan mereka juga...kih3.....sory ayit sory...ibu tersasul....ayit baby lagi yeee....

Oh well.....

Sunday, December 13, 2009

Ayit dah besar Ibu...

Jumaat sabtu ahad lepas cici cuti, masa yg sempurna untuk ci melayan kerenah ayit...sekelip mata pun ci tak tinggalkan dia- tolak gi mandi segala bagai la....ci nak belek segala peri laku nya...ci nak tengok apa yg dia dh buat yg bila waktu ci kerja ci terlalu penat utk nampak semua tumbesaran nya...

Bila ayit merangkak, dia akan toleh belakang dan kata 'Jom...'

Bila ayit dgr ci cakap atau abah dia cakap, dia akan ikut...Aritu dia merangkak laju nk gi amik cawan atas meja, ci kata 'amboi amboi amboi lajunya...' ayit tgk muka ci pehtu dia kata 'boi boi boi'...hahaha...pastu waktu ci majuk dgn abah dia, ci suruh abah dia amik beg ci dgn nada majuk 'abg, amik la beg ci nih...'....pehtu Ayit kata 'beg...' kami gelak mengekek, sorang pun tak jadi majuk dah......hahaha....

Ayit dah memanjat...dah berdiri tapi takleh lepas tangan lagi.......lum balance.....

Ayit cukup marah kalo ci ada tapi tak duduk dekat dia....dia suka gigit kolar baju cici atau abah dia....

Kalau nmpak pakngah dia suka angkat tangan tegur....mcm 'Yo, wassup...' hehehe....

Muka dia serius kalo disekeliling org yg dia tak kenal....

Dia pandai amik ati ci bila ci nangih dia akan wat muka kelakar...

Dia suka kalo ci main hidung dia...ci tarik hidung dia pehtu kata 'Ibu amik hidung ni, ibu buang'...lepas dia gelak dia akan ajuk 'buang...' Oh sgt lah burung tiung anakku ini.....hahaha....

Ayit dh makan bubur yg byk rasa...mcm ayam dan bayam, mcm carrot dan kentang...dia dh mkn byk benda lain gak...roti tiger pegang sendiri, kueh yg lembut2...gigi dia dh panjang dua di bawah...

Yes, he's a head turner kalo g memana smua org akan tegur dia especially dagu dia yg tajam tu..hehehe...ibu dia yg tak notice pun......








Muka serius lepas dimandikan kat luar rumah....ni mak ci, jauh ci import dr kedah....

Ayah ci bg rokok daun dia kat ayit...oh ci marah memula tp memandangkan ayit bru 11 bulan, ci doa bila dia besar dia tak merokok.....olok2 aje yeh ayit.....


hehehe...nmpak gigi dua batang dia....

Suka hati yeh.....



dia pegang rokok hasil pengamatan tgk Wan dia pegang....





Sunday, December 6, 2009

Pagi yang Indah...

Pagi cici ni sgt indah...

Sebab ci berjaya sampai ke uia sebelum pukul 8.00 pg....yippy! Bukan mcm minggu lepas, asyik kena wat muka kesian 'ampun puan, rumah saya jauh...penat nak menapak puan....' hehehe...

Mak ayah ci dtg melawat dr kedah...mereka willing nak jaga ayit sepanjang mereka ada kat seremban...dan ayah cici dh tak komplen psl rumah kecik, sempit susah nak bergerak...hehehe...legaaaa...tp sedikit komplen psl kenkawan pencen yg dia tinggalkan kat tmn melati tu, juga psl tangga yg kena naik setiap kali dia nk tukar kain pelikat....kih3....tak semua sempurna ye ayah?

Mak cici? oh mak cici menyokong segala benda yg ci pilih...buruk baik smua mak sokong...kalo yg buruk, mak akan sedaya upaya pikir apa kebaikan bnda buruk yg ci buat tu....dulu kan budak2, smua bnda yg ci buat, smua buruk-buruk belaka....hehehe....

Disebabkan ci susah tidoq smlm, terkelip-kelip gara-gara baca review psl filem 'hantu kak limah balik ke rumah' dgn gambar pocong segala, ci dok terbayang kak limah tu kat hujung katil ci...waaaaaaa...yg anjing depan rumah lak dok melalak...ci pun tatau apa yg dia nmpak (hantuuuu kah???), sakit ke apa ke, asyik melalak aje...ya, end up ci tido sebelum bas kua dr tol seremban dan jaga waktu bas dh nak smpai pasar seni...kuasa mengantuk, dasyat kannn???


Ayit...

Dia dh merangkak laju dah...dah memanjat....dan byk bercakap bahasa dia....ragam dia wat smua org naik senak tahan gelak...ya, dia masih fully breastfeed...even skrg ci menaip ni pun ci tgh pam utk dia...dia sudah 11 bulan skrg...

Ya, ci bangga dgn dia...yg cepat faham walau skali ajar...ajar minum dgn cawan sekali aje, terus dia pandai...yg selalu wat muka faham bila ci merintih pilu penat lelah lepas balik keja; dia dengar dgn penuh perasaan pehtu peluk cium ibu dia ni....hilang langsung penat cici....dan agak bangga juga dgn diri sendiri...hehehe...dh masuk setahun, masih mampu mengepam...ehem, sapa lg nak puji kalo bukan diri sendiri kan.....kan...kan...

Dan walaupun ci masih belum terima hakikat dan masih struggle berulang-alik seremban-kl-seremban saban hari dan masih belum temui keseronokan berulang begini; ci bersyukur kerana ci masih ada suami ci, dan Ayit.....

Alhamdulillah....




Ni dapur baru cici...masih dlm proses apa-duduk-di-mana...sila prihatin dgn extension wayar yg melintang di tgh jalan...sgt tak chantek.....hehehe...

Ruang tamu baru cici...perabot ckit kawasan jajahan besau...hehehe...juga dlm proses apa-duduk-di-mana....

Cici dan Ayit @ wangsa walk...eh ni bukan kat seremban...hehehe...ni kat popeye, wangsa walk....yummy!


Ayit jadi fire fighter...dah seswai dgn baju dia kan? hehehe.....



Ayit suka gigit apakebenda yg dia jumpa...kena betul-betul perhati.....ayoyoyo...gigi dh la 2btg panjang dah...




Ayit dh memanjat dah.....time ni dia duk tgk kiri kanan mintak diselamatkan.....hehehe...pandai bgn tak pandai duduk lak....



'Ibu mai la amik ayit....'




'Ibu...' hehehe...oh dia tak pandai lagi pggl ibu...ci assume saja.....






Ayit merangkak....







Laju ayit laju.......