Pages

klik klik

I love KIM.... :)

I love KIM.... :)

Cici & Ery

Wednesday, January 27, 2010

Tulisan Kedua Untuk Suami

Tulisan ni ci ambil dr blog friendster ci...zaman-zaman sebelum menulis di blogspot la...time ni ci lagi sebulan nak bertunang...ci kenal suami ci tak lama, setahun jagung je...lepas tu kami tunang...sebulan lepas tunang, kami kahwin...walaupun sekejap perkenalan pun, cerita kami tak senang- jalan kami tak mudah...tp kalo diingatkan skrg, kami gelak je kenangkan apa yg kami lalui dulu.......hehehe...

Ditulis 5 feb 2008, ci tunang 1 mac 2008.


Matanya…matanya banyak menanggung kelemahan diri ci…matanya banyak sembunyi
kekurangan diri ini dr diketahui sesiapa…matanya banyak mengangkat sesuatu yang
kerdil amat menjadi sgt jelita…matanya selalu pura-pura tak pandang kesalahan
diri, telan dalam sehingga lupa benar…matanya selalu bersorot kata indah, yang
selalu lemahkan hati ci…
Ya, ci anggap dirinya mulia…selebihnya mulia dr diri
cici atau org2 yg pernah ci tahu dan jumpa dan wujud dlm hidup…
pegangan nya
setembok puas utk dilanggar…sekukuhnya ia tidak beralih walaupun di tonggang
terbalik, di goncang2…jika sayang, ya, dia akan sayang…jika marah, ya, dia akan
marah, namun sekelip angin marah tu hilang, di ganti dgn wajah comel bg penyejuk
ati….
Telinganya penebat terbaik….kadang kala penyerap haba yg hebat…haba dr
api kemarahan sebagaimana mendewa pun, ditepis dgn hanya membisu…bisu dirinya
sedikit sebanyak mendiamkan yg mahu marah…sedikit sebanyak mematikan niat untuk
berdrama…drama bodoh yang kononnya boleh buktikan sesuatu yang memang tak
ada…
Mulutnya terjaga pertuturan…yang kasar2 walaupun terbungkah juga namun
pada yang lain, bukan pd cici…ya, mulutnya yang comel itu selalunya berperan utk
menyenangkan hati ci…butiran yg terkeluar yang memang sudah ci jangka dr awal,
yang sudah rutin, sukar untuk dijemukan…walaupun bisikan yang sudah di skrip
hampir setahun lamanya, ci anggap masih baru dan segar dan mendamba utk
didengari selalu…bila hati sudah cinta, setiap kata2 itu ibarat makanan hati…
Hatinya…hatinya…apa lah yg lebih bermakna drpada perkataan suci…..sungguh,
ci anggap hatinya suci…



# Wah......hehehe...

Tuesday, January 26, 2010

Tulisan pertama untuk suami...

Ci petik tulisan ni dr multiply ci yg dh lama tak update...time ni ci baru jatuh cinta kat suami...ci balik, trus tulis sumthing utk gambarkan diri dia...tanak la mcm obvious sgt...hehehe...oh well...

Mengingati dirinya bagai bawa segala bunga tumbuh dlm hati…rama-rama yang tak
berhenti lalu, diselangi rasa yang sangat indah, rindu yang sangat menusuk…sakti
cinta, yang satu yang tidak boleh hitung banyaknya…saya akui, yang indah itu
indah, hirup segala benak ke ingatan yang indah…
Bila dia jauh, setengah
diri ini bergerak bersama…terasa lohong di penjuru hati, menuntut segala
kudrat saya utk tidak berwajah pelik…saya harap dia tahu dan faham betapa
dirinya amat bermakna dan makna itu sudah tertanam jauh di dalam diri
ini...sejuk jemari mahu menyentuhnya, berkolam mata mahu tatap dia
kembali…kejauhan yg tak tertarik dengan segenggam tangan, saya sengaja biar
rindu ini kuat menjalar…rindu, kata orang, boleh buat yang cinta itu bertambah
cinta…rindu, kata saya, sangat menyakitkan…
Dirinya…apa ada pada dirinya, yg
buat diri saya sgt teruja, sgt mengakui cinta…senyumnya meredupkan hati
yang lelah dan penat dan sesak…matanya melajukan jantung, menghantar utusan
terus ke kaki…sentuhannya buat diri selamat dan selesa…keberadaannya, buat
diri saya sgt bahagia dan lengkap…
Dirinya…sudah tertulis menjadi cinta saya,
sahabat baik saya, menjadi tempat saya bersusah dan berpayah, bersenang dan
berlenang…menjadi bayangan kedua diri, yang sentiasa ada di sebelah
kanan…menjadi matahari, angin dan hujan…menjadi nyawa…menjadi org yg
paling saya sayang dan cinta…yang seyakin mungkin boleh mengakui saya
milikannya…


Ci harap dia faham...kalaupun tak faham, ci harap dia tahu yg ci sgt sgt sgt mencintai dirinya...

Monday, January 25, 2010

CONTEST SWEET PICTURE ANAK BERSAMA IBU

Ci mulakan dgn Bismillah...


Puas ci godek-godek komputer ci...nak cari gambar paling sweet cici dan my baby Ayit...Determine gak nak masuk contest ni walaupun dah panjang berjela sgt participantssss nya...hey, rezeki tak berbau kan kan kan....hehehehe.....Ok, trus ke gambar ye kalian...





Ini Muhammad Harith Bin Mohammad Hairy...Ibunya Cici...Waktu gambar ni diambil, umur Ayit 11 bulan...

Time ni kami berFamily Day for staff UIA kat Kuantan, Pahang...gambar di captured oleh kaklina di malam dinner...Theme Arabian Nights, tapi kami wat theme kami sndiri..'theme apa2 aja'...hehehe....

The reason kenapa ci pilih gambar ni dr semuaaaaaaa gambar yg bersusun dlm folder ci ialah kerana wardrobe yg kami pakai pada malam itu, semuanya dicuri pd keesokkan harinya....

Jap2 nak cerita ckit: Waktu kami g makan di kedai mamak (bru smpai KL dr Pahang), kereta kami dipecah, dan beg baju (beg yg serius besar kalah beg AF tu) dah dicuri org.....habisss semua baju-baju anak cici, baju cici sekali dgn baju abah dia....kereta tak harm apa2...even radio pun selamat.....

Sebab itulah ci rasa gambar ini sgt lah sweet sbb kalo ci rindu baju anak ci yg ci kena tunggu gaji bru mampu beli ni; ci akan tatap gambar ni....

Haip cici benti taip, ini contest bukan karangan spm.....

To the judges, ci harap penyertaan ci memenuhi syarat2 ye.......

;p


Ok, utk kalian yg nak masuk contest ni, leh ke cni. dan jom tick apa yg kita dh done kan...

Syarat2 adalah seperti berikut...
1) Mestilah gambar tersebut IBU BERSAMA ANAK..umur dari baby sehingga 3tahun..DONE
bilangan anak tidak kisah janji xmelebihi umur yang d'inginkan..
2) Nama anda & your anak beserta tarikh lahir..DONE
3) Letak picture satu SAHAJA yer...coz byk2 nnt pening juri...DONE
4) Ceritakan kenapa gambar tersebut d'anggap SWEET utk korg.. DONE
5) Jadi follower untuk blog IBU & blog MYTOMEIOUTLET ....DONE
6) Letak banner yang dicipta khas (gambar d'atas) diruang sidebar korang semua DONE
7) Letak tajuk sperti d'atas jugak yer..Make sure ur entry link back to mine DONE
8) Tarikh tutup penyertaan 29hb Januari 2010 OH SKRG BRU 26/1
9) Last skali,tinggalkan korangnye penyertaan kat dalam comment box entry ni k..itu jer...senang je.. OK DONE

Sunday, January 24, 2010

Ayit- My 1 year old hunny bunny

Tepat 21 January 2010; Ayit celebrate his first birthday...Satu...One...Uno....

Ayit dan no. 1 banyak sinonimnya: Ayit anak pertama bg cici n suami...suami ci anak pertama mertua cici...Abah mertua ci anak pertama...Mak mertua ci anak pertama...Ayit cucu pertama keluarga mertua cici...Juga cicit pertama keluarga mertua cici...Ayit lahir duapuluh satu haribulan satu...tepat jam tujuh empatpuluh satu...

Dan sekarang dia dah satu tahun....

Celebrating his first year of existence dalam hidup cici, mak mertua ci dh tempahkan kek sponge nombor satu...walaupun byk corak bunga bunga dan mcm girly pakngah dia kata (hey,kedai tu tunjuk gambar patern kecik sgt, camno mak den nak nmpak); kek bentuk No. 1 tu tetap gah di mata cici...dan di mata Ayit juga...

Mak mertua ci buat jamuan kecil malam khamis tu...cici amik cuti khas utk ayit...mak ngah ayit masakkan mee yummy...ada kacang, ada sumi,ada kek dan mee dan jemputan yg terdiri drpd 3beradik: ajoi, aqish dan enyal...jiran sebelah umah mak mertua ci yg selalu tolong tgkkan ayit kalo ci balik lambat dr keja...

Ayit demam malam tu...teruk juga...smpai 40c suhu dia...malam tu kol 1030 terus bwk g kinik, mintak ubat bon2...cannot afford ayit to suffer any fit anymore...patut la time nak tiup lilin, dia lemau ja...byk merengek dan byk menyusu...takmau lak kat org len melainkan ibu dia shj.....

Alhamdulillah, dia dh sehat dah...

Dah setahun ni, byk gelagat dia...dah pandai panggil atok dia 'Aaaatek...'...pernah sekali dia bgn tido, tetiba dia pggl ci 'Bu...bu...bu' wahhh, meleleh air mata ibu nih....selalu dia pggl meekkk ja.....insiden tu sekali tu ja, lpeh tu dia pggl mekk balik...

Dia selalu tepuk dahi dia mcm org wat salah kat dia....mcm 'Alamak...' hehehe...sekali tu, hubby ci bwk g site dia, ci ikut skali...dia tgk org bancuh simen, skali dia tepuk dahi..abah dia kata 'Nape ayit? dia silap bncuh ke?' hahahaha....

Walaupun lasak, ci tahu Ayit ni pemerhati...dia suka perhati apa yg semuaorg buat...dah tiba masa ci jaga setiap perkataan ci, setiap gerak ci, pakaian ci, adab ci...Anak kan kanvas putih, menjadi tak menjadi, org akan pndang cici la kan...

Ya, dh 12 bulan ni, ci bukan raikan birthday Ayit shj...ci raikan 12 bulan ci menyusukan dia.....Cici, well done! hehehe....(tepuk bahu sendiri)

Ayit,

Ibu doakan kebahagiaan ayit...ampunkan ibu kalo hidup kita tak semewah org
lain...tapi ibu janji ibu akan buat yg terbaik utk ayit...ibu akan cukupkan
makan pakai anak ibu ni smpai takde ruang utk ayit rasa rendah diri...Membesar
dgn baik ye anak...jadi anak yg soleh...jadi org yg berguna...Ibu akan didik
ayit dan didik diri ibu sendiri utk menjadi lebih baik...terima kasih sbb hadir
dlm hidup ibu...terima kasih sbb selamatkan ibu dr byk perkara...Ibu sayang
Ayit.....

Ibu...

Sunday, January 17, 2010

Items To Let Go...


Product: Adidas EDT- Floral Dream
Bought at Watson RM30 ++
Reason to let go: Bau dia sedappp...flowery....tp disebabkan right after beli edt ni, ci beli satu lagi edt, so salah satu kena let go la......
Price: RM20.00 (sbb ci dh spray sekali dua)




Product: Kasut XES (size 40)
Bought at RM 39.90
Reason to let go: Cici berulang Seremban-KL hari2...so the best shoe for me is sandal sahaja...kasut-kasut heels mcm sayang je nk bawak naik turun bas......
Price: RM25.00 (ci pakai sekali shj-utk try)




Product: Maybelline Liquid Liner (Black)
Bought at RM24.90
Reason to let go: Teringin nak pakai liquid eyeliner sbb selama hidup ni asyik pakai pencil shj...but end up tak reti pakai pun...oh well....
Price: RM20.00 (ci dh pakai sekali)





kalau berminat email kat cici ye...cici_1331@yahoo.com..... Bukan barang reject ye dear...cuma ci beli and for some reasons, ci tak pakai...sebab tu nak jual...leh gak ci beli pampers kat ayit...huhuhu...
Harga still leh nego...Dan yes, semuanya including postage (if necessary-kalo kwn meja sebelah nk beli takyah la pos kan..hehehe)

Wednesday, January 13, 2010

Anak dara zaman sekarang...

Pukul 10.30 malam...

Ber fb...

Di kedai mamak......




"Biar la....bukan drg g melepak kat memana...." suami.

"Zaman cici mana dapat camni....timeline kol 6ptg....habih lewat drpd tu makan penampaq ayah la..." cici....



Oh cepat nya masa tu berlalu.....zaman pun dh lain.....ci rasa mcm muda lagi...tp bila tgk org betul-betul muda, ci rasa mcm dh ketinggalan....ci rasa mcm dh tua.....sbb kalo ci muda, ci tak buat bnda-bnda yg drg buat...ci tak ada bnda-bnda yg drg ada.....

Mungkin sbb tu remaja skrg cepat matang...mereka bebas mematangkan diri sendiri dgn cara mereka.....

Rebel? itu subjective.....dgn memberi apa yg mereka nak pun bukan cara nk kurangkan rebel....Cukup takde dalam kamus remaja....(oh ci tau ini...ci pun pernah remaja- dan pernah rebel)

Mungkin itu yg buat remaja skrg berdikari....dan pandai-pandai sendiri....

Tapi, mungkin itu yang buat ramai remaja skrg yg kahwin awal?

Oh tak...Cici sorang shj yg kahwin awal.....


hahaha.....


Conclusion: anak dara zaman skrg zaman dulu bezanya; dulu mana ada fb, blackberry, blueberry bagai....kitaorg ada blackcurrant ja....hehehe....

Tuesday, January 12, 2010

Bila anak dah lasak.......

Sabar is my new best friend..... (eh dh mmg kawan akrab sejak azali lagi kan?heheh)

Ayit dah nak menjengah setahun 21hb ni...Gigi dia dh naik 4 batang kat atas, 3batang kat bawah. Total =7 woo...cemerlang nak...keep it up! Dulu nk kua sepuntung pun berchenta bagai....sekarang maju bagaikan johan.....oh ayit mmg begitu...suka slow mo awal2...waktu dia dalam perut ci, perut ci sah2 kecik...bila masuk bulan ke 6, tetiba perut jadi buyung...hehehe....

Semalam dek kerana kelasakan ayit, ci MC...jadi ibu ni kena kuat immune badan...oh well.....

Ntah cemana ayit hantuk kepala, B cici bengkak...sakit sampai demam mengigil2....sampai kalo dia nyusu menjerit2 mcm kena pijak....

Semalam dh g check kat klinik...doc kata urat susu bengkak, takut jugak infection...kalo makin membengkak, kena paham-paham sendiri la dtg balik kinik.....yg tak best nya, doc tu laki...pegang2 lak ci nk check...mmg la dia doc kan, tp waktu nak check tu ingatkan dia bangun nak paggilkan nurse ppuan utk tengokkan, rupanya dia bangun nak tutup pintu...haishh...nasib baik bengkak ci kat separa atas, tapi pun ralat gak la........kua bilik rawatan mcm trauma jap, kesian tul kat diri sendiri...huhuhu....terasa cam tercabul lak kehormatan...cess....

Oh ya,

Dan ditambah dgn lebam kat bwh lengan dan lengan ci hasil gigitan ayit yang cemerlang...bukan lebam je, dh jadi berdarah pun....nak pakai baju pun kalo terkena mcm 'auu auu auuu'....

Kalau anak org dh lama main lawan gigit....hehehe....teringat ci kat anak buah ci, Aminah...lagi teruk ci kena...ci rasa paling brutal ci penah lebam 10 spot dlm sehari...petua: kalo dia gigit, jgn rentap or tarik tgn tu...biar dia gigit smpai habis...kalo rentap sbb sakit, akibatnya berdarah ler tgn tu.......'

Apaaa-apaaa pun, he's still my sweetheart...possessive sgt dgn anak, smpai kalo FIL ci amik bawak g jenjalan pun ci dh meroyan kat umah 'mana ayit...mana ayit'...smpai hubby ci geleng-geleng kepala.....kalo dh anak depan mata, kalo lasak ckit, dh berhajat nk amik buh dalam perut balik...hai cici, bila la nk belajar bersyukur nih...haih......

Sunday, January 10, 2010

Cici & Corby....




Cici antara manusia yang tak kisah pasal gadget...ci dulunya pakai handphone biasa ehsan dr suami cici...ci pakai camera free menang pertandingan gores dan menang by Neutrogena...skrg pun ci beli handphone basic dr csl lepas handphone ci kena curi.....




Ya, ci antara org yang sangat tak kisah gadget apa dlm tangan....




Sehinggalah Sabtu lepas....




Sabtu; tempat Karnival Telefon Bimbit @ Seremban...




Suami ci bawak ci ke karnival tu...tujuan bukan nk beli pape, nk cuci mata je...sbb ci teringin nak tgk apakebenda reramai sgt kat terminal 1 tu...Kawasan kecik je...muat dlm 5 khemah cmtu....waktu ci pegi dh kol 8 lebey dah...tp ramai org mcm kat pasar malam...




Melangkah je masuk, ci nampak deretan iPhone....dlm hati: mak aiii...bukan standard aku nih....




'Kak, iPhone kak...RM 199 je...'


haaaa?


Ci pegi lagi dekat...betul, mcm iPhone betul....


"Beli 2 kak, saya bg RM 380.00"


Bentuk semua sama...kecuali feature la, byk yang takde.....But, still, bukan org tahu kan....


"Pakai saja maa, bukan org tauuuu" amoi tu kata...hah, kan ci dh kata.....


But, still, bukan iPhone pun.....


Ci pun jalan tgk booth depan ckit....nahhh, depan ci terpampang poster yang wat ci rasa 'Makk...ci nak satuuu...' ibarat nk mintak belon yg terbang tinggi waktu pi pasar malam dgn mak ci...bezanya ci dgn suami, dan ci 20 tahun lebih tua dr zaman tu....



Samsung Corby...

Ci pernah pegang handphone ni waktu ci jenjalan kat wangsa walk. Time tu rajin wat muka mcm kaya, mcm nk beli, mcm ada duit nak beli padahalnya takde pun smpaikan budak cina tu layan mcm permaisuri turun dr langit....

Komen ci: Satu-satunya handphone touch screen yang ci suka touch....hehehe....

Even iPhone pun kalo ci touch, ci fail...gagal...sbb bila touch yang lain, kua yg lain...


Tapi Corby ni.....lain sgt.....

Banyak sgt lah yg membuatkan ci jatuh cinta kat dia......oh no wifi...tak kisah la, ci nk bertenggek kat mana lak nk wifi kan......bukan kaki starbucks pun.....kih3.....

Kecantikan nya yg lain dh kaburi feature2 yang takde.....dan ci tak kisah pun...Corby oh Corby...nama kita sesama C kan......

Kena ada dalam Must-have list ci nih....

Kena buh dalam azam 2010 ni...eh bukan...azam Bulan Januari 2010...dekat ckit nak capainya....




hahaha...kemaruk sgt dear....
# Thanx kak yati, berita baik yg membuatkan impian ci semakin nampak di mata.....hehehe....






Thursday, January 7, 2010

Bas Rosak.....

Semalam bas ci rosak.....yup, bas SKS kebanggaan cici kerana kebergantungan ci terhadap bas tu takleh di sangkal lagi......hari-hari kol 6 pagi dan 6.40 ptg ci akan ngadap bas tu.....

Bukan salah bas tu, dh mmg nak rosak nak wat caamnee kan.....elok2 sampai kat hentian rehat Nilai, bas berhenti...driver kata brek tak makan, so dia tak berani nak bawak any futher than that la....

Driver: Diminta semua bersabar ye....saya dh inform bas lain utk amik semua....diminta jgn turun ye, bahaya kat bawah tu (kereta kan lalu-lalang laju)

# Semua org dgn panic nya turun....serentak.....hahaha.....tinggai cici dgn dua tiga kerat je yg patuh arahan (konon-sebenarnya malas dan malu nak berbaris bagai apa kat tepi jalan tu)

Pehtu perasan ada bas berhenti kat belakang...kami pun turun la, ingatkan bas savior dah datang....sekali bas tu penuh, leh muat 3 org ja...yg kami yg 30 org ni dia halau jgn naik...nanti gheban (runtuh dlm kedah)...

Ada 2 bas lalu....cap suasana edaran...pakcik tu punya la lambai2 suh benti....bas tu kosong, dia pecut laju ja.....oh rivals la tu....takan nk tolong lak kan.....huhuhu.....oh well....

Ci pun dok la tepi highway tu...sambil dgr lagu taylor swift.....skali bas lain smpai.....semua org serbu....dh naik dah, seat mmg dah takde.....tawakal nk paut kat tiang je la, nak berdiri...dalam hati 'apa la hai nasib ku ini....'

skali hp polyphonic ci bunyi....

'Yang, turun dr bas tu, abg ada kat belakang bas ni....'

heh, ni bru la kata savior....mcm prince charming lak datang jemput princess nya.....

Ci pun senyum-senyum wat muka macam 'heh, korang berdiri la smpai seromban tu, den nak balik naik keto (sory kalo salah ckp, cici org kedah...heheheh...)

Pakcik bas: eh eh eh nak ke mana nih?
Cici : Suami saya dtg amik....

Pakcik tu turun sekali nk make sure betul ci naik keta.....bru dia jalan....hehehe...thanx pakcik....

Ci pun lenggang lengguk suka hati berlari kat suami tercinta, naik kereta dan balik umah dgn permai nya...hehehehe...

Suami: Saja nk surprise ci....
Cici : Awat tak habaq awai2 nak amik ci?
Suami: Satgi ci tgu sorang2 lak tepi highway tu....abg takut tak sempat sampai sebelum bas tu....

Oh dear......rasa nak peluk suami sendiri pehtu bukak tingkap jerit 'Dia ni cici punya!!!!' hahaha...sungguh klasik cici....

Monday, January 4, 2010

Gambar Di Kuantan...

Sebenarnya byk lg gambar ci berfamily day di kuantan...but as u might know, kamera ci kena curi...so apa yg tinggal hanyalah gambar dr kamera kaklina ku cayang je lah....thanx akak....akak tahu betapa bermaknanya gambar2 ni bg ci....ni je lah kenangan ci dgn baju2 yg kena curik.....kih3...



candid: time ni hubby ci tgh join game boling pantai...background pantai cantik angin sepoi-sepoi bahasa malaysia....

Hubby ci score hampir semua botol jatuh tergolek.........hehehe...dpt tepukan gemuruh lagi.......


oh aksi biasa pass-pass anak sapa yg dah lenguh dukung.....iye, ci tahu hubby ci 'petit' dr cici.....kih3....



Ibu dan Ayit.....psttt, dh ada muka ci lum???


Malam dinner....theme, arabian nights.....oh, ci jauuuhhhh dr menang....hehehe...


Sunday, January 3, 2010

Kenduri Di KL...

19 Dec punya cerita...terlupa sgt nak upload....ci tahu dh basi, tp untuk menjaga hati sendiri supaya tak rasa ralat sgt, ci nk upload juge...hehehe....

Nak ke kenduri my dear fren Dayah kat Pandan Indah (or sumwhere around there)...beria nk gi ni tetiba hari nak pegi tatau nk pakai baju apa...sbb baju2 ci banyak dlm kotak, tak unpack lagi sejak pindah...dah sebulan pun...cici, harap insaf ye....

Dah pegi bagai punya la dok seronok tgk pengantin pegang tgn teringat zaman cici kawen dulu-dulu smpai lupa nk amik gambar dgn pengantin...last2 amik gambar diri sndiri aje....alahai....

Lepas kenduri , cici, abg, ayit n zira si adik ipar ku g Wangsa Walk....serang FOS baby, ci nak beli legging kat ayit...last2 ci beli 2 legging, 2baju tidur fit, sepasang kasut vincent utk ayit....mana la ci tau semua tu akan dicuri kelak (rujuk entry sebelum)..tggl kasut dgn 1 legging je...cesss.....

Ok, gambar ayit...oh dan cici juga.....hehehe....




Muka selebet sbb hujan lebat sgt...suami ci mmg pemalu yg amat.....nk crop gmbar krg tak lawa, so biarlah dia dgn insecurity prob dia...hehehe....cici pun kkdg begitu jugee....

Sambil tgu abah dia pilih seluar kat FOS....oh ayit akan gigit semua bnda especially kolar baju...dia suka bau kut....ibu dia wangiiiii...hehehe...


My heart....


Hilang susah hati ci.....


oh jeans anakku tu turut terkorban dlm kes kecurian...harap maklum...haih....




Ci mulakan dengan Bismillah...

Ci tahu ci lambat...sbb semua org lain berpusupusu upload entry utk 010110, cici lak sibuk bercuti kat umah kilik anak smbil masak kari ayam...hehehe....

End up ci update blog arini...Aci lah kan....

Tahun baru ci sambut di rumah...dgn suami dan baby yg dah terbungkang tido zzz....hehehe....banyak yg berlaku thn 2009 sampai ci rasa mcm nk terlompat-lompat masuk ke 2010 lebih cepat dr normal....sbb ci harapkan yg terbaik drpd thn 2010 ni...ci doa yg terbaik...

Tahun lepas, byk perkara cerita dan perangai ci terpaksa sumbat dalam tong sampah pastu usaha utk lupakan...mcm kes curi hari tu...kes sedih muram durja sbb terpaksa ulang alik ke seremban...kes majuk sana kes majuk cni...

Tahun ni ci nk buka buku baru...buku yg bersih....buku yang ci harap akan bersih smpai hujung tahun...buku yg tak hanya berat di sebelah kiri tp berat di sebelah kanan.....buku yg kalo Tuhan nk cabut nyawa ci pun, ci takan mati dgn tak sempat buat itu ini...

Tahun ni pun rencana ci banyak dan pelbagai...ci nak habiskan itu, ci nak mulakan ini...ci harap walau tak smua, sedikit selesai pun jadi lah....

Ayit dh setahun...dia dh banyak ragam...dan makin bijak...buatkan ci terfikir yg ci kena jaga setiap perilaku ci...kena jaga mulut ci....sbb dia dh mula memerhati...dan ci dh nmpak sedikit sebanyak perangai ci ada kat dia...cth majuk hentak kaki...hahaha....walaupun kebanyakan baby buat bnda yg sama, well, i still blame my self....hehehe....

Oh thn ni ci nak beli balik handphone idaman ci.....ci nk beli balik camera ci yg kena curi.....ci nak transfer tempat kerja yg lebih dekat...oh ini crucial...ci kena lakukan sebelum bulan puasa.....kalo tak hari2 ci bukak posa atas bas...waaaa, takmauuuu....

Dan as far as i'm concern, ci nak baiki hubungan dgn ramai org...ci sendiri kena betulkan nawaitu ci....ci kena baiki hubungan dgn suami, dgn mak ayah, dgn mertua, dgn adik2 ipar, dgn adik beradik sendiri, dgn biras, dgn opismate, dgn jiran sebelah umah, dgn tuan tanah, dgn semua org lah....huhuhu...

Apa pun, ci doakan tahun ini lebih baik dr tahun sebelumnya.......


* sory takde gambar baru....kamera takde...waaa....