Pages

klik klik

I love KIM.... :)

I love KIM.... :)

Cici & Ery

Wednesday, February 24, 2010

The reason why i'm moody last night...

To my hubby honey bunny,

Sorry sambut muka masam ci semalam....what a really lousy evening i had.....ci try wat cerita jd sekelakar yg ci buleh so that i will not be so annoying...hehehehe....

Recap ptg semalam around 5.30....

Ci balik wit my fren, yg membawa cerita yg bg ci a lil bit shocking, but more to hillarious...

Ceritanya mcm ni, ada sorang 'kakak' kat company cici ni. Dia ni sgt cantik, sgt pandai bercakap, sgt ramahtamah....sejak ci memula kerja 6 thn lepas, ci mcm adore dia la...respect her in evry way i can possibly think of...yes, ci jarang jmpa dia, only kalo ci ter bump or ci hadiri function yg sama....

Evrytime ci jmpa dia, dia akan senyum atau tegur ci atau sapa dgn begitu manis senyuman di wajah cantiknya.....dan as usual pun, ci pun akan balas pun dia punya senyuman pun...hehehe...

Ok pun, lepas tu pun (dh ci dah....)

Nak dijadikan cerita di tingkat sista ci, tetiba sista ci gi sebut la nama comel ci, cerita psl dia kenal cici...sumhow 'kakak' cantik tu dgr nama cici...dia mcm 'Ha, cici?'....cm pelik la sbb dia kenal ci dgn nama 'Rozi...' lepas sista ci explain cici yg mna satu tetiba terkeluar kalam dr kakak cantik tu....

'Oh, cici yg perasan cam bagus tu ye?'

Hah, ambik kau sebijik.....

Hahahahaha.....

Okey, okey....ci tau ci tak layak nk defend diri sendiri dan ci tau tak smua org suka cici dan ci tau semua org ada hak nk kata apa2 kpd org lain dan ci tau krg akan kata 'eleh ci, benda tu pun nk kecoh'...but still, ci agak terkejut sbb kakak tu mmg all this while baik sgt dgn cici......

Diulang, baik sgt.....

Dan for the record, utk sepanjang 6 thn ni, ci mmg xder lg kes2 org takpuas hati dgn ci, sbb ci jenis tak pernah kacau org...masuk opis ci, kua opis ci.....kalo ci nk bwk mulut pun, dgn jiran sebelah ci je.....dgn org lain, yes, mulut ci sgt berlapik......ci sgt jaga apa yg ci cakap....enuf said....

Kakak tu yg mcm dh 2faces tu satu hal la, yg ayat 'perasan cam bagus sgt tu...' apakebenda maksudnya...apa pendapat krg? Org yg perasan mcm bagus sgt tu jenis org gedik ke, dia byk ckp ke, dia giler glamer ke? sbb ci mmg xpenah ckp cmtu kat org.....haish....

Okey2.....lepas sista ci balik umah dia dan ci teruskan perjalanan balik ci, jd lagi satu bnda yg bg ci sgt yekkk....

Ci naik bas, bus biasa yg ci selalu naik....ci ada satu drebar bus pakcik ni, ci kurang minat dia sbb dia suka bukak lagu pelik2 kuat2..dah la pelik, kuat lak tu..Smlm, nasib ci tak baik la sbb ci balik dgn dia.....Ci pun nekad nk tidor je la despite apa lagu yg dia bukak...wah, dh la ci dok depan.....

Sekali dia bukak lagu hindustan, dialihbahasa kpd bahasa kelantan, dinyanyikan oleh 5 org gadis Melayu, bersinglet (Top shj) dan hot pants...dan gelek yg bg ci sgt lucah utk tontonan umum...sekian terima kasih....

Wahhh, cmne nk ckp ye...hmmm.....ci bkn tak open minded ke, narrow minded ke apa..hahaha...

Ci ramai kwn kelantan dan ci rs kalo drg tgk pun, drg naik malu.....

Sbb kakak sblah ci dh pandang ke tingkap....kakak sebelah cna trus sumbat mp3, akak sebelah2 dia terus pandang tingkap...masing2 malu nk tgk image2 cmtu...lelaki ci tatau la, drg smua dok belakang....dan dr cermin depan, ci nmpak pakcik tu dok tergelek2 sambil bwk bas.....dan smbil korek2 telinga dgn cotton bud....oh sgt yekkkkkk.....

Satu cd full of all that junk....smpai kat Nilai bru habis satu cd.....smuaorg muka mcm 'Alhamdulillahhhhh.....'

hehehehe....

tu je la nk cerita kat hubby ci nape muka ci cm 'abg, tolong ci...' waktu memula hubby ci nmpak ci sedari turun dr bus....

Sekian...

Sunday, February 21, 2010

Bau Baby....

Ci ada satu perangai, kalo ci jmpa baby, terutama yg bru lahir atau yg kurang dr setahun, ci suka bau dahi drg...org kata bau syurga...ci tatau, tapi ci mmg sukaaaa sgt....hubby ci kata kalo ci pregnant, ci ada satu bau kat dahi...bau mcm baby...hubby ci suka bau....dulu waktu ci pregnantkan ayit, hubby ci akan bau lama2...tak kira masa.....


Semalam ci tnya dia "Abg, bau tu dh kua lum?" hubby ci pun bau dahi ci....dia senyum...


"Ada...." hehehe.....hubby ci mmg comel.....


Ci agak penat weken lepas.....dgn jerawat yg 7 bijik kua takde warning kat muka....dgn muka pucat cm mayat...dgn penat yg extra melampau...dgn perut yg slalu cramp esp kalo dukung abg long ayit tu.....ci even tak gi pun perjumpaan kelab susuibu seremban disebabkan kondisi badan yg tersangat penat....bayangkan ci masak bubur ayit pun leh jd pitam...haiyooo...sib baik muntah2 lum dtg lagi...ke tak dtg langsung? hehehehe.....Amin....



Update minggu ke 7...(wei jauh lg kan kalo tolak 40mgu smuanya)...morning sickness none...jerawat yesss byk sgt...pitam yess selalu.....baby bump....hmmm...yess kalo ci makan byk n kalo ci mcm buncitkan perut dgn angin....hehehehe...Oh ci jumpa file ci waktu pregnantkan ayit dulu...jmpa batang test ayit dan jmpa journal sepanjang 1st trimester ci dulu...dulu tau2 je pregnant trus muntah bagai...skrg relax je...dulu muka sgt licin...skrg tak larat nk tgk cermin dah...hahahaha.....



Ci doa baby ci sehat....sgt2 terpaksa melasakkan diri nowadays...mmg takleh pamper diri langsung...hehehe.... sory ye baby.....

Thursday, February 18, 2010

Sweet Pea...

Hmm....Minggu ni berjalan dgn jayanya.....cici bgn seawal 5.00 pg (selalu draggg je kejanya)...ci mandi, siapkan beg ayit n cici, kejutkan hubby (slalunya dia yg kejut cici..huhuhu), siapkan beg pam, and trussss dukung ayit masuk kereta seawal jam 5.30pg...naik bus kol 6 dan smpai uia kol 8 sharp....fuhhhh....susah woo for pregnant lady like me utk tahan diri jgn lari kejar lrt yg nk terlepas......kih3.....

Sampai opis awal smbil senyum-senyum walaupun tido sepanjang jalan dr seremban ke KL...hahaha...oh well.....

So far sooo good....morning sickness lum jengah lagi...ci doa ci antara 23% yg tak merasa morning sickness dlm pregnancy kali nih...fuh3.....

Yang tak bestnya...muka ci jd oily, pucat cm mayat, jerawat ci naik 2 bijik besaq besaq...waaa.....disaster la, punya lah berkurun jerawat ci tak naik....dulu time pregnantkan ayit, muka ci cemerlang je...apakah??? kih3.....

Baby ci yg sebesar sweet pea ni masih awal utk ci rasa apa-apa.....kkdg mcm berdenyut2 ckit la, mcm petanda supaya ci beringat jgn jalan mcm ribut sgt, jgn dok angkat along a.k.a ayit kerap sgt...woh, budak tu sgt chubby...kih3....dan sntiasa minum susu utk kesihatan...Oh bercakap psl susu, aritu ci g family store dgn hubby, nk g beli anmum.....skali hubby ci tnya....

"Ci, nk beli yg mana? Lacta ke Materna? Yg nyusu ke yg mengandung? Ci pun mengandung, ci pun menyusu"

hehehehe...ye, hubby ci sgt chumel....

Ci beli Lacta sbb kandungan kalsium lg byk dr Materna. Dlm Materna kandungan folic asid lg byk tp ci leh dpt extra drpd pil yg ci makan skrg...Ci sgt2 perlukan kalsium....utk bertiga ni...cici, ayit n baby...satgi anak2 sehat, ibu yg mereput karang...kih3....

Ci doa everything will be Ok, Insyaallah.....

Monday, February 15, 2010

My new phase....

Wah...lamanya ci kira ci tak tulis...skrg kol 12.28 pg, dan ci kna bertolak dr aloq setaq ni ke seremban kol 4 pg...brownies kat dapur lum buh topping lagi...sila kira berapa jam ci akan tido sblum bergerak kol 4 ni? hehehehe

Hectic hidup ci minggu ni....balik AS lak stgh tahun sekali...mana tak ralata...tp prangai ci mmg cmni...kalo balik kedah msti tak kua memana...melepak je kat umah makan segala yg mak masak...hehehe...

Ye la...dgn tak sehat la sejak kebelakangan ni....

Tak sehat?

hehehehe...

Wah byk tul spekulasi ci terima psl cici dh berbadan dua la...ayit dpt adik la....sbb ci asyik2 nk pitam, muntah, demam...dan semua yg sewaktu dgn nya....

Maka dgn ini nk memberitahu semua......iya, cici pregnant!!!

Wah...ada halo tak kat kepala cici ha???

hehehehe....

Ci sgt mengkagumi org2 yg pregnant dan Alhamdulillah, ci sekali lagi masuk dlm geng mereka....

Kesnya minggu lepas cici tak sehat...period ci dh lewat seminggu dah...ci pun beli la pregnancy test yg sekotak ada 2batang....ci terus test batang pertama, negative.....tp mcm tak puas hati lagi...sbb ci betul-betul rasa mcm pregnen....

Ari Ahad, 14 feb, ci pun bgn pagi...g la toilet nk peepee, skali teringat ada sebatang lg test lum guna...tgn gatai la nk test jugak...dlm hati kalo negative pun xpa la...tgu period kua je la...(oh org bf mmg period dia mcm terganggu ckit)

Sekali ci test, ci nmpak 2line.....ci kelip2 mata ci byk kali, sbb time tu mcm ala2 mamai lagi...hahaha...ci jerit pggl hubby ci, ci tunjuk kat dia, dia senyum ja smbil kata 'ayoyo'...hahaha...

Lepas g lnduri jiran ci tgh ari tu, kami ke klinik nk sah kan betul2...doc kata takyah check lg skali sbb dh accurate dah...

So, my edd will be 12/10/2010....baby ci 6minggu skrg ni.....

Alhamdulillah....w/pun ramai org perli ci beranak setahun sekali, ci anggap ni rezeki ci....w/pun rs risau di hati sbb ci kena travel jauh dan sbb ci dulu c-zer, ci tawakal pd Allah...