Pages

klik klik

I love KIM.... :)

I love KIM.... :)

Cici & Ery

Monday, May 10, 2010

How Good Am I As A Mother.....?

Ci takut nak tnya soalan ni, esp. kat hubby ci...tapi ci rasa dia saja lah yg layak bgtau sbb satunya, hubby ci mmg jujur sgt; duanya, sbb dia sajalah yg tahu apa yg ci wat kat umah (wat keje ke, tido ke); tiganya, sbb ci segan nak tnya org lain....hehehe...

Most of the time dia kata 'baik...' tapi kna tgk senyuman susulan dia...kalo senyum sinis, mmg kompom perli...kalo senyum manis, cam ok la ikhlas la kut....kalo xsenyum langsung tu, ehem2 ada la tu bnda yg ci lupa nk wat.... ;p

Ibu....

Sejak ci jd ibu kpd hamba Allah bernama Muhammad Harith, ci rasa diri ci sgt dlm kelam kabut...not in a bad way, tapi sntiasa nak yg terbaik utk dia...kelam kabut nk pam susu, kelam kabut nk balik rumah dr kerja, kelam kabut nk ajar dia nyanyi, kelam kabut nk mandi sbb tanak dia tgl sensorang depan tv, kelam kabut nk makan.....semua kelam kabut....oh ya, lupa, kelam kabut nk tido sbb kejap je lepas tu dh kena bangun menyusu... ;p

Yup, bukan merungut...bukan jugak nk wat acknowledgment..tp ci cuba sedaya upaya nk besarkan anak...n bila dh besar, anak ci akan bangga ada ibu mcm cici........ *wink wink*

Makin ayit besar, ci makin tahu tanggungjawab ci makin besar...sebesar mana drypers yg dia pakai, ci sedar akal dia membesar laju dan ci kna selalu jaga tingkah laku ci dr dia ikut.....waktu dia majuk bagai sbb tak dpt toys, ci dh leh agak mna dtg perangai suka majuk tu....hehehe....waktu dia pegang tepon pehtu bebel2 pun ci tau mna dtg prangai mcm tu..... ;)

Anak sentiasa perhatikan kita...dan kalo ada bnda yg kita tak suka dia buat, kita sndiri kna tanya diri kita, apa yg kita dh buat......kan?

Mak cici....

She was a strong mother...mcm2 jadi dlm hidup dia, n yet, dia still bediri atas kaki sndiri.....tp, kalo ada org salah ckit dgn mak, siap ler, lembut2 dia pun garang yg amat...kih3....n lembut hati, cepat meleleh ayaq mata....

Mak mertua cici...

Indeed a strong lady too...kalo perkara yg terjadi kat mak, jd kat cici, ci rasa ci tak sekuat dia.... ;) mak mertua ci penyayang orgnya....

Oh how i wish i can inherit the good side of them... ;p

Selamat hari ibu kpd smua ibu di dunia ni.....Menjadi ibu ialah anugerah yg sgt bernilai bg cici ;) Yup, it was not easy, tp sgt fulfilling ;)

Thursday, May 6, 2010

Ini wajah Ibu anak 2 org..... ;p




Akhirnya, photoshoot yg ci dh pergi agak2 3 bulan lepas bru nmpak hasilnya...kih3.....




8 feb lepas ci ada gi 1 photoshoot makeover kat Sendayu Tinggi...bukan jd model, no no nooo...ci cuma jd model makeover aje....




Lepas je sesi photoshoot tu, mak mertua ci (mmg peminat majalah mguan wanita); tetiap minggu kalo beli mesti selak part tgh, yg ada bhgian Sendayu Tgi tu...pehtu tny 'ci, bila gmbr nk kua ci?' hehehe...sweet je, tgu gmbar menantu dia kua.....




Sebulan, dua bulan, ci agak mcm dh tak kua kut gmbar ci.....sekali tup2........




'Ci, ni ha gmbar cici ni haaa...' ci dgr mak mertua ci separuh menjerit.....hahaha....




Ci tak tgk sgt muka selepas, ci sibuk tgk gmbar sebelum....takut buruk bebenor.... ;p




Thanx ST, sekurang-kurangnya merasa la ci masuk majalah....hehehehe.....

Sunday, May 2, 2010

17 weeks now......

Pejam celik pejam celik...bgn tido...bebel bebel pokpek2 dh 17 weeks dh baby ci berkampung dlm pewot ibu dia ni... ;p



Seriusly sama mcm time abg dia, bila dtg waktu belas2 minggu ni, ci mcm dh leh adapt dgn perut yg tak berapa nk besar, dan agak tak terkinja2 di pagi hari sbb tersunggoh excited ci pegnen (mcm ci buat di awal2 minggu kehamilan dulu...kih3)



Byk benda nak cerita, tapi sikit waktu yg tgl bila musin audit dtg melanda opish ci.....ribut kilat petaka melanda, ci terima dengan keadaan yg separa sedia....lets bygone be bygone.....bnda dh nak jadi kan...habih2 truk sgt, ci tulis la surat cinta kat opish ci....... ;p

Bila dh nak masuk yg kedua ni, badan mmg bg petanda utk bermanja- sakit kaki la, pinggang la, semput la, tulang belikat sengal la....u name it...tapi dgn Ayit yg berkembang pesat tu, dh tak smpat nk manjakan bdn, kalo dia dh golek2 suruh dukung tu, terlupa td sakit pinggang, trus angkat dia....kih3.......

Tapi yg bezanya antara abg n adik:

Abg dulu:
  1. Manja sgt
  2. Malas masuk dapur, jgnkan masak, nk basuh pinggan pun abah dia yg buat...
  3. Morning sickness, demam teruk- paling teruk dlm sejarah kehidupan ci....huhuhu
  4. Semua bnda malas nk buat, rs nk duduk kat sofa pegang remote je.....
  5. sgt suka kekacang..... ;p
  6. tak suka bnda masam.....
  7. Kulit Oh sungguh cemerlang.....glowing mowing.....

Adik skrg:

  1. Cemana nk manja- dh mmg kna travel seremban-kl on daily basis....fuhh fuhhh
  2. Dapur tu rs kalo dh masuk, malas nk keluar...hahaha...keja nk bake cake je...smpai hubby marah sbb bila dh bake mesti semput.... ;p n sgt rajin masak......agak extraordinary la buat ibu bekerjaya jauh spt cici ni...hahaha....
  3. Tadak morning sicknesss....yeay!
  4. Semua bnda rs nk wat....eh eh terpaksa buat kut....kih3....gilir2 la dgn hubby wat keja rumah.....
  5. tak brapa into kekacang....
  6. suka asammm ;p
  7. Muka jgn ckp, malas nk tgk cermin dah...waaa....

Jgn jump to conclusion yg adik dia ni girl ke apa ye.....sbb setiap pregnancy berbeza, wlaupun sama jantina......i thot so la.....eceh, ckp terer mcm dh beranak lima je.... ;p

Oh, I need to write a letter to my baby....an apologize letter....

Dear baby dlm perut Ibu,

Ibu minta ampun sbb sepanjang 17 minggu baby dlm perut ibu, ibu tak
rehatkan diri....Ibu wat mcm org tak pregnen buat.....ibu travel back n forth;
wlaupun dgn penuh kerisauan, ibu mmg terpaksa.....bila balik, abg long Ayit dh
start wat cerita...kalo baby dgr suara2 kelakar terjerit2 tu, kompom abg
long.....kalo baby dgr bunyi ketuk kuat2 tu pun, abg long ayit amik sudu ketuk
perut ibu...tak pun dia hantuk dgn kepala dia.....

Baby ibu,

Ibu senang mengandungkan baby....ibu tak alah, kurang muntah...ibu tak
manja sgt...ibu kuat masak n bake.....kih3......baby buat ibu lagi
kuat....anak-anak ibu buat ibu rasa kuat utk hadap dugaan mcm2......

Minta maaf kalo bila baby lahir, byk benda mewah yg ibu takleh sediakn
kat baby.....ibu akan cuba yg termampu.....ibu akan cuba penuhkan smpai anak2
ibu tidak akan rasa kekurangan....

Baby,

Ibu, abah n abg long Ayit tunggu baby keluar...ibu tak kisah Nur Athirah Raisya atau Muhammad Adib...Ibu terima dgn hati dan tgn yg terbuka......buat ms ni, membesar dgn
sihat dlm perut ibu ye........Ibu doa anak2 ibu diberkati Allah.......