Pages

klik klik

I love KIM.... :)

I love KIM.... :)

Cici & Ery

Monday, July 4, 2011

Label Yourself.... ;)

Situasi yg selalu ci hadapi kalo ada org tegur ci/org lain...pastu org lain/cici akan tanya org lain pulak, 'eh, akak tu saper yeh?' pastu that org lain akan cakap 'Ala, akak sekian sekian, yg ada affair dgn sekian sekian dan sekian sekian...' hahahaha...wrong choice of example kan...tp it happened. Banyak kali ci dpt label, dan mcm2 label yg ci dpt....ada yg baik, ada yg mcm 'aik?', ada yg kelakar....

Pernah sekali ci call one ext., nak cakap dgn one guy ni, bila ci perkenalkan nama ci, dia mcm diam lama n jawab 'Cici? hmmmm....owhhhhh, that lady yg suka pakai jubah with boots yeh?' Puzzled kejap then ci jawab 'Aah'.....hahahaha...tetiba lak dpt label lady in jubah with boots.....bukan sbb hari2 ci pakai mcm tu, tp sbb tiap kali ci terjumpa dia, ci akan terpakaiii mcm tu...what to do??? hahahaha.... ;p

Way back waktu sekolah dulu, bila org cakap cici, org akan tahu ci yg mana....'Owhhh, cici yg tinggi tu kan.....' tak pun 'Owhhh, cici yg penari tu kan' tp kkdg2 'Owhhh, cici awek sekian2" tu kan, padah berpakwekan org yg sgt fames...haih....ehhh, tu kisah lama laaaa......hehehe....

Bila ci dh kawen, n dah dapat ayit, ci dpt satu label antara cikgu2 nursery ayit....'Cici yg ada byk susu dlm peti ais nursery' (ayit dulu minum 9 botol, so kkdg ci bwk 10-11 botol sehari) wahhh, sgt bangga dpt title tu...tp sgt pressure jugak sbb kna maintain label tu smpai la ayit besar....eh, itu salah satu cabang nk mempromosikan susuibu kan, tru example....kalo kita tunjuk contoh yg baik, Insyaallah org lain akan ikut.... ;)

Bila ci mengandungkan tiya, antara label yg ci dapat:

  • Cici yg mengandung tiap2 tahun (ok2, ci admit) ;p
  • Cici yg ulang-alik seremban-kl tiap2 hari (smpai ada srg adik ni mintak no bus kat cici, sbb dia pon akan ulang-alik mcm ci jugak elpas dia kawen; i just wish her luck, sbb sgt mencabarrr okeyyyyy ulang-alik mcm ni...esp. when u're pregnen)
  • Cici yg dulu czer, pastu mengandung lg, b4 jarak 2thn (ci lg prefer label 'cici yg berjaya VBAC-vaginal birth after ceasarian...hehehehe)
Then comes label yg 'cici ni model', 'cici yg pnh masuk majalah' (sekali dua jer kotttt.... ;p )....haaaaa, kan sedap label 'cici yg fully bf anak dia' or 'cici si aktivis susuibu'

Apa2 pun, label dr cici untuk diri ci sendiri ialah:

Cici isteri kpd en ery yg ada anak dua org; yg fully bf anak 2nd nya dan yg selalu struggle nak bgn pagi sbb dh tidur lewat baca buku text dalam usaha mendapat degree nya.

Enough said.....

What's ur label? ;)