Pages

klik klik

I love KIM.... :)

I love KIM.... :)

Cici & Ery

Tuesday, August 23, 2011

My preparation for Hari Raya... ;)

Ci ada dateline utk kerja2 ci kat office, ci ada assignment yg perlu ci siapkan dan hantar, ci ada replacement test yg ci kena amik (ci ponteng last kelas sbb nak balik kampong suami), ci ada bykkkk brg nak pack utk hari raya, ci ada kuih yg ci teringin nak buat, ci ada tuuu, ci ada niii….ci ada bykkkk benda, smua menuntut keberadaan cici….dan semuanya utk duniawi….

Ci pernah terbaca yg sepatutnya di hujung Ramadhan, kita digalakkan ambil cuti, penuhkan masa dgn ibadat kepada Allah….dekatkan diri dgn Allah…perbaiki hubungan dgn Allah….Allah dah jemput kita utk meraikan bulan yg penuh keampunan, tp berapa ramai drpd kita yg merebut peluang tu…berapa ramai drpd kita yang berubah, sekurang-kurangnya ada sedikit peningkatan…tp tu la kan, hujung2 Ramadhan ni la kerja nak bertimbun pun....kelas pon longgok smua time bulan puasa sbb nak bg laluan utk raya....kan?

Adik trainee ci pernah cerita, keadaan dia terjumpa srg staff uia dlm toilet lelaki, tgh smoking di bulan puasa. Ramai jugak keluar masuk dlm toilet tu. Masing2 smua cuma senyum dan sengih2….dia jd sedih…sbb sepatutnya dlm institusi yg penuh keagamaan, berlandaskan Islam, benda2 basic seperti solat 5 waktu dan puasa hanyalah perkara yg sudah perlu ada dlm hati dan dlm iman. Benda2 spt ni bukan boleh disuruh, diajar…masing2 dh besar…dh boleh fikir…dh boleh fikir ke mana sebenarnya hala tuju kita…bukan tetap di dunia ni pon….isk3….

Preparation utk hari raya, kuih raya dh checked dengan mak mertua ci….duit raya dah tukar….baju anak2 utk jalan dh beli….baju suami dah…baju kurung ci n tiya aje yg sedih….tak siappppp…waaaaa….sayunya la hai…punya la semangat nak sambut berdondon dgn dia….ish3….

Takpe lah....ci anggap bnda ni small matter...leh aje beli baju readymade murah2 kat KL or Kedah kan....(kalau lah ada...) Apa yg penting, pengisian hari raya, jmpa sanak saudara, menyambung silaturrahim yg dh lama terpisah... ;)

Selamat hari raya smua...maaf zahir dan batin dr cici dan family....kalo ada tersalah tulis dan sebagainya, harap di halalkan ye..... ;)

Sunday, August 14, 2011

Hanin Apparel....

Tweet tweet people...Calling all mommies....there's a new blogshop in town offering nursing wears and baju kurung for babies....seswai utk persiapan hari raya.... ;)

Syukur Alhamdulillah, ci di jemput oleh my fren Syikin untuk memperagakan nursing wear for her line. Personal review, baju-baju dia sgt praktikal utk ibu menyusu...tak ketat....bukaan yg senang...kain yg sedap...corak yg rare....design yg hype...sgt puas hati kalo nak membeli..... ;)

Banyak pulak ci komen ye....okey ladies...please visit Hanin Apparel.... ;)

Thursday, August 11, 2011

Lost track of Time....

As-salam readers....

yup...i knowww i knowww...dh bersawang.....dh berderet sbnarnya entry, cuba tak publish aje sbb bila sekerat jalan, ci dh lupa cerita pstu tinggal cmtuuu ajeee.....huhuhu....

Hari ni hari ke-12 Ramadhan....selamat berpuasa bg semua.... ;)

Yup, ni kali kedua, Alhamdulillah, ci merasa berpuasa smbil menyusu...baby ci Tiya dh pon 10 bulan genap arini (12/8/2011)...so far susu okey....tak lelebeyyy...tak kurang...ci try set mind yg puasa ni tak effect pape pun kat susu...yup, the facts is dehydration yg akan effectkan susu, bukan berpuasa....good sahur will do wonderssss (nasi, kurma, susu, oat cthnya)...ada la sekali dua ci tertinggal sahur, tapi Alhamdulillah, susu still okey..... ;)

Sejak ci enrolled bachelor degree kat IIUM ni, masa ci jd kelam-kabut....kenkawan ci leh balik umah mandi trus study...ci lak balik umah main dgn anak tidokan anak, bru leh bukak buku...by that time dh kol 12 am, ci pon dh mamai, esok dh la nak keja...sudahnya, baca buku bila esok nak test...i knowwww, sgt tak smart kan.....hmmm...badan lum leh adapt kot...beberapa occasion dh BP ci kejap naik, kejap rendah sgt...stress keja, blaja agi, uruskan umah tangga....hectic....serabut.....

Alhamdulillah, ci ada hubby yg rajin...dia tlg bila dia sempat nak tolong....kalo ci bgtau ci ada exam, dia akan usaha uruskan anak2 (kalo tak ci ugut nk benti blaja)...hahaha...kidding.....

Mak mertua ci dh banyak kali kol tnya balik tak...n jawapan yg sama yg terpaksa ci bagi 'ampun mak, ci ada kelas'....hmmm...beratnya hati, tapi tu la hakikatnya.....

However pun, ci dapat gak meloloskan diri ke Nurse-in KLCC last week....picture courtesy of Amrina Aziz....she is indeed my bf friend....love meeting mommies....love meeting new friends....love meeting all cute babies..... ;)




And yes, lagi sekali ci terpilih utk jadi emcee for the Visit from Indonesia...tak reti cakap indonesia, ci bantai cakap omputih tru out the event...hehehehe.... ;p

Must prepare myself for the mid-term lak....fhew! Doakan ci ye semua.... ;)