Pages

klik klik

I love KIM.... :)

I love KIM.... :)

Cici & Ery

Tuesday, September 20, 2011

Sebenarnya skrg pukul berapa....???

*entry yg sgt berkaitan dgn lost track of time... ;p

Minggu ni merupakan minggu yang agak menjerihkan. Last week dh ada midterm utk MAF, minggu ni midterm utk Stats. Byknya assignments kena buat, Tuhan sj yang tahu.... ;p

No no no, ci tak merungut or anything, just nak meluahkan perasaan letih + mengantuk ci di blog. Memang dh boleh agak benda ni akan jadi, so, konon dh mcm well prepared, which is NOT! ci takk prepare langsungggg... ;(

Nak di jadikan cerita, jam rumah ci rosak (jam dinding)...ci ganti dgn jam comel yg selalu ci letak kat dapur, letak kat dinding kat ruang tamu; pon magically rosak jugak (or habis battery- so tak sure ;p)...ci just ada jam kat handphone, jam hubby and jam tv aje kalo nk check on time...

Penat tak penatnya minggu ni, buat hidup ci sedikit huru-hara...sampai umah dlm pukul 7, solat mandi makan, layan anak2, sembang sepatah dua dgn suami, bf kan tiya, tidokan ayit....selalunya dgn cici sekali yg zzzz...tapi mcm semalam, hubby ci kejut; dia wat kerja n ci akan study smpai kol 4pg...Alhamdulillah, ci still okey, leh maintain momentum kerja n belajar...cuma kena lebih byk catch up- dh byk chapter tertinggal ke belakang...fuh3....

Oh yes, berbalik cerita jam, so kami practically jam-less la for over a month. tatau nape tak pergi beli. bukan nya tak kua umah, tapi bila smpai shopping complex/kedai, mesti lupa jam (tp bnda lain semangat sgt nak igt...huhuhu) ;p

Bila pagi2, dh kelam kabut nak kua umah, bila salah srg anak membuang (yg besarrr), yg srg lg cranky nak mintak dukung, ci automatiknya kna separa jerit kt hubby 'abgggg, dh pukul brapa sbenarnyaaaa nihhhh?'

hahahahaha.....

Unfortunately, penyakit jam rosak dh merebak ke opis ci. Jam besar kat opis dh rosak, setengah jam ke belakang. Kita leh lenggang kangkung wat kerja, skali tgk jam handphone dh lewat. Masakkk!!!! Kerjaaa xsiappp.....huhuhuhu....

I need a clock...a huge one....the one yg kua burung choo-choo tuh....senang ckit bgn pagi buta nak study...huhuhuhu.... ;p



still fully bf tiya......i dont care if ada people tegur bdn ci dh slim melampau sbb ci asyik pump n bf tiya...i dont mind...what i DO mind is, if tiya minum susu yg bukan susu ci, just because ci nak maintain bdn chantekkk...haishhh, soo not fair......


My babies....drg sgt pandai main sama2...kkdg2, kami ibu abah jenguk aje apa drg main dr dapur...ntah apa yg lawak sgt, tergelak2 dua adik beradik nih.... ;p

the most manja...the most clingy...the most jambu... ;p

Sunday, September 18, 2011

How Romantic.... ;)

Cici, hubby n anak2 were at Thaqwa just now...last resort of having dinner, since smua kedai yg kami suka tutup, or ramai org sgt...dh anak dua ni, kecik dan lasak, port nak makan pon kna pilih dgn bijak. Kena berbumbung, kna ada air-con, kna ada baby chair, kna tu kna ni...huhuhu...

Okey, sambung cerita....ada family belakang meja kami. Anak2 dh besar panjang. Mak n ayah duduk sblah2. What's cute is, si ayah peluk bahu si mak; sambil sembang dgn anak2....howwww sweet..... ;p

The truth is, ci membesar dgn ayah yg sgt malu nak beromantik dgn mak. Ci jd pelik dan hairan dan teruja tgk kalo parents lain act sgt sweet mcm tu.

Teringat kawan ci cerita parents dia sgt manja cth kalo mlm2 dia sembang lama sgt dgn mak dia, nnti ayah dia dtg 'mak nya, cepat la masuk tido. Ayah takut tido srg'...my jaw droppped...hahaha...parents dia mmg dh biasa gurau senda depan anak2...anak2 pon dh lali tgk...so dgn automatiknya, marriage anak2 pon jd super romantik mcm tu jugak....

How cute.... ;)

I wish my marriage wud b that romantic bila anak2 dh besar...as for now, duduk sebelah2 gesel2 bahu adalah sesuatu yg mustahil bila ada 2 anak kecik yg srg kna pegang dlm babychair takut dia melompat turun dan srg lg kna kejar keliling kedai makan just to feed him roti canai....fhewww... ;p

Tuesday, September 6, 2011

Salam Lebaran readers... ;)


Dan Maaf zahir batin untuk semua….

Alhamdulillah, Syawal kali ni palinggggg bermakna bg ci….thn lain pun bermakna jugak, tapiiii kali ni sgt special sbbb…

Kakak sulung ci ada kat Malaysia!!! jadinya lengkaplah kami 4 beradik, setelah 4 tahun beraya dgn tak pernah cukup quorum….cumanya abg ipar ci aje yg tak dpt join this big group…apa pun, ci kirimkan salam sayang kt dia dr kejauhan aje….*wink*

Kami bergerak dari KL pagi Ahad, pukul 4 pagiii….sbbnya sabtu tu hubby ci still kerja. Ci punya la excited smpai tak tidur seharian berkemas, berpacking, membasuh rumah…semangat waja nak balik…kami smpai kedah dlm pukul 10 pagi…

Harith paling seronok main dgn sepupu2 dia…abg ci dtg, akak ci Yeya pun dtg bwk baby dia…sgtttt comeyyyy….sgt muka mcm kakak ci….huhuhu….nih yg jeles nih.....

Tapiiii…yg wat ci trauma raya kali ni….Athirah lak demam….

Start ari pertama kat kedah, badan dia dh suam…sehari sebelum ghaya dh start panas. Ci pun melilau la cri klinik…nasib baik ada yg still bukak….dh makan ubat, skali perasan mulut dia mcm naik putih2….trus pegi Kedah Medical Centre lak…paed kata fungus, tp mmg common among babies….so dpt ubat oral gel aje….

Malam raya tu, pukul 3 pagi, tiya mcm nangis2…ci pun susukan la dia….bdn mcm dh sejuk, suam2 ckit aje…skali ci perasan tgn dia mengigil n kaki tgn dia sejukkkk mcm ais….ci kejut hubby ci, kami terus bawak pegi hospital besar kedah….

Malang sgttttt, staff kat ctu, pandang kes kami ni mcm kes tak kritikal….nak daftar lambat, nak saringan pun terhegeh2….padahal tiya tgh mengigil tu….Subhanallah, Tuhan sj yg tahu betapa marahnya ci time tuh….

Lepas check suhu, dah 41c….Ya Allah, lg la berdebar ci…kalo baby selalunya dh sawan demam kalo tinggi mcm tu…baru la ada staff yg cecepat masukkan ubat tru bontot tiya…dah tu, nak menunggu doctor pun satu hal jugak….berjammm2….tahu la nak ghaya, tapi kalo dh kerja kat hospital, deal dgn org tak sihat, tolong lah bertanggungjawab…at least tunjuk la muka concern ckit…..fhew…

Doktor nak warded kan tiya, tp ci sndiri mintak jaga kat umah…n teruskan bg ubat antibiotic n ubat demam kat dia…sbb pikir nak raya kan….doktor kata kalo panas bali, trus masuk wad….

Esoknya, ci raya dgn hati yg ala2 susah hati aje…sbbnya tiya on off panasnya. Asal makan ubat je muntah. Kena masuk tru bon2…asyik kena jerlum dgn ayaq asam jawa…beraya la jugak kat umah org, tp 2 rumah aje…pastu ci mintak nak balik, rehat kat umah….

Hari kedua kami wat BBQ kat kebun ayah. Mmg havoc…ci tukang bakar….yg lain tukang hidang aje…faveret ci satay kakak ipar, sbb bykkk lemakkk…hahahaha…..

Hari ketiga lak pegi beraya umah kakak 2nd ci….makan makanan western….nikmat sgt masakan Yeya…tak jmpa kat kedai la….kalo mintak resepi pun lum tentu jadik….hehehehe….

Raya keempat kami dh gerak ke seremban…balik umah mertua ci….pagi tu, guess what, bru kuaq campak tiya…memula ckit, pastu dh byk….time ni dia dh tak demam dh…tp merengekkkk aje. Ci nak wat satu keja pun xbuleh, kna ngendong dia…..

Kami balik Gombak raya keenam….sbb isnin tu pakat dh kerja….smpai je umah, tiya tersengih2, terguling2…ayit terlompat2…bebudak pun tau betapa selesanya umah sndiri w/pun la umah kami kecik dan selerak, serba tak cukup….hehehehe….

Apa2 pun, nak ucap selamat hari raya smuaaaa….sorry ci takleh nak attend any umah terbuka sbb sepanjang weken ci ada kelas…blueghh….

# Tahun ni takde baju sedondon dgn tiya sbb tailor tak siapkan…huhuhu… ;p