Pages

klik klik

I love KIM.... :)

I love KIM.... :)

Cici & Ery

Friday, September 28, 2012

Love letter from Ibu....to abglong & kakak...



My dear Muhammad Harith,
You're my 1st...the 1st one yg ajar ibu utk menjadi seorang ibu...anugerah pertama yg membesar dlm perut ibu...yg buat ibu muntah pg ptg siang malam....yg ajar ibu sabar utk hadap smua pregnancy sickness....tak susah bersalinkan ayit, sbb ibu tak sempat rasa sakit, ayit dh ada dlm dakapan ibu.....

Semua salah ibu, ayit yg terpaksa tanggung, ibu minta maaf ye...ibu belum reti utk jd ibu....ibu cepat nak marah, kurang nak sabar, ibu emo, ibu cepat melenting....ibu belum reti....tp ibu tau ayit sabar dgn ibu, sbb ayit sayang ibu...walau apa yg ibu dh buat kat ayit, mlm2 ayit tetap cari ibu...... T____T
Ayit....maafkan ibu sbb paksa ayit membesar dgn cepat sbb Tiya dh ada....setahun 7bln ayit dh jd seorang abg....ayit dh terpaksa tolerate dgn ibu n abah n baby tiya....tp ayit good boy, ayit tak byk ragam walaupun sgt manja....ayit faham ibu...w/pun ibu selalu bebel, ayit tau dlm hati, ibu syg ayit....ayit tetap sygkan tiya, tlg ibu jaga tiya, walaupun ayit sndiri lum puas nak bermanja dgn ibu.....
Ibu abah besarkan ayit dlm keadaan yg sgt sederhana...kita tak mewah mcm org yg mewah...kita cuma mewah dgn kasih syg aje....ibu harap bila besar, ayit tak salahkan ibu sbb tak beli smua yg ayit nak....ibu harap ayit besar, ayit tak segan dgr cerita susah senang kita....sbb semua tu berharga buat ibu dan abah.....

Grow up and be brave my dear Ayit....byk dh kita lalui bersama....more to come my son...ibu harap ayit tabah....so that bila ibu dan abah dh tak ada di dunia ni, ayit boleh jaga adik2...mereka semua mengharapkan ayit nanti..... :)

And when u grow up, dh boleh kahwin, jgn cari isteri mcm ibu...cari yg lebih baik, lebih beriman, lebih keibuan dr apa yg ayit nmpak pd ibu... :)

so that ibu akan tarik nafas lega, sbb ibu tahu cucu2 ibu akan membesar dgn baik....lebih baik keadaan mereka dr ayit...Insyaallah..... :)






My dear Nur Athirah Raisya,

You're my angel....sinar dlm hati ibu...mengandungkan tiya langsung tak beri masalah pd ibu...dr dlm perut ibu tahu tiya seorang yg kuat semangat...tiya independence, berani dan tak cepat mengalah...ibu tahu, sbb sedari tiya dlm perut ibu, kita dh lalui masalah besar sama2....tiya yg teman ibu pg ptg berulang alik ke umah yg jauh...tiya tahu ibu penat, tiya tak bg ibu sakit...dan tiya bg ibu peluang utk bersalin secara mana yg ibu impikan...senang membesarkan tiya....tak byk ragam, dan sgttt syg abg long....
Ibu minta maaf sbb waktu tiya jatuh sakit, ibu lambat dapat tahu...ibu patut lebih tahu dr org lain, sbb ibu ni ibu tiya....ibu minta maaf kalo sakit tu dtg dr ibu, atau kecuaian ibu...
Tiya 3 kali keluar masuk hospital...dh kering air mata tiya, air mata ibu...tp setiap kali tu lah, tiya cuba tahan...tiya kuat, sangat kuat....
Sekarang tiya dah besar. Dah jadi kakak. A good kakak you are. Alhamdulillah. 


Abglong &  kakak. 
Terima kasih sebab ada dalam hidup ibu. 


*safiyya punya entry kena asing. Panjang berjela satgi. Hahaha. 







Thursday, September 6, 2012

20 weeks and half way done…. ;)

Assalammualaikum…

Time flies kan…one entry wrote that I’m expecting, another entry dh 20 weeks dah…hehehe…ci pun dh tak sedar bila masa melangkau sebegini cepat…the 1st one, rasa mcm anticipated sgt…lambatnya masa jalan…one week to another tu mcm kura2…dr one trimester ke another mcm berzaman….tak sabar nak perut besar…

Mengandungkan Tiya, masa mcm sedikit cepat…dgn travel Kl-Seremban time tu…dgn ayit yg bru 1 tahun…nak layankan lasak dia, tumbesaran dia…proses pindah ke KL balik…tup2 dh nak bersalin….

And as expected, no 3 ni…zappp masa tinggalkan ci…I woke up with huge tummy…hehehe…but yes, secepat mana pun masa, ci still keep up dgn baby’s growth…aware dgn keadaan dia…dan sgt cautious about preparation utk menerima ahli keluarga baru utk ketiga kalinya…cautious tu tak bermakna dh siapkan smua…hehehe…ci tak siapkan apa2 pun lagi…haihhh…

Semalam, ci checkup kat Gombak Medical Centre…yup, tempat yg sama ci bersalinkan Tiya…jumpa doc yg sama juga, Dr. Fidak…I love her…she’s really calm…

So memula dia scan pregnancy history ci…

Doc: Ni anak ketiga la ye…rapat2 jugak ye….mmg awak tak plan ke?

Ci geleng2 sambil senyum penuh sopan…hehehe….

Doc: So, awak mmg plan utk get pregnant tahun ni la ye?

Ci angguk2 penuh kesopanan jugak….hehe…not really to get pregnant this year…tp nak baby on 2013. But Allah knows best… J

Lepas chitchat psl condition luaran, jeng3, tiba masa yg ibu semua nantikan…SCAN!!!

Memula ci nampak kepala baby adik…boleh tahan jugak lasak…keliut2…ibu je yg tak rasa lg…sebab bru masuk 20 weeks kan…sekali-sekala je rasa tendang…

Baby adik toleh kiri-kanan, mengeliat, mcm angkat doa pastu terus hisap jari…kkdg nmpak dia waving…Subhanallah…bertakung mata ci setiap kali tgk skrin doc…Doc Fidak lak mmg tak kedekut time, dia akan terangkan satu2 bahagian badan….and the most surprising bahagian, yes of coz, bahagian gender….

Soooo…..am I carrying a girl or a boy….is it going to be another Nur or Muhammad H… J

Ci ada firasat sendiri…but yes, pregnancy kali ni, smuaorg tak surprise sgt…sbb smuaorg dh leh agak….sbb ci tetiba jd terlampau rajinnn masak (hari2 masak…xpenah tapau)….sgt rajin masuk dapur….masak kek, kuih…name it...sama symptom mcm Tiya….hehehehe….

Sooo.....


So far, doc's prediction is a GIRL…. ;)

Another power girl in the house…..Insyaallah….. J






Could be she will look like this young lady??? hehehe...it's yours truly, Cici... ;)


Baby adik at 20 weeks....tgh hisap jari....the 1st day i uploaded this pic, she got 50 over likes on my fb....u're still halfway done dear, but already famous.... ;)


Ibu at 18 weeks (i guess) ;)

Lastly, baby's true protector, Abg Long and Kakak....prepare urself baby adik, lots of fun coming ur way once ur here with all of us.... ;)


Ibu doa baby adik sihat dan happy dlm ibu...i will do what ever i can to be the best ibu for you, Insyaallah.... :)