Pages

klik klik

I love KIM.... :)

I love KIM.... :)

Cici & Ery

Saturday, November 8, 2014

Indoor Playground- Apa yang ibu abah selaluuu buat?

Assalammualaikum lovelies! 

Sejak musim hujan dan denggi melanda kawasan rumah kami ni, nak turun bawah pun rasa risau semacam je. Serius banyak nyamuk kat bawah tu. Duduk senyap dalam rumah mcm kat luar tengah winter la kekdahnya. Huhu. Line up aktiviti utk anak-anak, but still, anak-anak nak explore juga, so kena la bawak pergi indoor playground.

Selalunya Ci akan bawak ke Kidzoona, sebab luas dan banyak mainan kat situ. 

Nasib baik jugak harga naik RM1 aje, jadi RM6, tu pun tiga anak dah RM18 kan. Takpa, anak-anak punya pasal. Susah nak say no. huhu.

So, ceritanya, kalau selalu kita pergi indoor playground, apa yg selalu kita nampak?

Yupppp, ibu abah yg duduk tepi-tepi sudut, cari port utk main handphone. Kat kidzoona siap ada charger lagi. 

Ada yg main game, ada yg check fb and all mother of social network. Siap geleng-geleng kepala, tau tau tgh main candy crush. hihi. 

Sepanjang pergi tempat yg sama, ada srg je ayah ni yg ci jumpa, pun tak peduli sgt anak dia nak main apa, cuma yg bezanya, dia suka baca buku. Tebal buku yg dia baca tu. I give him a lil bit of credit for that. :)

Well, honestly, memang generasi kita begitu. Kita senang ditenggelami teknologi. Kita senang pick up teknologi baru. Kita sentiasa connected, sentiasa nak berhubung. Tapi kkdg kita tak perasan, yg attitude tu buat kita jauh dr org sekeliling, esp yg betul2 perlukan perhatian kita. Anak-anak kita! :)






Post ni bukan nak judge parents mana-mana. Cici pun buat juga sekali-sekala. Esp bila customers punya pm masuk sekaligus. Ci kena jugak jawab utk mengurangkan bilangan yg belum reply. Haih.

Well, apa kata lepas ni, kita main skali dgn anak. Anak lompat, kita join sorak skali. (Ci jumpa srg ayah buat mcm tu. Serius!) :)

Next time uols pergi indoor playgrund, tagged cici yeh. :)

Till then, Assalammualaikum. :)