Pages

klik klik

I love KIM.... :)

I love KIM.... :)

Cici & Ery

Sunday, January 18, 2015

Happy Birthday Nur Safiyya Raina



Subhanallah. Safiyya dah dua tahun!!! Cepat sungguh masa terbang. Waktu bersalinkan dia, cici baru 29, and now i'm going to be 31. Huish, awat rasa mcm remaja lagi. Hahaha. In denial. Major denial. Hish. 😊

Terima kasih Allah. Allah sangat baik. Allah anugerahkan safiyya pada kami. Safiyya anak yg baik dari hari cici tau ci mengandung sampai ke hari ini. Keletahnya menghiburkan kami. Ketawanya mendamaikan hati. Senyumannya buat ci rasa boleh tawan satu dunia. Kuasa kasih anak2. Kadangkala melewati batas kasih kita pada mereka. Betul! Bila kita menyinga pun drg sayang kita juga, cari kita juga. Cuba kalau org menyinga kat kita, berterabur lari tak datang dekat dah. Hihihi. 😁

For this year, mcm biasa, kami buat small celebration kat rumah sahaja. We're not a big planner. Beli kek, potong kat rumah, makan2 huhahuha pun dh cukup menggembirakan. 😊




Petang tu baru bawak anak2 jenjalan. Hajat nak pg jumpa kuda, dh sampai tempat kuda hujan pulak, anak2 pulak sedap je lena dalam kereta. Hubby pun pusing2 satu KL, bg anak2 tidur puas, then sampai ke Aeon AU2.
Kebetulan ada pelukis karikatur kat situ. Ci sukaaaa dan teringin sgt nak buay karikatur. Terus suruh abg tu lukis safiyya. Nasib malang sbb muka dia masam mencuka.

Mcm nih...






So abg tu kena bayangkan mcm mana rupa safiyya bila senyum. Huhu. Kesian dia tak nampak lesung pipit safiyya, main agak2 je. Tp hasilnya cantik jugak. Terus frame.

Hasil mcm ni rm55 aje. Berbaloi kan. 😊 Next time nak buat satu family pulak.






As for her birthday present, ibu dh plan nak survey online. Ada few benda mmg eyeing to buy for her. Esok nak godek IG, cari balik seller2 n educational product yg best2. Insyaallah.

To Safiyya, may you have a great birthday. Ibu dgn abah dr the night before dok reminiscing detik2 getir ibu layan contractions waktu awak nak lahir. Mmg epik. Hihihi. Be a good girl, jadi org yg dekat dengan Allah ye safiyya.
Insyaallah. Amin. 😊

posted from Bloggeroid