Pages

klik klik

I love KIM.... :)

I love KIM.... :)

Cici & Ery

Wednesday, March 25, 2009

Terang dan Gelap...

Semalam dlm gelap ci meraba cari Ayit, rupanya kepala dh senget dr bantal...


Cuti el ci krn uruskan hal Ayit memakan diri ci...ci end up kerugian 1 hari utk ci selesaikan kerja yg kaklina tgglkan. Ayit kena cucuk, part pertama dr 3serangkai. waktu kena cucuk mata dia pejam sbb tidur, lepas kena cucuk, dia bukak mata, berkerut ckit, 'ekkkk' then tidur balik.....yg ibu dia dh stand by susu la, puting la, mana la tau kalo-kalo dia meraung sakit...


Naluri ibu: kesian tgk anak sakit...(penakut sebenarnya)


Ayit juga dah officially akan enroll dalam nursery uia 1/4 ni...


Dan ci sekali lagi disambut dgn kerja yg byk, dan masalah-masalah dalaman yg kalo dgr mesti cari kerusi nak duduk (sbb terkejut)...ya, menuntut kekuatan hati utk stay calm dan buat mcm biasa supaya kerja yg lain tak terdrag masuk dlm masalah sendiri...


Cobaaannnn........


Ci balik jumpa Ayit lunch td, dan decided utk tinggalkan masalah di belakang. Alhamdulillah, Tuhan bukak jalan seraya ci tgk muka anak ci...satu-satu masalah tunjuk jalan sendiri utk diselesaikan...


Sekurang-kurang nya lah...


Most of the time kalau ci ditimpa masalah, ci akan rasa mcm ini balasan Tuhan atas dosa lampau ci...(ya, percayalah yg ci ngaku ci ni byk dosa terlampau)...dan ci akan mula marah diri sndiri in the 1st place knapa termasuk dlm golongan yg bermasalah...bnda-bnda mcm ini lah yg akan makan dalam, tanam sikit-sikit bnda buruk dalam hati smpai jd busuk...


Ci mahu elak ini, sedaya upaya ci...


Juga mahu elak edisi tengok ke belakang...dan menyesal...


Sebab rasa-rasa begitu buat ci menyesal berdiri di tempat ci sekarang, wal hal sangat byk perkara yg perlu ci syukuri dgn hanya berada di tmpat skrg...


Syukur dan redha...Bukan semua ketikanya senang dilakukan...

# saper nak derma ci beli spectra 3.???..dalam misi memberi anak hanya EBM ketika ci keja...takmau susu formula dah...insyaallah....

No comments: