Pages

klik klik

I love KIM.... :)

I love KIM.... :)

Cici & Ery

Sunday, May 24, 2009

Empat

Stock *ebm Ayit dh habisss....

waaaa...meraung ci sekejap sebelum tarik nafas panjang-panjang dan bersiap fizikal dan mental utk mengepam sepanjang weken.

14 botol yang menjadi kebanggan cici yang berpenat lelah kumpul stok beku utk Ayit dah lenyap...Ayit dah 4bulan...tuntutan susu dia tak sama dgn waktu dia bru belajar mengagah sebulan yang lepas...

Sekarang dia dh meniarap......cuma tgn aje yg lum lulus...terkepit...hehehe...

Jika Ayit dh besar, dah boleh baca eja...sila baca ini...


Ayit,

Ayit dah masuk 4 bulan...kaki dh panjang...dah nak sama panjang dgn kaki abah...hehehe (ibu tipu)...Mulut Ayit banyak, kuat menyembang macam ibu...Ibu suka, sbb semua orang cakap muka Ayit mcm abah, one of the only things yg menyamakan Ayit dgn ibu ialah mulut...kita ringan mulut...boleh cari makan dgn meniaga...hehehe....

Ayit,

Ibu mintak maaf, semalam waktu tidur bunyi bising. Ibu batuk kuat, abah lak selsema...cian ayit, terliuk-liuk tiap2 kali ibu batuk...ganggu sayang ye...Ayit pun baru aje baik batuk, hari tu satu school berjangkit...sampai ibu kena import tok dgn wan nak jaga ayit kat rumah, tak kasi g school, nak bagi betul-betul sehat.....

Tapi, keputusan ibu salah sikit...seminggu ayit dgn tok wan, ayit jadi manja...nak letak pun dah merengek...jangan mcm tu sayang, dekat school mana boleh mcm tu...ramai lagi kawan-kawan ayit kongsi teacher...abg Iman lg, kak aufa, kak ain najwa, kak umayrah...adik-adik ayit yang berbedung lagi teacher nak jaga...Sehari dua jugak Ayit meragam tanak tidur...susah hati ibu....

Ayit,

Petang ni ayit kena cucuk utk 4 bulan....jangan nangis ye sayang ibu ye...ayit kuat kan, mcm abah kan....Ibu doa ayit besar sehat, kuat, hensem mcm abah....banyak sembang mcm Ibu...Walau pun ayit dh kuat menyusu smpai kering ibu dibuatnya, tak apa...demi ayit, ibu sanggup buat apa pun.....


Ibu.


Ya...

Sepanjang weken ci mengepam...Hasilnya, dalam peti ada 8 botol...tapi disebabkan semalam mertua ipar ci datang, jadual ci dh terlari, cici gunakan juga yang beku utk ayit ke neseri arini...tak mengapa lah...Insyaallah sampai Ayit 6 bulan, ibu akan buat apa sahaja utk pastikan Ayit minum susuibu sepenuhnya....Insyaallah....


# Apa lagi lah yang mengembirakan hati ibu melihat anak nya membesar di depan mata...melihat senyuman Ayit, ci lihat kecil seluruh harta di dunia...


ebm= expressed breast milk

No comments: