Pages

klik klik

I love KIM.... :)

I love KIM.... :)

Cici & Ery

Wednesday, May 27, 2009

Ring Sling...

Ayit ucuk ashem....Ubi kentang tang tang

Ring sling saya dh sampai...Sorok bwh kaki xbg bos nmpak...Yg biru tu free gift taww...








Makcik ni jahil.....Tatau apa tu babywearing...Jakun tgk babypouch...apatah lagi RingSling...

Sehingga lah Ibu Ayit ni bersama-sama ibu-ibu dari susuibu.com berjumpa dalam gathering kat taman perdana putrajaya. Kiri kanan cici tgk semua pakai baby pouch, pakai ring sling...Comel nya....

Tak payah berselirat dgn tali beg kalo pakai baby carrier...dan yang paling penting bg ci, leh wat cradle hold utk menyusu di tmpat public. Bingo! Soooo like me.....makcik trus suka...

Tapi...ye la kan...benda baru....nak cuba pun mcm segan....mcm ralit...mcm tak reti....tanya hubby pun dia banyak rules & regulations....kena print gmbar la...kena demo la....apa la....Banyak kali dah attempt nak ke fabulousmum, nak beli babypouch...hmmm...smpai sekaranggg, habukkkk aje....

Kemarin.....eh semalam...(kemarin tu ckp kedah)...ci buat sekian kalinya bukak blog maryaa...Ci dh lama dh usha corak ringsling tu, tapi asyik habish aje.....sekali corak tu restock balik...apa lagi makcik ni trus msg maryaa, trus order...Tak smpat nak bayar pun....marya msg balik, ckp dah pos kan....

Diulang sekali lagi.....Tak Sempat Bayar Lagi....dia dah pos kan...

hehehehe...
Mana nak cari penjual camgini ha? ha? ha?


Ptg tu juga terkedek-kedek hubby ci g bankin brg yang dah pun dipos kpd cici.....

Dan hari ini, jeng jeng jeng.....Ci dh pun dapat ring sling dambaan kalbu....Ni la pertama kali tgk...pertama kali try...pertama kali pegang....
Kawan-kawan duk tanya apakebenda tu....nak jawab, kita pun tak reti pakai lagi....diam kan aje lah dulu....

'Akak ni dh 4 anak, akak tak penah tgk pun bnda tu.....'

hahaha....
Ini lah babywearing.....salah satu dr baby wearing...memakai bayi anda....Kebaikannya, anak kurang merengek, lebih perhatian sbb melekat aje dgn kita, lebih alert dan selesa sbb rasa terperap mcm dlm rahim.....Kelebihan kita, leh selak baju bg susu tanpa segan silu sgt di depan org ramai.....
Walaupun ci lum pun pakai ringsling dgn Ayit, ci sokong babywearing ni.....(sgt sgt menyokong!!!)...Harap-harap kalo ci g jenjalan kat JJ ke, carefour ke, ci dpt lihat org pakai ringsling ni.....dan arap2 gak rupa ci tak nmpak mcm makcik indon bila pakai rs. (hello...bagus ape makcik indon amalkan babywearing awal dr kita)
Lepas ni Ayit xde la terkiok-kiok dlm stroller dah......dan hubby ci akan senyum sbb urusan mengendong Ayit akan fully terletak di bahu Ibu ni......hehehe....






No comments: