Pages

klik klik

I love KIM.... :)

I love KIM.... :)

Cici & Ery

Wednesday, May 27, 2009

Ring Sling...

Ayit ucuk ashem....Ubi kentang tang tang

Ring sling saya dh sampai...Sorok bwh kaki xbg bos nmpak...Yg biru tu free gift taww...








Makcik ni jahil.....Tatau apa tu babywearing...Jakun tgk babypouch...apatah lagi RingSling...

Sehingga lah Ibu Ayit ni bersama-sama ibu-ibu dari susuibu.com berjumpa dalam gathering kat taman perdana putrajaya. Kiri kanan cici tgk semua pakai baby pouch, pakai ring sling...Comel nya....

Tak payah berselirat dgn tali beg kalo pakai baby carrier...dan yang paling penting bg ci, leh wat cradle hold utk menyusu di tmpat public. Bingo! Soooo like me.....makcik trus suka...

Tapi...ye la kan...benda baru....nak cuba pun mcm segan....mcm ralit...mcm tak reti....tanya hubby pun dia banyak rules & regulations....kena print gmbar la...kena demo la....apa la....Banyak kali dah attempt nak ke fabulousmum, nak beli babypouch...hmmm...smpai sekaranggg, habukkkk aje....

Kemarin.....eh semalam...(kemarin tu ckp kedah)...ci buat sekian kalinya bukak blog maryaa...Ci dh lama dh usha corak ringsling tu, tapi asyik habish aje.....sekali corak tu restock balik...apa lagi makcik ni trus msg maryaa, trus order...Tak smpat nak bayar pun....marya msg balik, ckp dah pos kan....

Diulang sekali lagi.....Tak Sempat Bayar Lagi....dia dah pos kan...

hehehehe...
Mana nak cari penjual camgini ha? ha? ha?


Ptg tu juga terkedek-kedek hubby ci g bankin brg yang dah pun dipos kpd cici.....

Dan hari ini, jeng jeng jeng.....Ci dh pun dapat ring sling dambaan kalbu....Ni la pertama kali tgk...pertama kali try...pertama kali pegang....
Kawan-kawan duk tanya apakebenda tu....nak jawab, kita pun tak reti pakai lagi....diam kan aje lah dulu....

'Akak ni dh 4 anak, akak tak penah tgk pun bnda tu.....'

hahaha....
Ini lah babywearing.....salah satu dr baby wearing...memakai bayi anda....Kebaikannya, anak kurang merengek, lebih perhatian sbb melekat aje dgn kita, lebih alert dan selesa sbb rasa terperap mcm dlm rahim.....Kelebihan kita, leh selak baju bg susu tanpa segan silu sgt di depan org ramai.....
Walaupun ci lum pun pakai ringsling dgn Ayit, ci sokong babywearing ni.....(sgt sgt menyokong!!!)...Harap-harap kalo ci g jenjalan kat JJ ke, carefour ke, ci dpt lihat org pakai ringsling ni.....dan arap2 gak rupa ci tak nmpak mcm makcik indon bila pakai rs. (hello...bagus ape makcik indon amalkan babywearing awal dr kita)
Lepas ni Ayit xde la terkiok-kiok dlm stroller dah......dan hubby ci akan senyum sbb urusan mengendong Ayit akan fully terletak di bahu Ibu ni......hehehe....






Sunday, May 24, 2009

Empat

Stock *ebm Ayit dh habisss....

waaaa...meraung ci sekejap sebelum tarik nafas panjang-panjang dan bersiap fizikal dan mental utk mengepam sepanjang weken.

14 botol yang menjadi kebanggan cici yang berpenat lelah kumpul stok beku utk Ayit dah lenyap...Ayit dah 4bulan...tuntutan susu dia tak sama dgn waktu dia bru belajar mengagah sebulan yang lepas...

Sekarang dia dh meniarap......cuma tgn aje yg lum lulus...terkepit...hehehe...

Jika Ayit dh besar, dah boleh baca eja...sila baca ini...


Ayit,

Ayit dah masuk 4 bulan...kaki dh panjang...dah nak sama panjang dgn kaki abah...hehehe (ibu tipu)...Mulut Ayit banyak, kuat menyembang macam ibu...Ibu suka, sbb semua orang cakap muka Ayit mcm abah, one of the only things yg menyamakan Ayit dgn ibu ialah mulut...kita ringan mulut...boleh cari makan dgn meniaga...hehehe....

Ayit,

Ibu mintak maaf, semalam waktu tidur bunyi bising. Ibu batuk kuat, abah lak selsema...cian ayit, terliuk-liuk tiap2 kali ibu batuk...ganggu sayang ye...Ayit pun baru aje baik batuk, hari tu satu school berjangkit...sampai ibu kena import tok dgn wan nak jaga ayit kat rumah, tak kasi g school, nak bagi betul-betul sehat.....

Tapi, keputusan ibu salah sikit...seminggu ayit dgn tok wan, ayit jadi manja...nak letak pun dah merengek...jangan mcm tu sayang, dekat school mana boleh mcm tu...ramai lagi kawan-kawan ayit kongsi teacher...abg Iman lg, kak aufa, kak ain najwa, kak umayrah...adik-adik ayit yang berbedung lagi teacher nak jaga...Sehari dua jugak Ayit meragam tanak tidur...susah hati ibu....

Ayit,

Petang ni ayit kena cucuk utk 4 bulan....jangan nangis ye sayang ibu ye...ayit kuat kan, mcm abah kan....Ibu doa ayit besar sehat, kuat, hensem mcm abah....banyak sembang mcm Ibu...Walau pun ayit dh kuat menyusu smpai kering ibu dibuatnya, tak apa...demi ayit, ibu sanggup buat apa pun.....


Ibu.


Ya...

Sepanjang weken ci mengepam...Hasilnya, dalam peti ada 8 botol...tapi disebabkan semalam mertua ipar ci datang, jadual ci dh terlari, cici gunakan juga yang beku utk ayit ke neseri arini...tak mengapa lah...Insyaallah sampai Ayit 6 bulan, ibu akan buat apa sahaja utk pastikan Ayit minum susuibu sepenuhnya....Insyaallah....


# Apa lagi lah yang mengembirakan hati ibu melihat anak nya membesar di depan mata...melihat senyuman Ayit, ci lihat kecil seluruh harta di dunia...


ebm= expressed breast milk

Monday, May 18, 2009

Online Shop

Orang nak niaga, Kita pun nak niaga....

hehehe...

Pembukaan kedai online cici yang pertama

http://cicishoppe.blogspot.com/



dan pembukaan kedai joint venture cici dgn Kak Lina


http://mamababycollection.blogspot.com
/



Jemput mencuci mata semua nya ya....