Pages

klik klik

I love KIM.... :)

I love KIM.... :)

Cici & Ery

Thursday, August 12, 2010

Finally...she did it!!!

Sebelum ci cerita, ci nak ucapkan selamat berpuasa kepada semua....Semoga puasa kalo ni di limpahi rahmat dr Allah...



Unfortunately for me, ci mc pada hari pertama puasa...puasa tu puasa jugak...tp melepek kat rumah...somehow, semalaman ci rs baby ngeras....nak duduk takleh, nak diri takleh , nak baring susah....hubby ci pon cuti sama....alang-alang g klinik, g la checkup sekali....



Checkup semalam sgt penting...sebabbbb....nak tahu dgn sepenuh hati yang baby boo ci ni dah pusing ke belum.....hehehe....

Memula mcm biasa bgtau masalah negara ci yg takleh jalan, takleh bertinggung bagai tu kat doc...bgtau risau sbb takut baby dh turun awal dr waktunya....doc kata nnti bila scan bru tahu...

Time scan; dh selak perut segala, waktu doc nk letak alat scan tu kat perut, ci pray hard....'tolong la nmpak kepala dulu...tolong la nmpak kepala dulu' sbbnya doc letak alat tu betul2 kat bwh perut....

Doc: Okey...ni kepala dia....dah pusing dah nih.....
Me: Alhamdulillah... (rs nk lompat pon ada...eh2, takleh sbb tgh baring....hehehe)
Doc: Okey, ni kepala dia, dia duk senget ckit ni....uri awak kat cni....ni peha dia....perut ni...dgn kaki....ni jantung dia....
Me: Doc leh confirmkan balik jantina tak? (Doc angguk2....berkerut2 nk mencari...)
Doc: Hmmm....awak tgk ni peha dia kan, ha tgh2 tu mmg kosong...kalo boy dh nmpak telur dia dah... (wink wink ^____~)
Doc: baby awak mmg dh turun ckit...kalo nk g ngurut tu boleh la...kalo tak, awak mmg susah nk jalan...terkengkang2 nanti...baby awak dh berat 2.02kg ni.....
Me: Besar sgt ke doc?
Doc: Hmmm...normal ni...nanti kua mcm abg dia la jugak......

~~~~~

Alhamdulillah...Tuhan byk mudahkan urusan ci....dalam semua dugaan dan kesusahan, Tuhan anugerahkan ci byk kegembiraan...susah payah tu pon dh leh pejam mata sbb selalu sgt rasa....dan telinga perlu tebal, utk elak diri dr sakit hati kalo ada yg berkata apa-apa yg tak sedap didengar.....

Hari ketiga berpuasa ni, Insyaallah ci try tahan...kalo dh takleh sgt, baby berjoget bagai, ci berbuka la....penat mmg, renyah memang dgn abg long dia lagi, tapi ada sebab Tuhan bg ci semua ni...smua kan ada hikmah.....

And yes....

I am now entering 32 weeks of pregnancy.....lagi 2bulan je lagi dh nk jmpa my princess....GL bru nk gi wat arini utk bersalin kat GMC...baju sehelai pon lum beli....ci doa Tuhan permudahkan semunya..... ;p

To my Tiya...well done girllll......!!! ^___~

6 comments:

catherinnezehal said...

wah chi...dah confirm girl ea...best²...kite x sure lg..lau ikut ckp doc awal² mmg dc ckp girl tp tu r..takut dia main assume jew sbb x clear lg kan awal² tu...

Cerita Cici said...

hehehe...mcm too good too be trus gak nih...kalo betul, alhamdulillah... ;p

Cerita Cici said...

*True

mama thieya said...

wah.. tiya memang bb yang baikkk

Cerita Cici said...

hehehehe...setuju setuju... ;p

Kaseh NazLieza said...

semoga sht2 selalu spnjg rmadhan..