Pages

klik klik

I love KIM.... :)

I love KIM.... :)

Cici & Ery

Sunday, August 22, 2010

Ramadhan...yes....Ramadhan.....







Assalammualaikum smua bloggers....harap smua dpt jalani ibadah puasa dgn penuh keinsafan....tahun ni lebih baik dr tahun lepas, kan? Alhamdulillah....


Sooo sooo many updates nak crita n bgtau...tapi dgn puasa ci yg lembik ni, dan kerja yang berlambak-lambak, bru hari la rasa mcm tenang sikit nak berblog.....


Oh bru teringat baju raya lum beli....beg hospital masih kosong...hai, cici ni, smua bnda last minute...haih....skrg ni pon sambil2 (lewa? ;p) membelek balik gmbar2 brg ci beli waktu ayit dulu...nasib baik akaun friendster still wujud...fhew....


List dh panjang jela proposed kat hubby dah...dr bedding ke barut ke set ebrsalin, smua dh dibentangkan....tgu hubby angguk2 dan tgu duit gaji masuk dlm akaun aje...pastu zuppppp trus g Manjaku ke, JJ ke, serang tmpat baby...smua brg ni kena shiap menjelang raya ni...due dh nak dekat weiiih..... ;p


okey....1st story.....ci dh wat GL uia utk bersalin kat GMC dah....1st checkup ci kat GMC, ci usung hubby skali, amik time off kol 1...18/8/10...ci jmpa Dr. Fidak...1st experience; nurse mcm baik2 belaka...Doc lak baik, tp kna byk tanya sbb dia mcm pendiam ckit....


Memula masuk, mcm biasa dia tny susur galur pregnancy ci....dr ayit smpai la skrg....dh bpa weeks, sakit ke tak...normal questions.....lepas tu trus g scan....


Haa....bab scan ni yg best...ehem2...4D...hehehehe....scan dia dh la besar, ada 2 skrin, tadak la teleng kepala mcm slalu nk share skrin dgn doc...hehehe....doc ckp baby ci dh byk turun, ci ken akurangkan jalan....need extraaaa rest....kang ada g tak sempat raya....waaaa....dh order ketupat jagung bagai dah....hehehe.....


ci tnya jantina wat kali ketiganya...Doc kata 'awak nmpak burger kat tgh ni?' haaa...apa kebenda lak bulat2 kat tengah tu? skrotum dia kah? hubby ci pon dh berkerut..... 'kalo burger maknanya apa doc?' 'Maknanya girl la....Insyaallah...' hehehehe...wat saspen yeh.....


Yup, baby Nur Athirah Raisya ci...tembam dan hidung mancung...hehehe...ci arap dia sihat dan comel.... ;p
Ramadhan....ya Ramadhan....alhamdulillah, ci still okey...berat agak turun, but Tiya makin membesar...mlm2 pon dh start ganas dh mengeliat smpai nk terbocor perut ibu nih.... ;p
Insyaallah will do serious shopping this weken....pray for me ya smua... ;p

4 comments:

mama thieya said...

hik2.. best nyer.. aiks naper tukar nama.. bukannya nak letak tiya ke.. apa2 hal pun mama_thieya doakan agar dipermudahkan segala.. dan.. yang paling penting.. mama cici sempat bershopping yerrrrrrr

Cerita Cici said...

nama tetap tiya...hehehe...nur athirah, tmbah raisya je kut kat belakang, Insyaallah....kna la shopping dear, beg hospital kosong lg...huhuhu.... ;p

tasha said...

ci..gambar scan yg cici letak nie part mana nie? puas dh dok telek2, x dpt nk bayang nie which part of the baby..hehe..

Cerita Cici said...

muka dia la yang...nmpak tak idung, pipi...mata dia tutup...tgn sebelah kiri tu... ;p