Pages

klik klik

I love KIM.... :)

I love KIM.... :)

Cici & Ery

Saturday, October 9, 2010

Induce Labor Naturally...

Cici dh overdue???

Not yet....hehehe....

Due date ci Isnin ni (11/10/10)...and yet, ari2 bila bukak fb tgk kawan yg dh selamat melahirkan baby; ada yg due awal, ada yg lewat dr ci, somehow wat ci cuak...rasa tak senang duduk...rasa nk wat star jump...rasa nk lari keliling padang sekolah....hahaha....

Pregnancy ci, Insyaallah masih normal...walaupun smua org dok tnya bila ci nk meletops...and mak ayah ci yg asalnya dtg utk temani ci, smpai balik kampung balik dek kerana terlalu lama nk menunggu cucu drg kua...

Dan disebabkan ci sort of merayu kat doc sbb nak attempt VBAC jugak, doc takan induce or bukak jalan ci smpai la ci overdue (10ari lepas edd ci)...

So, back to the topic...mcm mana kita nk induce labor naturally, tnpa kena pi ngadap doc mintak ubat masuk kot bwh or drip kat tgn?

Ci jumpa artikel kat sini...

Ci sgt setuju dgn point no.1....but being sooo pregnant, i find myself not very much appealing to my hubby...hahaha...(what my hubby ci think, i wouldnt know sbb tak tanya) ;p

The other ways is by walking...most probably because of the gravity...kalo kita berdiri, baby tend utk turun ckit demi ckit, so bykkan berjalan kalo nk senang bersalin...Ptg td hubby ci bwk pegi taman layang-layang kepong...tempat berdating lg dikenang...huhuhu...tapi bru ja smpai, ayit bru nk amik feel tgk layang2, dh ujan...sempat g beli satay ikan ja, pehtu truih balik...cesss....

Ci dh jalan sebelum tu dr umah ke kedai bawah, so leh la consider as my attempt to induce labor.... ;)

At 40weeks ni, apa yg ci rasa almost evry nite is pre-labor...hari2 kena deal dgn peluh sejuk, sambil perut ngeras, smbil sakit blkang mcm nk patah, pehtu rs mcm period pain...sakit sakit SAKIT, timing timing TIMING, tau tau hilanggg ja....hahaha...magic kan.....satu artikel ci baca, jgn pggl process tu false labor, kena pggl pre-labor...sbb segala proses beria sakit tu ialah salah satu proses mendekatkan kita dgn true labor...so it is a pre.....okeyyy okeyyy....move on..... ;p

As for now, ci agak merehatkan diri, duduk umah smpai delivery, update fb, blogging, having 'me' time kalo hubby g keja and ayit g sekolah, sebelum smua ni bertukar drastically with the appearance of my sweet baby....time tu mmg xigt diri dah....jd rutin mcm ayit balik....baby, susu, baby, susu...dan skrg ayit, baby, susu, hubby....heheh...(hubby blkg skali...xpatut betul la) ;p

Doakan ci ye semua...ci doa baby ci kua sndiri, sbb ci takmau salahkan diri mcm time ayit dulu sbb tak pasal2 paksa dia kua walau lum time dia lagi.... ;)

1 comment:

eka said...

hi ci.. now waiting for da time is it? kte doakan smoga sume bjalan dgn lancar..