Pages

klik klik

I love KIM.... :)

I love KIM.... :)

Cici & Ery

Thursday, June 24, 2010

Nur Athirah...

* ci pernah tulis entry utk Muhammad Harith thn lepas...waktu pertama kali doc confirmkan gender nya..... ;p


Pagi semalam, ayit demam....ci dgn hubby pon kelam-kabut amik EL masing-masing...Ayit ni special case ckit, dia jarang demam, tp kalo demam kna betul2 make sure dia ok sbb ada sejarah sawan demam...

Ci g opis, setelkan arrangement utk meeting ipta....pehtu g site hubby lak, dia lak setelkan scaffholding punya hal...pastu off kami g klinik...ikut nasihat kwn ci, kak liza; kami g klinik wan kamariah dekat tmn samudra...sib baik ada compumed, leh la uia cover.... ;p

Ci daftar kjap je, pehtu trus masuk jmpa doc. Doc aritu Doc Norasiah. baik je dia layan ayit...memula check ayit, check demam, tekak smua...w/pun time g tu dh tak demam, but still dia check bebetul...tny pemakanan ayit, patern penyusuan cemana, smua lah...pastu turn ci lak...tetiba ci terasa mcm nk scan baby...aritu mmg dh scan, tp mcm sgt tak berpuas hati...kih3...

Doc: Hmmm, ok, ni kepala dia...ni jantung dia....awak nmpak berdegup kan....(skrin dia agak kecil, so kna wink wink mata bru nmpak... ;p)

Cici: Nampak....(sengih-sengih tgk anak sndiri)

Doc: Okey ni perut dia, ni peha dia...awak nmpak jari dia ni.....

Cici: Nampak...hmmm, doc, dh leh nmpak jantina lum? (soklan cepumas, tgh berdebar time tnya nih)

Doc: Jap yeh, sy try.....(after godek lama nk cri angle bg nmpak) Ok, awak nmpak rungan kosong ni, most probably girl...(nun dr kejauhan hubby ci dh senyum)

Cici: Alhamdulillah.....

Doc: Jap ye.....(dia godek lagi, kali ni tatau nk cri apa), okey, dh confirm dah...Girl.....

Cici: (bertakung)


***********

I wouldn't mind kalo yg kua ni boy...sbb spanjang ci pregnen pun, ramai org kata boy...smpai ci rasa girl tu mcm too good to be true la...sbb nya being pregnen in the first place pun dh rahmat, utk dptkan sepasang tu, mmg beyond my imagination la...

But indeed, Allah had better plan for me....despite segala yg ci lalui spanjang thn ni, segala dugaan tu, Tuhan balas dgn hikmah yg besar dan sgt bermakna.....

Ci trus kol mak-mak ci....

Mak mertua 'Aku dh agak dah...ci nmpak sehat je...ayit punya tetek terbelah...kompom girl la ni' hahahaha....

Mak ci 'mak mmg harap pun girl...nk ikat tocang' hahaha....bru bgtau yg dia mengharap girl...

*********************

About the name 'Nur Athirah'... mmg nama ni ci cop awal2 time kami bercinta lagi...nama muhammad harith pun wujud lepas kami pilih nama athirah....tp, Insyaallah, kalo takde aral melintang, ci akan amik nama ni...ditambah dgn 'Raisya" sbb ci suka nama ni n sbb dia mula dgn R, or maybe 'Safiyya' sbb hubby ci suka sgt kak wardina safiyya tu.... ;p

Whatever it is.....ci harap baby ni akan membesar dgn sihat, kua secara normal dan selamat smuanya..... ;p

Go go Tiya.......!


* prasan tak nama Ayit kalo terbalik jd Tiya? hehehehe...kebetulan tau..... ;p

Monday, June 21, 2010

24 weeks and Counting......


Spider web evrywhere.....bersawang bagai blog ci nih...hehehe...smua gara-gara malasnya nk klik new post sbb tadak gambar bru yg leh upload....hey, kamera lum beli sbb bajet dh lari sbb pindah umah baru...cess.....


Okey, nk upload jugak crita kali ni sbb arini sgt free leh siap goyang kaki goyang perut makan ayam goreng kat workstation sbb bos smuaa tadak... ;p


This week of 24, ci rasa semacam guilt dalam hati.....this baby yg bergolek-golek dalam perut ni, ci rasa ci agak abaikan dia....sepanjang awal pregnancy, ci travel back n forth dr seremban-kl...ci lasak.....ci pindah umah aritu...ci lasak.....ci layan abg dia...ci lasak....ci tak cukup makan, ci picky bab makan...and yes, ci lasak.....end up, baby agak kecil dr tarikh...recap: abg dia dulu pun kecil dr tarikh, tp dh catchup balik bila agak2 ujung-ujung bulan of pregnancy....


It is my fault.....tak menjaga mcm ci menjaga 1st pregnancy dulu....kkdg mcm terpaksa...sbb kalo evry saturday hubby ci g keja, ci akan jaga abg dia yg sgt lasak tu...dan menjaga dia kompom masuk kategori mendukung, mengkilit, mandikan, menyuapi, dan smua aktiviti melibatkan fizikal.... ;p


It is not all because ci nk manjakan diri...No...but istilah rehat secukupnya tu, mcm dh sgt mustahil bg ibu beranak seorang and otw dua org nih.....setuju?


So, minggu yg ke-24 ni, ci nk revamp kan keadaan n diri sendiri....nk betulkan mna yg tak betul....nak cukupkan mana yg tak cukup...1st n foremost, nk cukupkan vitamin intake...nk tukar panel klinik (just because klinik tu refuse to give me any vitamin)...nak rehat mna yg sempat....nk mula minum susu balik....nak makan dan makan dan makan smpai rs nk termuntah bru benti makan.... ;p


Good luck to me.....


Good luck to all pregnancy mummies out there.....


Good luck to new mummies too....


We are all survivors..... ;)



# Abg long Ayit is doing fine...kuat bersembang dan baran....hehehe....i guess pepatah ngatakan jgn wat perangai tak elok time pregnan tu indeed betulll..... ;p