Pages

klik klik

I love KIM.... :)

I love KIM.... :)

Cici & Ery

Monday, June 21, 2010

24 weeks and Counting......


Spider web evrywhere.....bersawang bagai blog ci nih...hehehe...smua gara-gara malasnya nk klik new post sbb tadak gambar bru yg leh upload....hey, kamera lum beli sbb bajet dh lari sbb pindah umah baru...cess.....


Okey, nk upload jugak crita kali ni sbb arini sgt free leh siap goyang kaki goyang perut makan ayam goreng kat workstation sbb bos smuaa tadak... ;p


This week of 24, ci rasa semacam guilt dalam hati.....this baby yg bergolek-golek dalam perut ni, ci rasa ci agak abaikan dia....sepanjang awal pregnancy, ci travel back n forth dr seremban-kl...ci lasak.....ci pindah umah aritu...ci lasak.....ci layan abg dia...ci lasak....ci tak cukup makan, ci picky bab makan...and yes, ci lasak.....end up, baby agak kecil dr tarikh...recap: abg dia dulu pun kecil dr tarikh, tp dh catchup balik bila agak2 ujung-ujung bulan of pregnancy....


It is my fault.....tak menjaga mcm ci menjaga 1st pregnancy dulu....kkdg mcm terpaksa...sbb kalo evry saturday hubby ci g keja, ci akan jaga abg dia yg sgt lasak tu...dan menjaga dia kompom masuk kategori mendukung, mengkilit, mandikan, menyuapi, dan smua aktiviti melibatkan fizikal.... ;p


It is not all because ci nk manjakan diri...No...but istilah rehat secukupnya tu, mcm dh sgt mustahil bg ibu beranak seorang and otw dua org nih.....setuju?


So, minggu yg ke-24 ni, ci nk revamp kan keadaan n diri sendiri....nk betulkan mna yg tak betul....nak cukupkan mana yg tak cukup...1st n foremost, nk cukupkan vitamin intake...nk tukar panel klinik (just because klinik tu refuse to give me any vitamin)...nak rehat mna yg sempat....nk mula minum susu balik....nak makan dan makan dan makan smpai rs nk termuntah bru benti makan.... ;p


Good luck to me.....


Good luck to all pregnancy mummies out there.....


Good luck to new mummies too....


We are all survivors..... ;)



# Abg long Ayit is doing fine...kuat bersembang dan baran....hehehe....i guess pepatah ngatakan jgn wat perangai tak elok time pregnan tu indeed betulll..... ;p

7 comments:

Rozy said...

cici,

xpa nanti baby kuaq dia akan jadik baby yg lasak dan kuat..

all the best to you too dear!!

shaliza said...

Ok la tu, nanti 2nd baby jadi survivor sb,sedari dalam peyut ibu dia terima semua 'kelasakan' hehehe.
tapi jaga diri juga tau.
makan jgn tak makan.

Cerita Cici said...

hehehehe...cant agree more....ci doa dia kua jd baby yg sgt strong n survivor too.... ;p

Mummy Ct said...

ci, ambil balik semangat lama tu tau... tp kalau baby sihat itu pun dah syukur sgt. mungkin seb sibuk dgn hal peribadi, keluarga kita terlupa lak pd 'dia' ye.. xpe xpe nanti dah kuar, adik lebih manja dr abg muah muah

Cerita Cici said...

hehehe...thnx mummy ct..mudah-mudahan abg Ayit leh jaga adik dia...jgn dia g geget sudah ler.... ;p

mama thieya said...

welcome back mommy cici.. takper2 mama_thieya dulu pun lasak.. hik2 tu yang thieya jadi lasak.. Insyallah semoga this second baby will more tough than u expect.. kuat cam mama dia ekk

Kaseh NazLieza said...

good luck to you dear...