Pages

klik klik

I love KIM.... :)

I love KIM.... :)

Cici & Ery

Thursday, June 24, 2010

Nur Athirah...

* ci pernah tulis entry utk Muhammad Harith thn lepas...waktu pertama kali doc confirmkan gender nya..... ;p


Pagi semalam, ayit demam....ci dgn hubby pon kelam-kabut amik EL masing-masing...Ayit ni special case ckit, dia jarang demam, tp kalo demam kna betul2 make sure dia ok sbb ada sejarah sawan demam...

Ci g opis, setelkan arrangement utk meeting ipta....pehtu g site hubby lak, dia lak setelkan scaffholding punya hal...pastu off kami g klinik...ikut nasihat kwn ci, kak liza; kami g klinik wan kamariah dekat tmn samudra...sib baik ada compumed, leh la uia cover.... ;p

Ci daftar kjap je, pehtu trus masuk jmpa doc. Doc aritu Doc Norasiah. baik je dia layan ayit...memula check ayit, check demam, tekak smua...w/pun time g tu dh tak demam, but still dia check bebetul...tny pemakanan ayit, patern penyusuan cemana, smua lah...pastu turn ci lak...tetiba ci terasa mcm nk scan baby...aritu mmg dh scan, tp mcm sgt tak berpuas hati...kih3...

Doc: Hmmm, ok, ni kepala dia...ni jantung dia....awak nmpak berdegup kan....(skrin dia agak kecil, so kna wink wink mata bru nmpak... ;p)

Cici: Nampak....(sengih-sengih tgk anak sndiri)

Doc: Okey ni perut dia, ni peha dia...awak nmpak jari dia ni.....

Cici: Nampak...hmmm, doc, dh leh nmpak jantina lum? (soklan cepumas, tgh berdebar time tnya nih)

Doc: Jap yeh, sy try.....(after godek lama nk cri angle bg nmpak) Ok, awak nmpak rungan kosong ni, most probably girl...(nun dr kejauhan hubby ci dh senyum)

Cici: Alhamdulillah.....

Doc: Jap ye.....(dia godek lagi, kali ni tatau nk cri apa), okey, dh confirm dah...Girl.....

Cici: (bertakung)


***********

I wouldn't mind kalo yg kua ni boy...sbb spanjang ci pregnen pun, ramai org kata boy...smpai ci rasa girl tu mcm too good to be true la...sbb nya being pregnen in the first place pun dh rahmat, utk dptkan sepasang tu, mmg beyond my imagination la...

But indeed, Allah had better plan for me....despite segala yg ci lalui spanjang thn ni, segala dugaan tu, Tuhan balas dgn hikmah yg besar dan sgt bermakna.....

Ci trus kol mak-mak ci....

Mak mertua 'Aku dh agak dah...ci nmpak sehat je...ayit punya tetek terbelah...kompom girl la ni' hahahaha....

Mak ci 'mak mmg harap pun girl...nk ikat tocang' hahaha....bru bgtau yg dia mengharap girl...

*********************

About the name 'Nur Athirah'... mmg nama ni ci cop awal2 time kami bercinta lagi...nama muhammad harith pun wujud lepas kami pilih nama athirah....tp, Insyaallah, kalo takde aral melintang, ci akan amik nama ni...ditambah dgn 'Raisya" sbb ci suka nama ni n sbb dia mula dgn R, or maybe 'Safiyya' sbb hubby ci suka sgt kak wardina safiyya tu.... ;p

Whatever it is.....ci harap baby ni akan membesar dgn sihat, kua secara normal dan selamat smuanya..... ;p

Go go Tiya.......!


* prasan tak nama Ayit kalo terbalik jd Tiya? hehehehe...kebetulan tau..... ;p

7 comments:

ezan said...

alhamdulillah bestnya cici... dpt sepasang.. ezan pulak debar2 nk scan ni.. harap2 sepasang gak.. hehehe...

Normaliza said...

syukur..dapat sepasang yek :) Take care ye Ci..

mama thieya said...

ci..kalo ayit jadi tiya thats my girl's name.. thiya... aaaaaa

Kaseh NazLieza said...

nur athirah...nice name...=))

tasha said...

salam, cici..

cici kerja di UIA gombak ke? rumah cici kat seremban? n tiap2 hari berulang seremban-gombak ke?

Mummy Ct said...

bestnya nak dpt girl.. apapun siapapun nanti semuanya rezeki Allah kan. ee nak gak girl laaa hehe

mummy alief

Cerita Cici said...

Ezan, Normaliza: Alhamdulillah...tp tatau la kalo kua jd lain lak... ;p
MamaThiya: ci mmg suka nama tiyaaaa...
Liza: thanx dear... ;p
Tasha:ci dh pindah gombak dh...dh tak travel dah... ;p
Mummy Ct: yup, sgt setuju...ni pon kebarangkalian ni... ;p