Pages

klik klik

I love KIM.... :)

I love KIM.... :)

Cici & Ery

Wednesday, December 29, 2010

Love is in the Air.....

Sapa cakap org kahwin dh tak bercinta...

Selain drpd buat yg ehem2 wajib tu, kita pun bercinta jugak mcm org lain bercinta...kkdg lagi dasyat....hahaha....

Okey la, to tell you the truth, ci masih lg tgh adapt hidup ci as a mother of two...rutin ci balik umah, amik anak2, tapau sumthing simple for dinner (pengsan kalo kna masak), setel anak2, basuh baju, sidai baju, mandi, solat, makan, lipat baju, sediakan baju utk esok, sediakan beg anak2 utk esok, bersihkan botol2 and pump, siapkan beg pump utk sesi pump seterusnya, susukan anak on and off, tidurkan anak-anak.....okey, agak2 la kan, bila masanya ci dgn hubby nak bejiwang bawang berdua-duaan? hehehehe....kkdg ci mandi pon kol 10 lebey, after smua setel...kkdg tertidur time nak sembang dgn hubby...mcm semalam, time nk tunggu hubby mandi, ci dh zzzzz....

Letih kottt..... ;p

So, 27 Dec lepas, ci pon wat deal dgn hubby utk sama2 ambil cuti...nak dating...mcm zaman kegemilangan dolu-dolu...hihihihi....

Pagi-pagi after hantar anak-anak ke nursery, ci duduk seat depan...eh dh lama tak dok depan sbb depan ni tempat ayit...kami breakfast kat kedai mamak Awwal Maju....dh mula la nk terimbau kenangan bersalin...sbb kedai tu la ci breakfast sebelum check in masuk wad. huhuhu....

Off to Wangsa Walk...dh bercadang lamaaa dah nak tengok wayang hantu Kak Limah...hubby ci kan peminat awieeee....



Hati kembang kuncup....kembang teruja nak tengok wayang and nak habiskan masa dgn hubby after lebih 2thn tak berdua-duaan camni....kuncup lak bila office dia tak benti call....neverrrrmind, janji ci leh dating.....



Punya la semangat sampai...semua kedai tak bukak lagi kecuali a few kedai yg hidangkan breakfast...kedai kayu ni pon dh mula selak2 plastik cover, leh la posing jap....jgn tnya kenapa pakai baju lusuh tu...sbb tatau nak pakai baju apa dah...dah lama tak shopping baju dating...dok shopping baju nyusu, baju anak, baju anak dan baju anak...sekian...hehehehehe....

Tetiba...tak sampai jam pertama...masing2 dh macam lost...bukan sengaja nk lostkan diri...cuma teringat anak-anak...rasa mcm nak balik amik anak...rasa mcm kenapa free sgt tgn ni, selalu aja je benda kna kendong la, tarik la, apa la....hubby pon cmtu....tp dia relax ckit...dia suh kami try harder....

So, untuk menghilangkan rasa lost tu, kami berdating kat tempat faveret kami dr dulu, books store....yippy...kalo dulu, kami leh duduk smpai 2/3 jam bersila baca buku, pehtu masing2 wat review buku yg dibaca...selalunya kami bersimpuh kat rak buku history, crime....ci kkdg tersesat kat rak chick lit.....or magazine..... ;p

Kali ni, tambah satu lagi rak, rak buku for kids.....rembat buku aktiviti Upin Ipin kat ayit and beli pa ma bulan Januari utk ibu.....the rest of the time hubby belek buku keta and kami baca buku sejarah agama...

Sampai time nak tgk wayang....g kaunter beli tiket.....beli popcorn and tgk wayang smpai kol 2 ptg....ci dh terasa lain macam...OMG....dh terlepas sesi pump...haiyooo.....dh serba tak kena dah rasa...berdenyut2.....sempat la gi makan dgn hubby kat nasi ayam hainan melawati....sewa dvd utk movie nite kami pehtu offf trus balik.....

Jadi la dating for almost 5 hours....pehtu back to normal life....hectic with anak-anak....heaven... ;p


Kami.... ;p

Anak ada takleh main game kan...nah main smpai lebammm... ;p


Yup, bila dah ada anak 2 org ni, kkdg mcm susah ckit nak find masa utk diri sendiri....seingat ci, ci dh lama tak mandi bersiram lama-lama dlm toilet...ye la kita org ppuan, mesti nak belek sana belek cni....gosok sana sini bg sempurna depan suami kan....i still find myself in a mess...hahahaha.....

Apa-apa pun, our love indeed growing stronger and stronger....ci doa kami akan kekal smpai bila-bila.....Amin.... ;)



Tuesday, December 14, 2010

After 2 Months.....

Salam semua.....

Dah lama rasanya ci tak menulis...Bukan sbb takde lappy kat umah...kt umah mmg kja ngadap lappy pon....on jer 24/7...tp ntah la...perasaan nak menulis tu mcm hilang kejap...tambahan tak sempat nk siapkan diri, nk siapkan baby...ci pantang half dgn mak kat umah ci...and half lagi urus diri sndiri pon kat umah sndiri....

Maybe tak smua setuju dgn ci bab pantang sndiri ni....ada yg tak kisah jauh dr hubby...w/pun umah mak jauh, sbb best pantang dgn mak, leh bermanja-manja dgn mak...yup, pantang lebih teratur...dan sempurna.....

Tapi bagi ci yang keja berkepit dgn hubby ni, susahnya nak merentas semenanjung nun jauh di utara dan tgl suami kat selatan terkial-kial sensorang (eh maybe dia okey...ci yg slalu bayang dia xleh hidup tanpa ci...padahal ci yg pastinya takleh hidup kalo takde dia kat sebelah...huhuhu)...

So end up, mak ci dtg all the way from Kedah, nak tunggu ci dalam pantang.....kasih sayang mak, what more can i say.....

one week...two weeks.....masuk minggu ketiga, mak ci pun balik Kedah...dan bermula lah episod pantang sndiri.....

1 minggu pertama, ci mmg helpless....sakit epi tu sukar di bendung....maybe ci salah duduk or ci yg rimas sbb sakit jahitan tu mmg peritttt sgt....dgn sembelit yg mmg ci dh jangka dan dh stand by ubat bagai....dan baby Athirah yang kdg2 okey...kdg melalak...yup, ci dh jangka kan smua tu...tapi still, ci tetap meratapi kesakitan ci....hey, ci bru melahirkan seorang bayi...ci berhak sakit....kan....?

Meratapi......satu lagi istilah yg sinonim dgn ci kalo dlm awal pantang...mesti tersampuk dgn baby blues.....sedih tatau nape....risau tatau punca....menangis teresak-esak mcm kucing hilang anak....padahal anak depan mata, suami di sebelah.....ish3.....

After all have been said n done, here i am....a mother of two....still standing....and adapting....Insyaallah.... ;p





nur athirah raisya...my liltle princess...
one of the reason why i'm so deeply in love now... ;p


my stock....preparation for the ultimate war- My Work..... ;)



Ayit....he's my savior....from day one....drpd ci start mengandungkan dia smpai dia dh nak masuk 2tahun, dia sntiasa jd penyelamat ci....it's kind of personal why ci kata dia savior ci....but he is....and i thank him for that....Ayit lah yg buat ci belajar menjadi isteri, belajar menjadi ibu dalam sekelip mata....dan Ayit buat ci percaya yg sesusah mana pun hidup, rezeki mesti ada untuk anak....walaupun sikit...walaupun byk...susah senang ci dgn dia panjang ceritanya....tak smua indah....tak smuanya mudah.....tapi kami bahagia.... ;)
Tiya...she is my strength...penguat lebih cinta ci dgn suami...penguat hati ci bila dugaan dtg...ci mengandungkan dia time ci ulang alik seremban-kl...dlm kepenatan ci....dlm kelam kabut hidup kami, dia hadir....dan tiup semangat untuk ci dan suami yg utk percaya yang keajaiban itu berlaku.....tiya bg semangat utk kami betulkan jalan hidup kami...yup, ci ngakui dia seorang janin dan bayi yg kuat....ci sgt lasak, sgt tidak memanjakan diri and yet, dia kua cukup sempurna...cukup comel..... ;p
After 2 months........Alhamdulillah......hidup ci mmg tak sesenang org lain, tapi Alhamdulillah cukup dan bahagia.....dan ci selalu doakan yg terbaik utk suami dan anak-anak ci....mereka lah harta dunia dan akhirat ci....mereka lah segala-galanya bg ci....... ;)