Pages

klik klik

I love KIM.... :)

I love KIM.... :)

Cici & Ery

Tuesday, December 14, 2010

After 2 Months.....

Salam semua.....

Dah lama rasanya ci tak menulis...Bukan sbb takde lappy kat umah...kt umah mmg kja ngadap lappy pon....on jer 24/7...tp ntah la...perasaan nak menulis tu mcm hilang kejap...tambahan tak sempat nk siapkan diri, nk siapkan baby...ci pantang half dgn mak kat umah ci...and half lagi urus diri sndiri pon kat umah sndiri....

Maybe tak smua setuju dgn ci bab pantang sndiri ni....ada yg tak kisah jauh dr hubby...w/pun umah mak jauh, sbb best pantang dgn mak, leh bermanja-manja dgn mak...yup, pantang lebih teratur...dan sempurna.....

Tapi bagi ci yang keja berkepit dgn hubby ni, susahnya nak merentas semenanjung nun jauh di utara dan tgl suami kat selatan terkial-kial sensorang (eh maybe dia okey...ci yg slalu bayang dia xleh hidup tanpa ci...padahal ci yg pastinya takleh hidup kalo takde dia kat sebelah...huhuhu)...

So end up, mak ci dtg all the way from Kedah, nak tunggu ci dalam pantang.....kasih sayang mak, what more can i say.....

one week...two weeks.....masuk minggu ketiga, mak ci pun balik Kedah...dan bermula lah episod pantang sndiri.....

1 minggu pertama, ci mmg helpless....sakit epi tu sukar di bendung....maybe ci salah duduk or ci yg rimas sbb sakit jahitan tu mmg peritttt sgt....dgn sembelit yg mmg ci dh jangka dan dh stand by ubat bagai....dan baby Athirah yang kdg2 okey...kdg melalak...yup, ci dh jangka kan smua tu...tapi still, ci tetap meratapi kesakitan ci....hey, ci bru melahirkan seorang bayi...ci berhak sakit....kan....?

Meratapi......satu lagi istilah yg sinonim dgn ci kalo dlm awal pantang...mesti tersampuk dgn baby blues.....sedih tatau nape....risau tatau punca....menangis teresak-esak mcm kucing hilang anak....padahal anak depan mata, suami di sebelah.....ish3.....

After all have been said n done, here i am....a mother of two....still standing....and adapting....Insyaallah.... ;p





nur athirah raisya...my liltle princess...
one of the reason why i'm so deeply in love now... ;p


my stock....preparation for the ultimate war- My Work..... ;)



Ayit....he's my savior....from day one....drpd ci start mengandungkan dia smpai dia dh nak masuk 2tahun, dia sntiasa jd penyelamat ci....it's kind of personal why ci kata dia savior ci....but he is....and i thank him for that....Ayit lah yg buat ci belajar menjadi isteri, belajar menjadi ibu dalam sekelip mata....dan Ayit buat ci percaya yg sesusah mana pun hidup, rezeki mesti ada untuk anak....walaupun sikit...walaupun byk...susah senang ci dgn dia panjang ceritanya....tak smua indah....tak smuanya mudah.....tapi kami bahagia.... ;)
Tiya...she is my strength...penguat lebih cinta ci dgn suami...penguat hati ci bila dugaan dtg...ci mengandungkan dia time ci ulang alik seremban-kl...dlm kepenatan ci....dlm kelam kabut hidup kami, dia hadir....dan tiup semangat untuk ci dan suami yg utk percaya yang keajaiban itu berlaku.....tiya bg semangat utk kami betulkan jalan hidup kami...yup, ci ngakui dia seorang janin dan bayi yg kuat....ci sgt lasak, sgt tidak memanjakan diri and yet, dia kua cukup sempurna...cukup comel..... ;p
After 2 months........Alhamdulillah......hidup ci mmg tak sesenang org lain, tapi Alhamdulillah cukup dan bahagia.....dan ci selalu doakan yg terbaik utk suami dan anak-anak ci....mereka lah harta dunia dan akhirat ci....mereka lah segala-galanya bg ci....... ;)

5 comments:

shaliza said...

mmg tertunggu2 pun cerita dari Ci. You have done,but not me...3months to go...

Cerita Cici said...

timacehhhh....rindu nk berblog...tp tu la asyik save draft ja...tak post pun....dh masuk kja bru leh tulih...hehehe... ;p

Mieja@Amiizaa2001 said...

cici
comelnya baby:)
dah boleh beli deep freezer tu:)
keep pumping byk2 taou:)

aakak suka tgk....:)

Naz Nur Nhazzla said...

dah makin muka ayit raisya

Cerita Cici said...

kak mieja: dh penuh dh skrg...tp bila susun melintang ada lg lak ruangnya...hehehehe... ;p

naz: aah kan...dh makin mcm abg n abah dia.... ;p