Pages

klik klik

I love KIM.... :)

I love KIM.... :)

Cici & Ery

Wednesday, December 29, 2010

Love is in the Air.....

Sapa cakap org kahwin dh tak bercinta...

Selain drpd buat yg ehem2 wajib tu, kita pun bercinta jugak mcm org lain bercinta...kkdg lagi dasyat....hahaha....

Okey la, to tell you the truth, ci masih lg tgh adapt hidup ci as a mother of two...rutin ci balik umah, amik anak2, tapau sumthing simple for dinner (pengsan kalo kna masak), setel anak2, basuh baju, sidai baju, mandi, solat, makan, lipat baju, sediakan baju utk esok, sediakan beg anak2 utk esok, bersihkan botol2 and pump, siapkan beg pump utk sesi pump seterusnya, susukan anak on and off, tidurkan anak-anak.....okey, agak2 la kan, bila masanya ci dgn hubby nak bejiwang bawang berdua-duaan? hehehehe....kkdg ci mandi pon kol 10 lebey, after smua setel...kkdg tertidur time nak sembang dgn hubby...mcm semalam, time nk tunggu hubby mandi, ci dh zzzzz....

Letih kottt..... ;p

So, 27 Dec lepas, ci pon wat deal dgn hubby utk sama2 ambil cuti...nak dating...mcm zaman kegemilangan dolu-dolu...hihihihi....

Pagi-pagi after hantar anak-anak ke nursery, ci duduk seat depan...eh dh lama tak dok depan sbb depan ni tempat ayit...kami breakfast kat kedai mamak Awwal Maju....dh mula la nk terimbau kenangan bersalin...sbb kedai tu la ci breakfast sebelum check in masuk wad. huhuhu....

Off to Wangsa Walk...dh bercadang lamaaa dah nak tengok wayang hantu Kak Limah...hubby ci kan peminat awieeee....



Hati kembang kuncup....kembang teruja nak tengok wayang and nak habiskan masa dgn hubby after lebih 2thn tak berdua-duaan camni....kuncup lak bila office dia tak benti call....neverrrrmind, janji ci leh dating.....



Punya la semangat sampai...semua kedai tak bukak lagi kecuali a few kedai yg hidangkan breakfast...kedai kayu ni pon dh mula selak2 plastik cover, leh la posing jap....jgn tnya kenapa pakai baju lusuh tu...sbb tatau nak pakai baju apa dah...dah lama tak shopping baju dating...dok shopping baju nyusu, baju anak, baju anak dan baju anak...sekian...hehehehehe....

Tetiba...tak sampai jam pertama...masing2 dh macam lost...bukan sengaja nk lostkan diri...cuma teringat anak-anak...rasa mcm nak balik amik anak...rasa mcm kenapa free sgt tgn ni, selalu aja je benda kna kendong la, tarik la, apa la....hubby pon cmtu....tp dia relax ckit...dia suh kami try harder....

So, untuk menghilangkan rasa lost tu, kami berdating kat tempat faveret kami dr dulu, books store....yippy...kalo dulu, kami leh duduk smpai 2/3 jam bersila baca buku, pehtu masing2 wat review buku yg dibaca...selalunya kami bersimpuh kat rak buku history, crime....ci kkdg tersesat kat rak chick lit.....or magazine..... ;p

Kali ni, tambah satu lagi rak, rak buku for kids.....rembat buku aktiviti Upin Ipin kat ayit and beli pa ma bulan Januari utk ibu.....the rest of the time hubby belek buku keta and kami baca buku sejarah agama...

Sampai time nak tgk wayang....g kaunter beli tiket.....beli popcorn and tgk wayang smpai kol 2 ptg....ci dh terasa lain macam...OMG....dh terlepas sesi pump...haiyooo.....dh serba tak kena dah rasa...berdenyut2.....sempat la gi makan dgn hubby kat nasi ayam hainan melawati....sewa dvd utk movie nite kami pehtu offf trus balik.....

Jadi la dating for almost 5 hours....pehtu back to normal life....hectic with anak-anak....heaven... ;p


Kami.... ;p

Anak ada takleh main game kan...nah main smpai lebammm... ;p


Yup, bila dah ada anak 2 org ni, kkdg mcm susah ckit nak find masa utk diri sendiri....seingat ci, ci dh lama tak mandi bersiram lama-lama dlm toilet...ye la kita org ppuan, mesti nak belek sana belek cni....gosok sana sini bg sempurna depan suami kan....i still find myself in a mess...hahahaha.....

Apa-apa pun, our love indeed growing stronger and stronger....ci doa kami akan kekal smpai bila-bila.....Amin.... ;)



6 comments:

Kaseh NazLieza said...

Amin utk ci n family...=))

Cerita Cici said...

thanx Lisa.....ci doakan yg terbaik jugak utk fam liza n smua pembaca... ;p

Normaliza said...

bestnya dapat dating berdua.. :)

Cerita Cici said...

after almost 2 thn....huhuhu... ;p

shaliza said...

Amin...

J@ja said...

Totally agree with u babe. Jaja yg br anak 1 ni pon dah rs tak menang tgn. Sampai terpikir2 mcm mane nak tambah anak ni? Hehe but sometimes we worry too much kan?

Yeah,life as a mother is just different. No more time for urself. :) Nonetheless, its worth it kan?