Pages

klik klik

I love KIM.... :)

I love KIM.... :)

Cici & Ery

Tuesday, May 15, 2012

One...Two...Three... ;)

I can still remember the moment I got my pregnancy test ‘positive’ for the very first time…6/6/2008…tu pun after berbatang2 pregnancy test ci dh wat kat umah…badan makin tak larat, muntah…tp still negative…newlywed lagi time tu, baru sebulan lebih akad nikah, ci dh mengandungkan muhammad harith….ci dpt tau waktu ci buat upt kat laboratory uia…ci still igt muka staff yg bg ci result…still igt wajah kaklina yg nangis waktu dapat tau ci pregnen…ci igt suara hubby ci, mak n mak mertua ci waktu ci bgtau tru phone……Sweet…….. ;)

For my 2nd pregnancy….ci dapat tahu tru home pregnancy test…ci beli dua batang sekali (time promo)…hehehe….test yang first, mmg clearly negative…badan tak rasa apa2, so ci pun tak la mengharap utk pregnant…tppppp…pelik mana pulak pegi ci punya period…huhuhu….so after few days, on 14/2/2010, ci wat upt kat umah mak ci, kat kedah (tgh bercutiii)…and the line was 2….punya la melompat suami isteri nih…heh, mmg kut kami jenis suka anak ramai…time ni, ayit bru masuk setahun..Few hours later, pergi checkup and doc confirmkan ci pregnant 5 weeks…. ;)

After 1 year and 7 months pregnant-free…the same question return, Am I pregnant??? Huhuhuhu….

1 year n 6 months, ci tak period….ci pegi mengurut dgn makcik yg sama mngurut ci utk ayit n tiya…makcik ani pesan ‘lepas ni, jaga jaga ye cici’…ci senyum je la….mmg tak plan utk pregnen any time soon pun…a month after, bru ci period…paranoid, annoyed by period, ci bersyukur takla sakit sgt, walaupun dh bertahun tak datang…

A month after period….it was supposed to be the day, but it never come….

A week….

After a week….

After the following week….

Yes….the question keep coming back….Am I pregnant? ;p

Then, comes the sickness….meloya…cravings….muntah…letih….mengantuk….normal symptoms….lg la buat ci rasa pelik…the most pelik was, kenapa perut ci jd sgtttt bloating…almost buncit… haih….

One thing about cici, selalu rasa ‘pregnancy’ symptom above everything…cthnya, kalo dh muntah, bukan nak fikir salah makan…ci akan fikir ‘ci pegnen kah?’ hahahaha…sooo typical of me… ;p

So, dgn rasa bertanggungjawab, naluri penuh keibuan, ci pun beli pregnancy test…the one yg kita kena drop atas batang…the result was, yes…a double line…tppp line dia sgttttttt SAMAR …I was sooo sure, but the stick say almost a No answer….hmmm….few hours lepas tu, ci pegi kinik, nak sahkan that stick….so, doctor kata, kita buat lg sekali test…..

It was negative…..

Deeeepppp down dlm hati, rasa mcm ‘ehhh, if I’m not pregnant, what’s wrong with me???’…haaaa, dh mula la saspek yg bukan2….cyst la, ovary infection la….haihhh…

Few days after that…on 14th May 2012….ci decided to test using digital pregnancy test…the one yg tulis pregnant or not pregnant tu…

Here’s the result…….







Never thought in a millon years, ci diberi anugerah utk mengandung lagi sekali…utk kali ketiga dalam hidup ci…..super happy….

Tapi…..

Notice number 1-2 kat stick tu? Itu bgtau yg date conception 1-2 weeks…so kalo kiraan doctor, bru 3-4 minggu baby ci…awalllll sgttt lg….

Ci pun bawak stick ni tunjuk kat doctor ptg yg sama (sbb screen dia maintained tulisan tu 24 hours aje)…Doc kata ‘hmmmm…kita scan la…kalo tak nmpak pape, kita buat test lg skali’

Dup dap dup dap Allah sj yang tahu….

Waktu scan, kantung baby dh ada…tp baby xnmpak pape….ada mcm bnda kecik, tp doc takleh nak pastikan…..so, doctor mintak ci wat test urine lg skali….

The result was double line….still samar, tapi agak clear dr yg memula….

Soklan yg ci tnya doctor ‘Am I still pregnant doc?’ Her answer ‘50/50’ *sigh*

Hmm….ci start makan folic asid n b complex….jaga makan…jaga kesihatan…and live like usual….tanak terlalu mengharap, yet, tanak terlalu free sgt… ;)

Jika ada rezeki ci, dah tertulis….ci tawakal dan redha….

If rezeki ci utk anak ke -3….Alhamdulillah……Tiya, u’re a big sister la….. ;)

6 comments:

izzah azfar said...

alhamdululillah..seronoknya zah baca...kita mengandung serentak lagi cici :)

Cerita Cici said...

aah...tapi due ci next year...Insyaallah... ;)

shaliza said...

alhamdulillah...tahniah ci..

Ibuani said...

:) alhamdullilah.... Tahniah Ci... boleh jd geng dear...

yantie said...

Tahniah ci... Baru sgt tu... Tggu 2 mggu lg, mesti nampak... :-)

yunayuni said...

Ewah, congratulations :) Take care! Seronoknya nak tambah 3 dah hihi..