Pages

klik klik

I love KIM.... :)

I love KIM.... :)

Cici & Ery

Thursday, September 6, 2012

20 weeks and half way done…. ;)

Assalammualaikum…

Time flies kan…one entry wrote that I’m expecting, another entry dh 20 weeks dah…hehehe…ci pun dh tak sedar bila masa melangkau sebegini cepat…the 1st one, rasa mcm anticipated sgt…lambatnya masa jalan…one week to another tu mcm kura2…dr one trimester ke another mcm berzaman….tak sabar nak perut besar…

Mengandungkan Tiya, masa mcm sedikit cepat…dgn travel Kl-Seremban time tu…dgn ayit yg bru 1 tahun…nak layankan lasak dia, tumbesaran dia…proses pindah ke KL balik…tup2 dh nak bersalin….

And as expected, no 3 ni…zappp masa tinggalkan ci…I woke up with huge tummy…hehehe…but yes, secepat mana pun masa, ci still keep up dgn baby’s growth…aware dgn keadaan dia…dan sgt cautious about preparation utk menerima ahli keluarga baru utk ketiga kalinya…cautious tu tak bermakna dh siapkan smua…hehehe…ci tak siapkan apa2 pun lagi…haihhh…

Semalam, ci checkup kat Gombak Medical Centre…yup, tempat yg sama ci bersalinkan Tiya…jumpa doc yg sama juga, Dr. Fidak…I love her…she’s really calm…

So memula dia scan pregnancy history ci…

Doc: Ni anak ketiga la ye…rapat2 jugak ye….mmg awak tak plan ke?

Ci geleng2 sambil senyum penuh sopan…hehehe….

Doc: So, awak mmg plan utk get pregnant tahun ni la ye?

Ci angguk2 penuh kesopanan jugak….hehe…not really to get pregnant this year…tp nak baby on 2013. But Allah knows best… J

Lepas chitchat psl condition luaran, jeng3, tiba masa yg ibu semua nantikan…SCAN!!!

Memula ci nampak kepala baby adik…boleh tahan jugak lasak…keliut2…ibu je yg tak rasa lg…sebab bru masuk 20 weeks kan…sekali-sekala je rasa tendang…

Baby adik toleh kiri-kanan, mengeliat, mcm angkat doa pastu terus hisap jari…kkdg nmpak dia waving…Subhanallah…bertakung mata ci setiap kali tgk skrin doc…Doc Fidak lak mmg tak kedekut time, dia akan terangkan satu2 bahagian badan….and the most surprising bahagian, yes of coz, bahagian gender….

Soooo…..am I carrying a girl or a boy….is it going to be another Nur or Muhammad H… J

Ci ada firasat sendiri…but yes, pregnancy kali ni, smuaorg tak surprise sgt…sbb smuaorg dh leh agak….sbb ci tetiba jd terlampau rajinnn masak (hari2 masak…xpenah tapau)….sgt rajin masuk dapur….masak kek, kuih…name it...sama symptom mcm Tiya….hehehehe….

Sooo.....


So far, doc's prediction is a GIRL…. ;)

Another power girl in the house…..Insyaallah….. J






Could be she will look like this young lady??? hehehe...it's yours truly, Cici... ;)


Baby adik at 20 weeks....tgh hisap jari....the 1st day i uploaded this pic, she got 50 over likes on my fb....u're still halfway done dear, but already famous.... ;)


Ibu at 18 weeks (i guess) ;)

Lastly, baby's true protector, Abg Long and Kakak....prepare urself baby adik, lots of fun coming ur way once ur here with all of us.... ;)


Ibu doa baby adik sihat dan happy dlm ibu...i will do what ever i can to be the best ibu for you, Insyaallah.... :)





3 comments:

dyanayusuf said...

bestnya Ci dah nak dpt 3rd baby. kita ada 2 org ni pun tak terlarat dah..huhu..tggu lg 2 tahun insyaAllah.

Sidratul Muntaha said...

ye ker rajin klu pmpuan kak cici?
tiem ayu dulu..
setot tu letih2 pun ade je aktiviti bakign and so on..
lsp dpt ara..
lantak kau lah..
nk tido..
mmg tido pules je bak kate org jawe

Cerita Cici said...

Memang pun skrg dh tak cukup tgn dgn 2 org...hehehe...tp tu la, dh rezeki kan.... :)
Aah, kakci perasan, time pegnenkan tiya, rajin sesangat masuk dapur....masak je la, nak ngemas dh semput dah....hehehehe... ;)