Pages

klik klik

I love KIM.... :)

I love KIM.... :)

Cici & Ery

Tuesday, November 20, 2012

Genuine Reaction


When I am pregnant, ci selalu dapat reaksi yg berbeza2 drpd kawan2, officemate, kenalan kat office…
Kalau perempuan, dah boleh agak muka drg...muka ceria, muka senyum, muka mcm nmpak baby depan mata, pdhal bru nampak baby tummy ci….and yg suka gosok2 perut ci…hehehe…honestly, ci tak kisah, ci suka tgk org suka….tp kalo ci gantung tabung, setiap kali gosok kena bayar 5 kupang, dh kaya dah ci….hahaha…just kidding….
Part yang best, bila jumpa kawan2, kenalan2 lelaki….drg ni ada reaksi muka yg sgt lain…tapi, being lelaki, kalau muka terkejut, mmg xleh nak cover….kalau muka nak gelak pun, susah drg nak cover dr ci…ci dh leh baca from far la… :) 

Kenalan 1: Ehhh, ci….(pause, muka berkerut) Ni yg no berapa?
Cici: No. 3 dah…
Kenalan 1: Amboi3 (wat muka tersipu2)

Kenalan 2: Ci!!! (Almost menjerit) Ci ni kalau saya jumpa, mesti buncit…asal saya jumpa, mesti buncit
(Hahahaha…nmpak sgt jarang jumpa ci…or jumpa ci time salah timing)

Kenalan 3: Ci….ni kalau tak silap saya, no. 3 kan? Hebat2
(kenalan ni abg yg selalu repair printer, jumpa dia pun sbb keja…tapi xsure mcm mana dia leh tahu ci mengandung kali ke berapa…secretly dia kira kut…hehehehe)

Kenalan 4: Cici!!! Ish3…kau ni kannnn….. (ala2 tgn di dada…hahaha….dia ni mmg selalu jumpa ci…tp sebab normally perut ci akan nmpak 5 months above, so dia baru perasan)

Dan, ramai lg kawan2 lelaki ci yg memandang dari jauh, bila ci dtg dekat, tunduk bawah…ni sure malas nak ngulas lanjut nih…hehehe..tapi ci faham, lelaki tend to be segan dgn ppuan mengandung (at least at me la)…but, kkdg, drg yg concern lebih, lebih concern dr kawan ppuan (beberapa org yg mmg tak concern)….Ada srg senior director yg ci kenal, sanggup tanya suami nak smpai pukul berapa sbb nampak ci melepek tepi tangga tgu hubby ci…padahal bru je memparkingkan diri sndiri….

I worked here for as long as I can remember…drpd gadis sunti, smpai jadi mak org….most of senior staff dah anggap ci lebih dr kenalan….dah mcm adik beradik sendiri….  :)


Ibu at 32 weeks....dah 8 bulan dah....sgt bolat... :)


Mlm2 bermoviedate dgn hubby...lepas anak2 dah tido...kkdg habis satu movie....kkdg2 xsmpat sbb dua2 dh zzzz.... :)


Few clothes yg Tiya punya ci turunkan kat adik....byk yg pakai skjap je, sbb Tiya sgt cepat jd bam2....hehehehe... :)


2 comments:

Sidratul Muntaha said...

tingat si abg puji tpi kutuk adik..
tiya ni cantik tpi busuk!
ahaha..
xtahan gelak masa tu
ayu tingin nak pregnant tpi mengenangkan mcmana suami handle..
so..
padamkan jelah niat
tak marah or dendam
cuma keick ati sikit..
so..bila masa dah mengubat dan memadamkan memori tu
insyaa Allah tambahlah...
semoga kak ci selamat sampai edd nnti..

Cerita Cici said...

hehehehe...ayit, mmg suka sakat adik dia.... :)

kak ci doakan yg terbaik ye dear...Insyaallah, semoga Allah permudahkan :)