Pages

klik klik

I love KIM.... :)

I love KIM.... :)

Cici & Ery

Thursday, March 13, 2014

Duduk rumah, tak bosan ke???

I got this question a LOT, waktu berita ci resign tersebar seanterio uia.

Honestly, ci pun terkebil2 bila dapat soklan tu.
Nak jawap mcm mana, sebab tatau lagi keadaan dia time tu.
Resign terkejut, gamble segalanya.
Main redahhhh sahaja.
Huhu.

Sekarang dah 3 bulan ci jadi wahm.
Bosan tak puan cici?














Bosan sangat tatau nak cakap.
Hahahaha.






Pagi ci sibuk kat dapur uruskan breakfast anak2.
lepas makan mandikan semuaorg.
Pastu start homeschool activities.
Ci cut down tv and ipad, sbb tu kena banyakkan aktiviti.

Kejap je ci dapat jenguk Ciciyaya, balas msg customer, jenguk fb kalau bf safiyya.
Pastu masuk dapur, masak lunch pulak.
lepas semua dah makan, masuk kemas dapur.
Oh time ni selit basuh kain, sidai kain.
Lari pg solat.
Time ni la ada anak nangis, ada yg tetiba dtg suh buat kapal terbang kertas, ada yg suruh cari buku princess. hahah...mcm2 drg nih....

Masuk ptg ckit, ci suh drg tidur, or rehat. Atau golek2, ci bacakan buku.
Solat Asar sama2.
Kol 5 sharp, kami selalunya turun bawah pg playground, or pool. main sampai lebam. hihihi.

Kol 7, semua mandi, ci masuk dapur lg utk masak malam.
or kkdg hubby ci bawak balik dinner.

Bacakan anak2 buku.
By this hour, anak2 pun tidur.
Ci masuk opis, utk packing barang, buat schedule post, baca buku smpai kol 3 pg, baru ci tidur.

Macam tu la setiap hari. Full!
Hidup ci skrg penuh sgt, sampai bosan pun takut nak dekat.
Hahaha.

But yes,
Tak semua dilahirkan, ditakdirkan utk jd stay at home mom. Masing2 ada peranan masing2.
Ada yg better bekerja, mmg itu passion dia. Tanggungjawab dia.
Ada yg mcm cici, passionate nak jd surirumah.
Mcm mana nak bosan kalau buat benda yg kita suka.
Kan?

Tapi...
Ci akui, bila anak2 buat hal sendiri, masing2 tgh main, ada rasa sedikit sunyi. Nasib baik la ci hidup zaman Social network.
Dan sgt nasib baik sbb ci ada Ciciyaya Shop.
Hp tak pernah sunyi.
Ada shj notification masuk.
Kalau tak, mau garu kepala juga kan, dh la mmg jenis mulut xleh diam.
Hihihi.

Few of my friends dah jd wahm lepas cici.
Alhamdulillah.
Good luck and have fun!
It won't be easy, esp bila dh lama rasa pegang duit sendiri.
But trust me, bila tgk muka anak2, semua jerih perit itu berbaloi.
^_^

So, duduk rumah bosan ke?
Naaaaaaaahhhhhhhhh (^o^)



*Ciciyaya merupakan sub-stokis untuk Tropika dan Herbasuci.
klik sini: Produk Tropika dan Herbasuci

Untuk order, whatsapp cici di 016-3313290 ya :)
posted from Bloggeroid

2 comments:

Nur Arifa said...

hehe sy pun wahm jgk ..xpernah bkerja pun sblm ni.. skrg duk rmh jaga anak jga suami jga rumah smbil2 wt online bsns ..Alhamdulillah feeling happy everyday :)

Akmal F. Dzaltastic said...

Salam Ci,

Ni Akmal kwn Tazzy and I just had to read your entry cause I quit teaching to just take care of my son. So ade geng in the same boat. Yey! Currently doing freelancing jobs for my family's company and craft blogging (ex B2b blogger). Wanted to say HI!