Pages

klik klik

I love KIM.... :)

I love KIM.... :)

Cici & Ery

Wednesday, May 7, 2014

Priority

Malam-malam ci skrg dipenuhi dgn dialog bersama diri sendiri.
Apa yg betul ci buat, apa yg kurang.
Ada termarah anak2 ke, terkasar ke, ter neglect ke.

My oh my, working at home while raising 3 kids was never near to easy.
Mcm kena tarik semua anggota, in different directions.
Sorang tgh makan, sorang nak poo-poo.
Sorang nak bf, lg sorang jerit nak makan.
Haha. Precious sungguh! :)

Nak mudah, bukak tv, bg ipad.
Tp nanti Allah tanya apa ci dh buat dgn amanah yg Dia bg, apa yg ci nak jawab.

So, bila ci nampak org maju dr ci, yg dh ke depan, Ci takleh tepuk meja dan kata 'Eh, I should be there...'

Well, probably I should.
But, sadly, I can't.

Honestly, kkdg, dalam hidup ni, kita takleh dpt semua (walaupun kita nak...).
Mesti kita akan korban salah satu. Kos lepas org kata.

My kids are my top priority.
They are the reason I have strength to sent resignation letter.
The reason I have guts to let go all my privilege, my free time, my career.

Although ci ada bisnes, ci ada projects going on, semuanya lepas uruskan mereka.

:-)

2 comments:

Siti Nur Amirah said...

Allah..mira tak sanggup nak hantar zakwan kat pengasuh.mak dah makin tak larat.mira ada pergi course.ust tu ckp,bg dia wanita kerjaya profesional bkn doktor peguam akauntan.tp suri rumah yg boleh besarkan anak-anak menjadi manusia yg berguna dizaman serba mencabar ni..;')

Cerita Cici said...

Kakci faham... :)