Pages

klik klik

I love KIM.... :)

I love KIM.... :)

Cici & Ery

Wednesday, June 25, 2014

Argan Discovery Set testimony by Cici



Assalammualaikum semua. :)

Sebelum ci mula cerita, nak bgtau yang review ni tak dibayar oleh Secretleaf ye. Memang ikhlas dr hati yang suci murni gitu. hihi.

Okey, here goes.

Ci rasa ramai org tahu yang ci bergelut dengan masalah kulit jadi-tah-hape-hape lepas ci terkena demam campak tahun lepas. Aah, kulit ci jadi kering melampau kat satu dua area, yg lain jd oily. Kering tu sampai bersisik. Ni kes pakai krim doctor bagi, dia kata boleh hilang parut, sekali pakai, dengan kulit-kulit ci hilang sekali. haih.

Sejak dr itu, segala mak nenek la yg ci cuba pakai. Yang dr internet, yang on the counter, semua ci rasa nak beli. Ci consume Herbasuci vco softgel, utk kulit. Alhamdulillah, mmg kulit jd better, tapi ci betul-betul nak satu set of beauty regime yang ci boleh stick to. 

Kebetulan satu pagi tu ci buka Assalammualaikum di Tv Al-Hijrah. Memang tgh promo produk Secretleaf Discovery Set ni. Drpd RM138, jadi RM100 sahaja. Tiba-tiba rasa tergoda, sebab ci dh try bykkk oil yg claim boleh cure kulit kering, tapi end up muka ci jd unbalance. Yang kering tak cure pun, tambah oily lak kat tempat lain. Haih lagi.

Argan Oil- Liquid Gold of Morocco so they claimed. :)

Lepas ci pm page dia, terus ajak hubby pg pickup kat HQ, kat Prima Sri Gombak aje. 

Set ni ada 4 benda:

  1. Argan Hydrating Cleanser
  2. Pure Oil Series 01
  3. Argan Age-Reversal Day Cream
  4. Argan Rescue Night Cream

Lengkap! Tak payah campur-campur dah dgn produk lain.

Pengalaman cici;

  • Argan Hydrating Cleanser
I do think this is a winner! Pertama kali ci pakai clenser ni, muka jadi Subhanallah lembutnya. Kat bahagian kering bersisik pun jadi lembut sangat. Muka jd fresh, memang terasa bersih! 

  • Pure Oil Series 01
Yang ni memula rasa janggal juga, ye la, nak sapu minyak kat muka kan. Org Secretleaf kata pakai setitik shj, gosok sampai tapak tgn rasa suam, baru apply kat muka. Amazingly, muka tak berminyak pun. Meresap terus sampai ke dalam. Ci pakai setiap kali lepas cuci muka. Pendek kata, lepas setiap kali amik wudhuk pun ci sapu jugak setitik. Oh, minyak ni leh pakai satu badan, rambut, kuku. Hebat kan!

  • Day Cream
This one, hmmm, can be a bit oily for me. Ci pakai dalam jumlah yg sgt sedikit, sapu nipis shj, baru okey. So far, nampak condition kulit jadi better, A lot better! Esp part yang bersisik dah tak bersisik dah. Alhamdulillah.

  • Night Cream
Another winner at my heart! Pernah tak kita sapu something kat muka kita, pastu immediately rasa yg krim tu bekerja utk kulit kita? Haaa...mcm tu la rasanya everytime ci sapu night cream. Non-greasy, tak berminyak mcm sesetengah krim malam. Bila bangun tidur pun muka nampak moist! Sangat suka sampai senyum tgk muka pagi-pagi sambil kata 'Assalammualaikum awak!' hahaha.

*******************************************************************************

So, adakah ci akan terus menggunakannya?
Definitely yes. Escpecially bila Secretleaf nak keluarkan product baru lagi, mcm toner dan serum.

Adakah ci recommend utk orang lain menggunakannya?
Highly recommended. Especially bila dh masuk ambang 30-an ni, kulit kena extra care, extra love and tender. Dah takleh pakai product2 yg harsh, yg claim putih 3 hari and so on. Kena betul2 pilih produk yang se'natural' yang mungkin.

Yup.
Itu cerita cici pasal Discovery set by Secretleaf. Bagi yang nak mencuba, boleh google kedai, toko jamu yang terdekat atau boleh ke fb page Secretleaf    boleh tgk promosi atau produk terbaru dari mereka.

Semoga bermanfaat.

With Love,

Cici


*Jangan lupa like page Ciciyaya Shop juga ye. *wink*


3 comments:

aku gaban said...
This comment has been removed by the author.
aku gaban said...
This comment has been removed by the author.
Nur Rabbaniah said...

Hi. Sekarang u guna lagi tak? And also, kalau night cream tu elok untuk yr skin kenapa u tak guna untuk pagi as well? Too heavy?