Pages

klik klik

I love KIM.... :)

I love KIM.... :)

Cici & Ery

Friday, September 12, 2014

How to read a lot of books simultaneously

Assalammualaikum semua :)

Semalam one of my friend asked 'how to read a lot of books silmutaneously' or 'how to find time to read'...Rasanya, ramai yg ada dilema ni kan. Banyakkk buku, tatau bila nak baca. hihi.

Read this:
http://www.wikihow.com/Read-Several-Books-at-Once

My fav point, yang memang ci buat, ialah "scatter books around".
Macam skrg ci ada 5 ongoing books yg ci tengah baca.
Ci ada satu tepi almari dapur (sambil buat sup baca buku.Lol), ci ada satu atas meja kerja (buku business/ motivational) dan 3 buku tepi sofa (spot fav ci menyusu safiyya, mostly buku parenting).

Waktu ci kerja dulu, ci make sure ci ada satu dua buku dalam handbag. Spot fav nak baca buku bila tunggu hubby ci pickup.
Betul, kita kena pandai cari masa. Semuaorg ada 24jam yang sama. Takde sesiapa yg ada lebih atau kurang. 

Have fun reading everyone! Jangan malu org gelar ulat buku, daripada kena gelar ulat bulu. haha. okey bye. 

2 comments:

Laila Sani said...

Samalah kita...:)
Buku letak di mana2... cuma kekadang masalah besar adalah.. takleh nak habiskan sebijik buku, tengok2 dah beli yang lain plak... hehehehe

Cerita Cici said...

hihihihhi. High Five! :)