Pages

klik klik

I love KIM.... :)

I love KIM.... :)

Cici & Ery

Friday, September 12, 2014

20 things about Cici

Assalammualaikum semua :)

Aritu Cici kena tag dengan adik Munirah psl 20 things about myself. Punya la lama tangguh. huhu. Okey, here goes. :)

1. I love books. Senang je nk buat cici happy, campak ci kat mana2 kedai buku or library, i'll be the happiest girl in the planet.
2. Nama Cici drpd sinetron Indonesia. Waktu mak ci nk bersalinkan ci, kat ruang menunggu tayang cerita Indonesia, heroin dia nama Cici. Kakak sulung ci jatuh cinta dgn nama tu. So bila ci dh lahir, hari2 kakak pggl Cici, sampai melekat. Pegi sekolah, pg belajar, pg mana2 org pggl Cici Kkdg lupa nama betul dalam ic. Hihi.
3. Berangan nak jadi penulis. Pernah tulis cerpen, novel pehtu pass kat kawan2 suruh baca. Sekali ayah n kakak ci jumpa, satu dekad kena bahan. Haha.
4. Cita-cita dulu nak jadi pramugari. Tp bila tgk iklan pramugari semua putih melepak, ci lupakan cita-cita tu.
5. Sukaaaa budak-budak. Probably sebab ci anak bongsu. Dr kecik mmg ci selalu offer diri babysit anak2 jiran.
6. Favorite color dusty pink.
7. Kuat merajuk. Hubby ci kata 3 hari sekali. Haha.
8. Suka budak2. Eh, dah bgtau ye? Hihi.
9. My biggest enemy is procrastination.
10. Waktu ci umur 16, ci pnh sebut kat kawan yg ci nak jadi surirumah, nak jaga anak2 sendiri. Alhamdulillah. Allah makbulkan yg satu ni.
11. Dalam semua jenis transport, ci paling enjoy naik kereta api. Olskool punya train, tingkap boleh bukak, ada kipas atas kepala. Ada lg tak train mcm ni?
12. Suka duduk rumah. Kalau pg mana2, kelam kabut rasa nak balik rumah.
13. Ci tak pernah pg tadika. Homeschool dgn kakak Ci.
14. I guess i am a people person.
15. Sukaaaaaa teh tarik. I can make the most yummiest, most kaw teh tarik. Haha. Sehari wajib minum secawan. Kalau tak, takleh berfungsi. Hihi.
16. Sukaaaa kucing.
17. I hate confrontation.
18. The only reason i love bisnes is i can share/introduce my favorite things/books with other people.
19. Crazyyyy about paisley pattern.
20. Paling rasa comel waktu pregnant. Tak mandi pun rasa comel. Haha.

Aduiii...have you wrote yours? hihihi. have fun discovering yourself. lama tak belek diri sendiri, asyik fikir pasal org lain aje. :)

No comments: