Pages

klik klik

I love KIM.... :)

I love KIM.... :)

Cici & Ery

Sunday, March 21, 2010

1st Checkup...

1st Checkup: 19 March 2010

My oh my....Allah shj yg tahu betapa ci berdebar menunggu hari ni.....serba tak kena dibuatnya....kkdg rasa excited sgt...kkdg rasa risau sgt2......

Excited sbb 1st time nak tgk baby....

Risau sbbbbb.....ci pun sbenarnya still tak sure ci ni betul ke tak pregnen...hahaha...tolak la naluri keibuan mesti la ada (smpai penah rasa pegnens sebenarnya tak pun)...Waktu ci g kinik hidayah dulu bawak batang pregnancy test ci, ci pernah request nk check lagi skali. tp doc tu kata 'tak payah la, kalo wat lagi sekali pun, benda yg sama la kuaq jugak...' sigh* ci mmg phobia wat test guna batang sbb ci mmg selalu fail.....selalu salah......

Okey2, pastu ci risau sbb nanti g kinik n scan skali doc kata 'mna ada baby, sapa kata awak ngandung nih?' hah, tak haru kalo cmtuh???

hahahahaha....

Okey....smpai appoinment ci ptg tu, ci pun g dengan muka penuh yakin (yg saya pregnen...kih3) dan dgn penuh tawakal dan redha.......Memula nurse isi borang hijau...pehtu ci kena timbang....huh, 54.9 kg? kan ci kata ci ni cepat je turun berat bdn....aritu ci dh 56.8 dah...haiyoo...pehtu nurse suh tgu....

Agak2 sempat nk baca Bismillah, nama ci dh kena pggl...lupa nk pggl skali hubby sbb sgt2 berdebar....doc dh senyum2 tgk ci.....yup, doc yg sama rawat ci time ci pregnenkan ayit...(oh dan time ci cirit birit pun)...

Dah check BP smua ok.....doc tanya soklan cepumas: Anak sulung umur berapa? ci jawap: hmmm...bru setahun 2bulan......' huhuhu...

Dah setel segala, tibalah masa yg paling dirisaukan.....SCAN.....

Dah baring tu, doc pun letak gel kat perut ci pehtu mula mencari mna baby ci yg dh 10 weeks ni...memula cari tak jumpa2.....pehtu tetiba.....

Doc: Okey....ini rahim awak.....ni baby awak....ha, ni jantung dia berdegup2 ni......

Wah...ALHAMDULILLAH....

Tetiba trus rasa rush tru my neck...rasa keinsafan, rasa kebesaran Tuhan, rasa teruja, baru datang rasa keibuan yg ci doubt selama sebulan lepas.....huhuhu...

One thing for sure, LEGA.........

okey2, will upload few pic, but for now...only words je la ye......

Ci doa baby ok, ayit ok, ci n hubby ok, our pocket will be ok, and my morning sickness takkan datang2.....

9 comments:

Confession of a Coffeeholic Mama-Miya said...

suspen gak kalo scan tgk takde pape..dah le posting b4 kata tak teringat yg tgh berbadan dua tu..

take care & enjoy i...jgn risau2 tak pasal.

Cerita Cici said...

hehehehe....ci mmg paranoid kkdg....
dh kalo tak pregnen tu pelik lak kan kalo dh 3bulan xpeod....kih3......

Thanx dear... ;)

Normaliza said...

Cici, akak masa peknen kan yamin dulu pun bedebar masa petama kali nak scan. takut tetiba takde baby, doc marah pulak konon2 akak perasan..haha! take care ye.. :)

Cerita Cici said...

btul kak....ezactly the same feeling...kih3....

mama thieya said...

hehe... time tu sure rasa sebak kat dada.. rasa cam nak nangis..

Pasal pregnancy test ni.. mama_thieya selalu kene -ve.. memang sedih sebab gerak hati kater pregnant.. heheheh.. sampai gaduh2 ngan doc sebab tak mo buat preg test.. last2 doc kater.. u pregnant lah.. waaaa

Cerita Cici said...

Sama la mcm kes time ayit dulu....dah 3batang beli tp -ve...tp peod tak dtg, muntah2 bagai...skali g kinik bru positive....kih3...
Kali ni buat skali trus +ve...trus musykil...'betul ke tak nih???'
kih3...

shaliza said...

Ci, Jgn risau Allah tu Maha Kaya.
Jeles ngn ci sb ci dulu dapat second baby,harap my turn pulak...all the best

Cerita Cici said...

Shaliza: betul, Tuhan tu maha kaya...kita doakan sesama yer...kih3...

mama thieya said...

Aminnnnnnnnnnn