Pages

klik klik

I love KIM.... :)

I love KIM.... :)

Cici & Ery

Sunday, March 7, 2010

Hello my 9 weeks baby...

Ci belum wat 1st checkup...lum tgk kat skrin scan lagi...cuma urut2 perut ci yg ala-ala tak buncit pun utk ucap Assallammualaikum baby ibu...hehehe...


Meneliti seminggu dua cici yg lepas, ci banyak berceramah kat diri sendiri...banyak bnda ci pass over kat hubby ci sbb kekangan tenaga...bayangkan dear, lepas mandi pun ci leh semput mcm org bru lari 100meter...tu lum wat keja lagi, mula la nk berpeluh kecik pehtu nmpak dunia ni mcm gelap semacammm je...

Tapi, Tuhan Maha Adil. Disebabkan ci kena travel siang ari kol 5pagi dh kena bgn dan naik bus kol 6 utk smpai ke uia kol 8, ci takde morning sickness kali ni. Alhamdulillah. ci evening sickness lak, bilamana ci smpai umah mertua ci kol 8mlm utk amik ayit balik, msti ci g toilet muntah dulu.... ;)

Dan yes, hormon cici, sgt lah melampau-lampau gelodaknya. yang kecik nmpak besar. yang besar nmpak gigantic. tp Alhamdulillah ci masih leh bersabar dgn ayit dan tak pernah angkat tgn- ci cuma cubit. hehehe...yg ci takleh sabar bila tgk abah ayit tido...rasa nk melenting je...mostly sbb ci takleh tido, atau ayit still nyusu so dia pun lum tido, yg watkan ci sgt marah bila hubby ci tido dulu...hehehehe...oh cici....

Bercakap mngenai susu, ayit masih fully bf. ya, ci ada niat nk campurkan sedikit smpai adik dia kua, tapi mmg ayit tanak. dia muntah kalo bau susu org lain (mak mertua ci bukak nursery, so ramai baby lain selain ayit kat umah mak tu). Ayit akan sedut bau botol susu nya yg w/pun dh basuh. comel sgt!

Susu ci pun nmpak gak la berbeza dr segi oz nya. makin lama makin kurang 1 oz. ci tawakal, dan sntiasa akan wat yg terbaik utk anak-anak ci....

Perjalanan seremban-KL, still ci tempuhi dgn sabarnya. ci masih berdiri dlm lrt sbb sapa pun xnotice perut comel ci. Yup, walaupun perut belum membesar bgaikan johan, kaki ci still takleh berdiri lama. Peluh kecil akan kua dan kepala ci akan tingtong dan bleh membawa kpd pengsan. So, harap maklum ye sesiapa yg nmpak ci berdiri sila offerkan seat anda. hehehe...

To my 13 months baby Ayit, walaupun ayit belum menapak, ibu bangga tgk pekembangan ayit. Ayit dh pandai sebut 'Ambik' smbil tunjuk brg yg nak suruh ambik dgn clear dan jelas. Ayit rajin sembang kat rumah, tp pemalu bila depan org lain (mcm abah dia je nih). Ayit pandai layan ibu nyanyi dan selalu gelak kalo ibu tiup perut. Ayit suka teletubbies esp. Po sbb nenek belikan belon bentuk po. Ayit punya la sayang smpai dia gigit pecah belon tu. Oh dia kalo syg dia mmg akan gigit. hehehehe...ibu dia ni pun dh lebam2 segala ni....

Ayit,

Ibu sayang ayit...ayit jgnmarah ye nanti ayit kna kongsi susu dgn adik...ibu mintak ampun kalo susu ibu dh ckit, atau rasa dah lain....kalo ayit terpaksa kompromi dgn susu lain buat sementara waktu, ibu mintak ampun...ibu akan cuba sedaya yg boleh utk beri secukupnya utk ayit...Ibu sntiasa doakan anak ibu ni sihat, baik dan cerdik...amin....

Ibu.

6 comments:

Rozy said...

Ci,

take care naa..
sedey ja baca last paragraph tu..

Cerita Cici said...

hehehehe...cici pun sedey waktu tulih.... ;)

ezan said...

betul tu... rasa sebak on the last paragraph.. harap2 rezeki utk ayit sentiasa ada.. amin...

Kaseh NazLieza said...

hope sume bjln dgn lancar dear...

Confession of a Coffeeholic Mama-Miya said...

selamat ber"sickness"...its something yg i tak rindu langsung about pregnancy. :D

Cerita Cici said...

ezan:i hope so too...sgt2 kritikal stok susu ayit nih...

Liza: doakan ye liza

mama-miya:hehehe...ci arap kali i lebih mild dr sebelumnya....