Pages

klik klik

I love KIM.... :)

I love KIM.... :)

Cici & Ery

Sunday, May 2, 2010

17 weeks now......

Pejam celik pejam celik...bgn tido...bebel bebel pokpek2 dh 17 weeks dh baby ci berkampung dlm pewot ibu dia ni... ;p



Seriusly sama mcm time abg dia, bila dtg waktu belas2 minggu ni, ci mcm dh leh adapt dgn perut yg tak berapa nk besar, dan agak tak terkinja2 di pagi hari sbb tersunggoh excited ci pegnen (mcm ci buat di awal2 minggu kehamilan dulu...kih3)



Byk benda nak cerita, tapi sikit waktu yg tgl bila musin audit dtg melanda opish ci.....ribut kilat petaka melanda, ci terima dengan keadaan yg separa sedia....lets bygone be bygone.....bnda dh nak jadi kan...habih2 truk sgt, ci tulis la surat cinta kat opish ci....... ;p

Bila dh nak masuk yg kedua ni, badan mmg bg petanda utk bermanja- sakit kaki la, pinggang la, semput la, tulang belikat sengal la....u name it...tapi dgn Ayit yg berkembang pesat tu, dh tak smpat nk manjakan bdn, kalo dia dh golek2 suruh dukung tu, terlupa td sakit pinggang, trus angkat dia....kih3.......

Tapi yg bezanya antara abg n adik:

Abg dulu:
  1. Manja sgt
  2. Malas masuk dapur, jgnkan masak, nk basuh pinggan pun abah dia yg buat...
  3. Morning sickness, demam teruk- paling teruk dlm sejarah kehidupan ci....huhuhu
  4. Semua bnda malas nk buat, rs nk duduk kat sofa pegang remote je.....
  5. sgt suka kekacang..... ;p
  6. tak suka bnda masam.....
  7. Kulit Oh sungguh cemerlang.....glowing mowing.....

Adik skrg:

  1. Cemana nk manja- dh mmg kna travel seremban-kl on daily basis....fuhh fuhhh
  2. Dapur tu rs kalo dh masuk, malas nk keluar...hahaha...keja nk bake cake je...smpai hubby marah sbb bila dh bake mesti semput.... ;p n sgt rajin masak......agak extraordinary la buat ibu bekerjaya jauh spt cici ni...hahaha....
  3. Tadak morning sicknesss....yeay!
  4. Semua bnda rs nk wat....eh eh terpaksa buat kut....kih3....gilir2 la dgn hubby wat keja rumah.....
  5. tak brapa into kekacang....
  6. suka asammm ;p
  7. Muka jgn ckp, malas nk tgk cermin dah...waaa....

Jgn jump to conclusion yg adik dia ni girl ke apa ye.....sbb setiap pregnancy berbeza, wlaupun sama jantina......i thot so la.....eceh, ckp terer mcm dh beranak lima je.... ;p

Oh, I need to write a letter to my baby....an apologize letter....

Dear baby dlm perut Ibu,

Ibu minta ampun sbb sepanjang 17 minggu baby dlm perut ibu, ibu tak
rehatkan diri....Ibu wat mcm org tak pregnen buat.....ibu travel back n forth;
wlaupun dgn penuh kerisauan, ibu mmg terpaksa.....bila balik, abg long Ayit dh
start wat cerita...kalo baby dgr suara2 kelakar terjerit2 tu, kompom abg
long.....kalo baby dgr bunyi ketuk kuat2 tu pun, abg long ayit amik sudu ketuk
perut ibu...tak pun dia hantuk dgn kepala dia.....

Baby ibu,

Ibu senang mengandungkan baby....ibu tak alah, kurang muntah...ibu tak
manja sgt...ibu kuat masak n bake.....kih3......baby buat ibu lagi
kuat....anak-anak ibu buat ibu rasa kuat utk hadap dugaan mcm2......

Minta maaf kalo bila baby lahir, byk benda mewah yg ibu takleh sediakn
kat baby.....ibu akan cuba yg termampu.....ibu akan cuba penuhkan smpai anak2
ibu tidak akan rasa kekurangan....

Baby,

Ibu, abah n abg long Ayit tunggu baby keluar...ibu tak kisah Nur Athirah Raisya atau Muhammad Adib...Ibu terima dgn hati dan tgn yg terbuka......buat ms ni, membesar dgn
sihat dlm perut ibu ye........Ibu doa anak2 ibu diberkati Allah.......

No comments: