Pages

klik klik

I love KIM.... :)

I love KIM.... :)

Cici & Ery

Monday, July 5, 2010

Settle Down...

Ayit @ site abah...

Ibu dh 25 weeks


Beli curtain dpt baby... ;p

Ni ibu punya hero arr..... ;p



Kami @ site abah...


~~~

Sejak ci pindah ke Sri Gombak, byk bnda bru yang kena setel down...new environment, new makan place, new timetable, new nursery for ayit....

alhamdulillah, sejak minggu ni, ayit dh tak nangis teruk tiap-tiap pagi bila nak antar dia ke nursery...w/pun cebik-cebik, ci anggap tu utk amik hati ibu dia...kalo dia g school muka sukahati dan mcm tanak balik, kot kita lak yg terasa, no?

Ayit pun dh byk besar...dalam 19bulan dia skrg, dia dh faham apa yg ci marah , apa yg ci suka...perangai merap, yes ada lagi, dan makin menjadi-jadi...tapi, dia dh tahu sedih bila kita larang dia....

Ayit @ 19months: suka bersembang...suka baca buku 'words' and 'numbers'...buku words sbb ada kereta merah...buku numbers sbb ada fish; ayit suka fish....ayit tau kalo dia uk-uk, and ibu tak realised, dia akan amik pampers dan tunjuk kat muka ci...atau dia akan tarik baju ci bawak g toilet...nak tidokan ayit pun tak susah; tepuk-tepuk haip haip dah tido dah...dia pandai makan sendiri; w/pun beterabur, he shows his efforts...dia suka cium ibu dan abah...dia boleh tolerate bila masa menuntutnya berbuat demikian- mcm duduk sejam dlm cabin abah yg tadak toys, dia akan main dgn apa shj termasuklah ckp dgn cermin... ;p

Banyak sgt perkembangan dia....ibu kkdg terlepas pandang sbb rapid sgt...dan oh ya, gigi dia dh 10batang dan dia bru start makan scott emulsion for his vitamin intake....

Baby @ 26 weeks: dah byk gerak...yeay! bila abah pggl nama, dia mula tendang-tendang...sgt aktif spanjang masa...rasanya waktu ci makan ja dia diam ckit...esp kalo ci tgh bersembang, dia pon berkiuk-kiuk jugak...kalo abg harith dia letak kepala kat perut, kompom kna flying kick... ;p

As she is still a she, kami pggl 'Tiya'...kkdg 'Tiya Piya'...hehehe....mana tau kalo tetiba jd gender lain, ehem-ehem tukar kemudian la.....aduss.... ;p

Yup, ci n hubby still struggle nak settle down...yang di hadapan tetap di hadapan, kami hadap apa yg ada ni sedikit demi sedikit.....ci doa semoga smua berjalan dgn lancar..... ;p

2 comments:

Kaseh NazLieza said...

dh pindah ke sri gombak..yeaaaa dh dekat lg la kiter kan..allalalala

Cerita Cici said...

yeay..... ;p