Pages

klik klik

I love KIM.... :)

I love KIM.... :)

Cici & Ery

Monday, September 6, 2010

My Lovely 'Cik Merah'......

Semalam cici MC....(lagi dan sekali lagi...hehehe)...food poisoning doc kata...payahnya bila food poisoning time dh 35 minggu ni, bila time nak muntah n nak teran muntah yg bluekkk tu, bayangkan la betapa teruknya kita kena crampkan perut kita tu....mana nk tunduk kat sink or toilet bowl lagi...end up ci duduk atas toilet, ci muntah terkencing segala bagai kat ctu gak...lantak, dh tak larat bgn dah....and yes, baby stressed dan mengeras allll day long....


Okey...back to the story line.....


My 'cik Merah' is ready to be pick up!!!! yeay!!!


Oh yes, before that....siapa cik merah ye...hehehe......


For the longest time, ci sgt la mendambakan sebuah lappy for myself...yup, nak wat keja blogshop kat umah, nak googled things, nak blogs, nak wat kerja...tapi yes, bajet ci tersekat kat benda yang daily routine...membuatkan ci tak pernah masukkan bajet for lappy in my monthly bajet....Kakak kwn ci srg ni yg reminds kan ci, uia ada benefits utk staff yg nak beli lappy...yippy yippy yeay la kan....pelantikan ci sbagai liason officer for website dept pun mempercepatkan lg proses ci.....(it cost me 25 months of deduction though) *____*

And that Monday, there i was, standing in front of lappy shop kat wangsa walk...with a cheque of nearly 3k, waiting utk submit kat kedai...3k...for me is huge....dgn nak raya, dgn baby otw lg beberapa minggu ni....dgn pump medela yg ci dok termimpi dr aritu...i can do a lotttt with 3k nih....leh gak wat jahat, kaw tim dgn kedai, amik lappy murah ckit and mintak balance kat dia....

Nope....

Ci bg chq tu dgn senyuman...dan agak ralat....dan balik tgu smpai chq clear.....

Nak jadikan cerita lagi....sebelum tu, ci tanak lak lappy biasa...nak yg MERAH....hahaha...mmg tebiat ckit...yg ci order tu ada kaler biru...kaler merah mmg dh habis stock...kalo ada pun graphic kureng....dah bertekak lak dgn hubby...'xkisah la graphic cemana pon, ibu nk merah gak'...hah, tak ke haru???

Taukey tu dh pening trus call supplier dia kat Penang....trus order special utk ibu boyot ni....lappy kaler merah....hehehe.....

Agak-agak dua minggu gak la, dr tarikh lappy nk order, nk smpai, nk siap chq...oh and nak clear chq skali....

FINALLY.....

Semalam hubby ci bawak balik dr kedai dgn senyuman....ci kan mc, melepek je la...mana larat nk ikut....

'Nah...laptop merah ibu....'

^_____~

Hilang la jap rasa nk muntah bagai...bila nmpak 'Cik Merah' ci yang gorgeous and yummy nih....

Yup...lappy yang akan tlg ci wat keja2 website dept...wat keja lagha spt ber fb...hehehe....aktifkan balik blog...and start my blogshop balik...Insyaallah byk barang baru akan masuk...special for bf mommies.....cant wait!

And yes....untuk hubby ci gak yang giat mengerjakan Car Town nya....smlm dia godek smpai subuh...cesss.... huhuhu......

gambar??? soon will upload yeh dear.... ;p






2 comments:

Rozy said...

wahh ci dapat lappy baru...rozy pun baru dapat, tp lappy baru company punyaa...

baby sihat?

Cerita Cici said...

hehehehe...

baby sihat, alhamdulillah...time ci tgh blogging smlm, dia pun bgn, senget2 perut ci berlaga lappy... ;p