Pages

klik klik

I love KIM.... :)

I love KIM.... :)

Cici & Ery

Monday, June 13, 2011

Ibu....as a student...again.... ;)


Last Saturday, marked an important date for cici and family. The day cici daftar sebagai student Executive Bachelor for Business Management (EBBM) kat UIA….dh la staff uia kan, nk jd student uia gak….mcm tamakkk aje…hehehe…takkkk, ci cari peluang yg takan golek2 depan ci…

Dah tua? Malu?

Memula, mmg ci rasa ci dh agak berkarat kalo nk mula balik hidup as a student. Tambahan lak part time. Tmbahan lak dh bersuami. Tambahan pulak dh anak dua. Fuh3…sebulan ci perap borang pendaftaran ci…sbb ci kna betul betul betulllll fikir; adakah ci sanggup utk menghadapi hidup yg di luar norma harian selama 4 tahun setengah nih…..

Nevertheless, ci isi jugak…boss ci approved, suami ci restukan, family ci galakkan, kawan2 rapat ci bg sokongan, dunia fb ci tahniahkan usaha ci…itu aje lah yg ci perlukan buat masa ini….kan?

Nope…..ci ada banyakkkkk dugaan right after ci terima surat tawaran.

Firstly pasal yuran ci...problem datang bila one day before pendaftaran, ci diberitahu kena bayar rm910 instead of only rm100 (sbb ci akan wat epf withdrawal)…tak kelam kabut ci nak mencarik? Huhuhuhu….tp, Alhamdulillah, Allah permudahkan. Ci berjaya jugak utk daftar.

Secondly pasal anak-anak. Haaaaa, yang ni ci sgt lemah. Bab tatau nk hantar anak sbb kelas ci di minggu pertama dan ketiga bersamaan dgn hari nursery biasa tutup wat ci rasa tak senang duduk. Merata ci tanya, minta tolong kawan2 carikan nursery or pengasuh. Allah Maha Mengasihani, instead of dpt pengasuh, supervisor nursery uia sndiri yg willing utk tolong jaga anak ci. Wahhhhh, sgt sgt happy. Bayangkan lah ci leh skip bab kena crita pasai ebm, pasai perangai anak2; sbb kakak ni mmg tahu pasal kanak2; tu kan normal kerja harian dia. I am blessed. Alhamdulillah. syukur ci ada kawan-kawan yg sudi membantu.......

Okey, cerita psal hari pendaftaran, waktu keluar dr kereta, ci dh rasa semacam. Malu, rendah diri, smua ada…yup, kawan2 ci smua dh maju ke hadapan, ada yg dh jd sumbody…ramai dh berdegree, ada yg master, ada yg phd, ada yg doctor…smua ada….and here I am, still tak genggam apa2 dalam tangan (educationally).

Waktu ci sampai ke lobi, tempat pendaftaran, I was stunned. Seriously, smua lapisan umur ada. Muda drpd ci, sebaya ci, lebih berumur dr ci. Ada kakak2 senior yg ci kenal pun, yg ci rasa drg tinggal lg sedikit tahun sebelum pencen; pun semangat nk belajar. Again, I feel blessed. Sekurang-kurangnya, ci tahu ci di path yg betul, walaupun sedikit lambat dr org lain.

Tapi, ci tau jugak yg ci kena berkorban selama 4 tahun lebey ni. kelas takleh ponteng, takleh fail, kna betul2 jaga...

Ci doakan yg terbaik, smua utk diri ci, family dan anak2 jugak.....Insyaallah... ;)


7 comments:

shaliza said...

amin...semoga rahmat Allah sentiasa mengiringi Ci & kluarga.

Cerita Cici said...

amin...timaceh... ;)

Rozy said...

All the best Ci!

Amiizaa2001 said...

congrats cieee:):)

PinKy MoMMa said...

hi ci ;)
salam kenal..singgah dan folo kamu ;)

all da best utk kamu ya..
eppy blogging!

Cerita Cici said...

timaceh smua... ;)

Pinky momma: ci dh follow jugak...suka bc part makeup... ;)

Jim Wau Jim Wau said...

kak ci chaiyooookkkkkk!!!!!