Pages

klik klik

I love KIM.... :)

I love KIM.... :)

Cici & Ery

Monday, July 4, 2011

Label Yourself.... ;)

Situasi yg selalu ci hadapi kalo ada org tegur ci/org lain...pastu org lain/cici akan tanya org lain pulak, 'eh, akak tu saper yeh?' pastu that org lain akan cakap 'Ala, akak sekian sekian, yg ada affair dgn sekian sekian dan sekian sekian...' hahahaha...wrong choice of example kan...tp it happened. Banyak kali ci dpt label, dan mcm2 label yg ci dpt....ada yg baik, ada yg mcm 'aik?', ada yg kelakar....

Pernah sekali ci call one ext., nak cakap dgn one guy ni, bila ci perkenalkan nama ci, dia mcm diam lama n jawab 'Cici? hmmmm....owhhhhh, that lady yg suka pakai jubah with boots yeh?' Puzzled kejap then ci jawab 'Aah'.....hahahaha...tetiba lak dpt label lady in jubah with boots.....bukan sbb hari2 ci pakai mcm tu, tp sbb tiap kali ci terjumpa dia, ci akan terpakaiii mcm tu...what to do??? hahahaha.... ;p

Way back waktu sekolah dulu, bila org cakap cici, org akan tahu ci yg mana....'Owhhh, cici yg tinggi tu kan.....' tak pun 'Owhhh, cici yg penari tu kan' tp kkdg2 'Owhhh, cici awek sekian2" tu kan, padah berpakwekan org yg sgt fames...haih....ehhh, tu kisah lama laaaa......hehehe....

Bila ci dh kawen, n dah dapat ayit, ci dpt satu label antara cikgu2 nursery ayit....'Cici yg ada byk susu dlm peti ais nursery' (ayit dulu minum 9 botol, so kkdg ci bwk 10-11 botol sehari) wahhh, sgt bangga dpt title tu...tp sgt pressure jugak sbb kna maintain label tu smpai la ayit besar....eh, itu salah satu cabang nk mempromosikan susuibu kan, tru example....kalo kita tunjuk contoh yg baik, Insyaallah org lain akan ikut.... ;)

Bila ci mengandungkan tiya, antara label yg ci dapat:

  • Cici yg mengandung tiap2 tahun (ok2, ci admit) ;p
  • Cici yg ulang-alik seremban-kl tiap2 hari (smpai ada srg adik ni mintak no bus kat cici, sbb dia pon akan ulang-alik mcm ci jugak elpas dia kawen; i just wish her luck, sbb sgt mencabarrr okeyyyyy ulang-alik mcm ni...esp. when u're pregnen)
  • Cici yg dulu czer, pastu mengandung lg, b4 jarak 2thn (ci lg prefer label 'cici yg berjaya VBAC-vaginal birth after ceasarian...hehehehe)
Then comes label yg 'cici ni model', 'cici yg pnh masuk majalah' (sekali dua jer kotttt.... ;p )....haaaaa, kan sedap label 'cici yg fully bf anak dia' or 'cici si aktivis susuibu'

Apa2 pun, label dr cici untuk diri ci sendiri ialah:

Cici isteri kpd en ery yg ada anak dua org; yg fully bf anak 2nd nya dan yg selalu struggle nak bgn pagi sbb dh tidur lewat baca buku text dalam usaha mendapat degree nya.

Enough said.....

What's ur label? ;)

9 comments:

aanie said...

cici yang sangat cantik....^_^

sy dpt label ani yg badan besar2 (gemuk) tu...

Cerita Cici said...

aanie: hehehehe...awwww...cici yg biasa2 aje sbnarnya... ;)

yunayuni said...

cici to be honest, dulu kat UTP kita label ci sebagai "oo cici yg kapel ngan (apa nama dia dah lupa) tu..." or "oo cici yang tinggi cantik tu" hehehehe..jgn marah ci.

kita tatau la kena label apa. ayuni yg gelak kuat tu kot.hahahaha.

Cerita Cici said...

ayuni: hahahaha...ci ada 2 bf time utp dulu, nk refer yg mna satu ni...hahahaha...sudahnya, dua2 ci xkawen pon..... ;p

'ayuni yg suka senyum' la label ci bg kat yuni dulu.... ;)

Ibuani said...

salam Ci... bg kak Ci seorg yg sgt tabah & baik hati... Kak pun ada dpt label... Kak Ani yg jual brooch, Jubah.. berjaya fully BF baby dia yg Ke 3 etc..... dan yg xbestnyer.. dpt label suke perli org dlm laman sosial... aci x? :( tp bg kak apapun org label kita... hanya Allah swt yg tahu kan... kita dah buat sehabis mungkin... sapa lah kita nak bagi semua org puas hati... :)

Cerita Cici said...

kak ani: dah baca kak ani punyaaaa entryyyy...hehehehe....timaceh..sgt comel... ;)))
aah kak, kita buat sehabis yg baik...the rest, kita tawakal n redha aje....label2 kat dunia ni sekejap aje, yg penting label kita di mata Allah....hamba-Nya yg patuh atau ingkar...Wallahualam... ;)

zarinathirah said...

suka label 'cici yg full bf anak dia'..camane leh byk susu mcm tu... tiya mcm tu gak ker?

Ayu Firzara said...

Assalam...
Jom singgah butik...pakaian dan tudung ekslusif

http://www.firzaraexclusive.com

Cerita Cici said...

zarinathirah: aah, dua2 anak pun fully bf.... ;)
xder special rahsia pun susu byk...kalo byk demand, byk lah supply nya.....rajin pump time keja n rajin direct time kat umah... ;)