Pages

klik klik

I love KIM.... :)

I love KIM.... :)

Cici & Ery

Friday, September 28, 2012

Love letter from Ibu....to abglong & kakak...



My dear Muhammad Harith,
You're my 1st...the 1st one yg ajar ibu utk menjadi seorang ibu...anugerah pertama yg membesar dlm perut ibu...yg buat ibu muntah pg ptg siang malam....yg ajar ibu sabar utk hadap smua pregnancy sickness....tak susah bersalinkan ayit, sbb ibu tak sempat rasa sakit, ayit dh ada dlm dakapan ibu.....

Semua salah ibu, ayit yg terpaksa tanggung, ibu minta maaf ye...ibu belum reti utk jd ibu....ibu cepat nak marah, kurang nak sabar, ibu emo, ibu cepat melenting....ibu belum reti....tp ibu tau ayit sabar dgn ibu, sbb ayit sayang ibu...walau apa yg ibu dh buat kat ayit, mlm2 ayit tetap cari ibu...... T____T
Ayit....maafkan ibu sbb paksa ayit membesar dgn cepat sbb Tiya dh ada....setahun 7bln ayit dh jd seorang abg....ayit dh terpaksa tolerate dgn ibu n abah n baby tiya....tp ayit good boy, ayit tak byk ragam walaupun sgt manja....ayit faham ibu...w/pun ibu selalu bebel, ayit tau dlm hati, ibu syg ayit....ayit tetap sygkan tiya, tlg ibu jaga tiya, walaupun ayit sndiri lum puas nak bermanja dgn ibu.....
Ibu abah besarkan ayit dlm keadaan yg sgt sederhana...kita tak mewah mcm org yg mewah...kita cuma mewah dgn kasih syg aje....ibu harap bila besar, ayit tak salahkan ibu sbb tak beli smua yg ayit nak....ibu harap ayit besar, ayit tak segan dgr cerita susah senang kita....sbb semua tu berharga buat ibu dan abah.....

Grow up and be brave my dear Ayit....byk dh kita lalui bersama....more to come my son...ibu harap ayit tabah....so that bila ibu dan abah dh tak ada di dunia ni, ayit boleh jaga adik2...mereka semua mengharapkan ayit nanti..... :)

And when u grow up, dh boleh kahwin, jgn cari isteri mcm ibu...cari yg lebih baik, lebih beriman, lebih keibuan dr apa yg ayit nmpak pd ibu... :)

so that ibu akan tarik nafas lega, sbb ibu tahu cucu2 ibu akan membesar dgn baik....lebih baik keadaan mereka dr ayit...Insyaallah..... :)






My dear Nur Athirah Raisya,

You're my angel....sinar dlm hati ibu...mengandungkan tiya langsung tak beri masalah pd ibu...dr dlm perut ibu tahu tiya seorang yg kuat semangat...tiya independence, berani dan tak cepat mengalah...ibu tahu, sbb sedari tiya dlm perut ibu, kita dh lalui masalah besar sama2....tiya yg teman ibu pg ptg berulang alik ke umah yg jauh...tiya tahu ibu penat, tiya tak bg ibu sakit...dan tiya bg ibu peluang utk bersalin secara mana yg ibu impikan...senang membesarkan tiya....tak byk ragam, dan sgttt syg abg long....
Ibu minta maaf sbb waktu tiya jatuh sakit, ibu lambat dapat tahu...ibu patut lebih tahu dr org lain, sbb ibu ni ibu tiya....ibu minta maaf kalo sakit tu dtg dr ibu, atau kecuaian ibu...
Tiya 3 kali keluar masuk hospital...dh kering air mata tiya, air mata ibu...tp setiap kali tu lah, tiya cuba tahan...tiya kuat, sangat kuat....
Sekarang tiya dah besar. Dah jadi kakak. A good kakak you are. Alhamdulillah. 


Abglong &  kakak. 
Terima kasih sebab ada dalam hidup ibu. 


*safiyya punya entry kena asing. Panjang berjela satgi. Hahaha. 







2 comments:

Sidratul Muntaha said...

ahaha
cik piya punya tambah tagline cik piya suka tampar2 manja.
wekekek

Saud Karrysta said...

Selamat sore Mbak Cici, simak artikelnya. Imut anaknya yah Mbak
Lucu dan keren deh :)