Pages

klik klik

I love KIM.... :)

I love KIM.... :)

Cici & Ery

Wednesday, November 13, 2013

11 mo.

Dah hampir 11 bulan ci bersalinkan Nur Safiyya Raina. Ya Allah, how time flies. Anak ketiga nih, semua benda dia express.

Dapat tahu pregnant pun express, mengandung rasa express, nak teran pun express, membesar pun rasa lajuuuu je.

She is indeed an easy baby.

Tak susah langsung nak jaga dia. Nak dgr dia nangis teruk pun jarangggg sgt. Setakat ekkk ukkk nak susu, nak ibu tu je lah.

Menyusu senang, tidur senang, makan senang, bawak jenjalan senang.

What more can I ask as a mum.

Yg kelakarnya, dia kamcing sgt dgn abglong dia. Nampak abglong dr jauh dh tersengih2…the moment dia nampak kakak, terus melalak tanak. Hahaha. Teringat relationship ci dgn kakak ci, kak yeya. Waktu kecik kuatnya gaduh, semua benda tak kena. Bila besar dh jadi rapat, mcm bestfriend. Okey, more than best friend.

As for makan, dia dah tanak bubur nasik. Seingat ci, dia la anak yg paling awal reject bubur nasik. Nak makan nasik betul je, yg lembut. Ni saja nak bg senang keja ibu ye? Hihihi. Good girl!

The other day, waktu mak ayah ci ada kat KL. Ci sembang dgn ayah, smbil jaga safiyya kat food court. Abgery time tu bawak ayit n tiya main kat playground.

'Rasa² ayah future husband safiyya tgh watpa la ni? Naik beskal ka... Dok main lego kaa... ' 
Ayah bls 'Tah² dlm perut, tak beranak lg...' 

Possibly.

Hihihi.

Seronok bila predict future anak2. How they will turn up to be. How you want them to be.
Ci berharap anak2 ci membesar sebagai muslim yg sebenar.

Wah…big words sgt. First step? Mesti la ibu kena belajar jd muslim sebenar dulu. Sbb anak2 kita akan belajar melalui teladan. Bukan hanya arahan.

*self-reminder for cici






Oh, ini cici semalam, waktu attend conference for education. nak jugak ootd, fefeling vivy yusoff. hihihi. 

Walaupun bukan conference tu bukan line ci, tp seronok kenal dgn org2 baru, dr bidang yg lain. Mmg la terkebil2 bila drg cakap psl term in education, but still, faham isi cerita dia, so okey lah. Hihihi. 

Dalam education, bukan yg diajar tu shj penting, yg menerima ‘pengajaran’ tu pun sama penting. Dia faham ke? kenapa penting utk dia faham sesuatu itu? Bermanfaat ke ilmu yg nak diajar tu? Or sekadar nak habiskan silibus je?  Kkdg bila masuk kelas, ci selalu tnya, kenapa la kena tahu semua nih. Bukan pakai time kerja pun. Haih.

Ok dah habis cerita psl ni. Krg ngantuk nanti.

Sapa kat sini pengguna Dermagic?

Cici baru je beli trial set semalam. Kes darurat muka kerutu mcm katak puru. 
Tgu seminggu nanti ci buat review.


Eh eh rhyme pulak. Hihihi.

2 comments:

Sidratul Muntaha said...

piya mgm budak yg baik
huhuh..
maybe acik ayu ni beso sgt tu dai tkut kot?
ahahaha

Cerita Cici said...

dia mmg cranky these few days pun. balik dr klinik, kwn ci dtg pun dia nangis. hihihi.... :)