Pages

klik klik

I love KIM.... :)

I love KIM.... :)

Cici & Ery

Sunday, November 10, 2013

My bff…where art thou.

Safiyya dah masuk 10 bulan, ni bermakna, dah 10 bulan ‘kawan baik’ ci tak datang lagi.

Waktu Harith, period ci dating balik after 7 bulan.

Waktu Athirah, 1thn 6bulan! Haiyoo. Tu pun dh naik gila tahan senak perut, mcm nak sengugut, tapi tak keluar2 pun. Sekali pergi mengurut, makcik bidan pesan ‘Nanti dh keluar period, jaga2 tau. Senang melekat ni…’ ci senyum kambing mbekk mbekk aje.

Next cycle, period tak dtg. Melekat janin yg nama dia Safiyya. [insert muka safiyya gigi 6 batang kat cni] ;)

After safiyya, now dh 10 bulan, my best buddy tak dtg jugak. Bukan ci mintak pun dia dtg, lagi best kan, takde la insiden ‘messy’ and ‘bloody’, boleh solat takyah cuti. Tapiiii, yg tak bestnya, symptom nak-datang-tapi-tak-datang tu buat ci tak selesa.

Sakit perut. Cramp. Pening kepala. Craving benda merepek. Demam. And all that.

Hubby ci pun dh naik pening. Sekejap nak makan satay, sekejap nak burger, sekejap nak zinger. Hihihi.

If you're breastfeeding, this will help to delay the return of your periods. If you're still breastfeeding day and night, it can be up to a year before you have a period. 

http://www.babycentre.co.uk/x553493/when-will-my-periods-start-after-ive-had-my-baby#ixzz2kJzfrKBS
i am normal. still. :)

2 comments:

Ayang Anim said...

huhhu... akak dah datang, full breastfeed kan aufa.. aufa 7 bulan lebih akak dah datang.. now aufa dah 8 bulan.. huhuhu...

Cerita Cici said...

tak selesaaa skrg nihhh...cramping.... :(