Pages

klik klik

I love KIM.... :)

I love KIM.... :)

Cici & Ery

Sunday, December 13, 2009

Ayit dah besar Ibu...

Jumaat sabtu ahad lepas cici cuti, masa yg sempurna untuk ci melayan kerenah ayit...sekelip mata pun ci tak tinggalkan dia- tolak gi mandi segala bagai la....ci nak belek segala peri laku nya...ci nak tengok apa yg dia dh buat yg bila waktu ci kerja ci terlalu penat utk nampak semua tumbesaran nya...

Bila ayit merangkak, dia akan toleh belakang dan kata 'Jom...'

Bila ayit dgr ci cakap atau abah dia cakap, dia akan ikut...Aritu dia merangkak laju nk gi amik cawan atas meja, ci kata 'amboi amboi amboi lajunya...' ayit tgk muka ci pehtu dia kata 'boi boi boi'...hahaha...pastu waktu ci majuk dgn abah dia, ci suruh abah dia amik beg ci dgn nada majuk 'abg, amik la beg ci nih...'....pehtu Ayit kata 'beg...' kami gelak mengekek, sorang pun tak jadi majuk dah......hahaha....

Ayit dah memanjat...dah berdiri tapi takleh lepas tangan lagi.......lum balance.....

Ayit cukup marah kalo ci ada tapi tak duduk dekat dia....dia suka gigit kolar baju cici atau abah dia....

Kalau nmpak pakngah dia suka angkat tangan tegur....mcm 'Yo, wassup...' hehehe....

Muka dia serius kalo disekeliling org yg dia tak kenal....

Dia pandai amik ati ci bila ci nangih dia akan wat muka kelakar...

Dia suka kalo ci main hidung dia...ci tarik hidung dia pehtu kata 'Ibu amik hidung ni, ibu buang'...lepas dia gelak dia akan ajuk 'buang...' Oh sgt lah burung tiung anakku ini.....hahaha....

Ayit dh makan bubur yg byk rasa...mcm ayam dan bayam, mcm carrot dan kentang...dia dh mkn byk benda lain gak...roti tiger pegang sendiri, kueh yg lembut2...gigi dia dh panjang dua di bawah...

Yes, he's a head turner kalo g memana smua org akan tegur dia especially dagu dia yg tajam tu..hehehe...ibu dia yg tak notice pun......








Muka serius lepas dimandikan kat luar rumah....ni mak ci, jauh ci import dr kedah....

Ayah ci bg rokok daun dia kat ayit...oh ci marah memula tp memandangkan ayit bru 11 bulan, ci doa bila dia besar dia tak merokok.....olok2 aje yeh ayit.....


hehehe...nmpak gigi dua batang dia....

Suka hati yeh.....



dia pegang rokok hasil pengamatan tgk Wan dia pegang....





5 comments:

Kaseh NazLieza said...

ayith comeyyy...=p

Cerita Cici said...

hehehe...terima kasih liza....

semua baby comelll...rasa nk gigit aje....

m@Ri@ said...

ala comelnya..geram je tgk..

amber said...

dah bujangan nih! geget sket!

Cerita Cici said...

Maria: hehehee.....ci pun geram tgk dia....kdg2 rasa nk cubit kalo dia bising2...

Amber: hehehehe...dulu kecik je kan...