Pages

klik klik

I love KIM.... :)

I love KIM.... :)

Cici & Ery

Tuesday, December 22, 2009

Cici, everything happen for a reason...

Pesanan utk diri sendiri: sentiasa bersabar walaupun apa pun yang terjadi...


Sabar huh?


Macam susah kan kkdg...mcm terpaksa...mcm buat-buat...mcm tak ikhlas...dan dan tu nmpak muka mcm nak tanak aje...telan benda yang pahit kan ke muka jadi kelat walaupun kita senyum sehabis manis...kan?


Iya.......cici kena banyak bersabar...


Oh banyak ya nk bercerita...


Suami ci jatuh dari bumbung ahad lepas...depan mata cici....


Kesnya, mula-mula hubby ci nak pegi repair bumbung rumah adik dia yg dh bocor...patutnya dia pegi dgn budak indon dia aje, skali dia suruh ci ikut...ci pun mcm beria nak ikut. Ayit pun belum penah g umah makngah dia lagi...


Memula ci mcm okey lagi...lama-lama mcm tak sedap hati...ci bgtau adik ipar ci 'mcm kelakar je kan abg long nak panjat bumbung...kang ada yg runtuh kang....' ci gelak-gelak; saja nk sedapkan hati.....


Sekali bunyi prank kat atas...sekali lagi bunyi PRANG....


Depan cici: Depan Ayit: Ci nmpak suami ci jatuh dr atas smpai ke lantai...nasib baik ada sofa, so hubby ci jatuh atas sofa dulu, bru jatuh ke lantai....nauzubillah...Tuhan sj yang tau betapa terkejut nya ci....mcm numb jap, pehtu bru ci berlari angkat hubby ci...


Hubby ci luka kat tangan...byk calar....benjol kat kepala.....lebam-lebam kat belakang...tgn kanan dia mcm bengkak....berdarah ckit.....


Alhamdulillah, dia tak patah riuk kat mana-mana....dia leh bgn jalan.....tapi ci tau dia sakit...tu pun dia berhajat nk ikut family dia g makan ikan bakar kat serkam pantai.....memula kena la bebel tp memandangkan kesian, ci ikutkan la juga.....


Hmm......ni kali kedua ci nmpak hubby ci sakit...memula waktu kami belum kahwin, kami pernah kena ragut sekali...peragut tak dpt beg ci, dia tendang motor kami, hubby ci terpelanting ke depan....muka sagat jalan, gigi depan dia patah....kira penuh berdarah la muka....serius tragis mcm dlm cerita perang....cici tergolek sekali dgn motor...motor hempap ci.....tgn kiri ci retak...luka lain kecik ja....merasa la jugak ci terbaring kat tengah jalan setapak tu...sib baik tak dak yang langgar ci dr belakang....


Umur masih panjang...belum sampai ajal kami mlm tu.....

snin lepas kami bercuti di kuantan, family day opis cici...balik je dr kuantan, ci ngan hubby ngan ayit berhenti kat depan kedai mamak corner, utk makan...tu tmpat kami berdating dulu, so, mcm dh rindu sgt sbb dh lama tak ke sana....

Kami park kereta depan kedai mamak...ci naik kereta adik ipar cici sbb kereta hubby ci ada prob ckit...beg besar letak baju ci letak dekat seat sbb bonet dh penuh brg...ci sorok handbag bwh beg besar hitam...ci kepit dgn beg bubur ayit...so kalo dr lua mmg tak nmpak handbag ci...

Lepas kami makan je, balik ke kereta, ci nmpak handbag ci kat pedal minyak...hubby ci jerit sbb bag besar kami tu dh hilang.....ci check handbag ci; handpon, duit, camera ci smua dh hilang...purse ada, dia cuma amik duit ja....

Abg ci pusing keliling block tu sbb takkan jauh drg pergi sbb beg tu sumpah berat tak hingat...

Dalam bag tu ada segala baju feveret ayit...yg ci bergolok bergadai nk beli.....baju feveret abg ci...baju dinner ci...kasut adidas adik ipar ci (ampun eren yeh)...tudung liplap adik ipar ci (sory makchu)...kasut adidas erobik ci.....segala baju yg seksi la dlm tu...haiii....

Evrything indeed happen for a reason...

Ci tgh tunggu dan fikir reason for all these........


7 comments:

mama thieya said...

byk2 kan bersabar .. setiap yg berlaku mesti ada hikmahnya.. mana tauksn tshun 2010 akan beri rezeki yg murah buat ci dan famili ci..

p/s: tapi dgr pasal peragut ni.. memang mama_thieya anti giler sgt.. memang panas satu bdn.. mengeletar tubuh nk belasah peragut

shaliza said...

yes everything happen with a reason. Namun saya harap semua yang terjadi tidak mematah semangat Ci.

Cerita Cici said...

Alhamdulillah, walaupun mcm penat sbb byk sgt benda yg jadi serentak, Cici Okeyyy...hehehe...

Kita ibu kena kuat kan...

abualif@lfirdausi said...

sabar la ya kak cici.

Cerita Cici said...

Terima kasih.......

Kaseh NazLieza said...

bsbr ci..stp dugaan pasti ada hikmahnyer...

be strong ok for ayith n family...

Tisyabeequeen said...

alamak....akak tumpang simpati la...tak tau pun ci penah mengalami insiden ragut dengan suami ci. berat mata memandang, berat lagi bahu memikul, kan ci? Akak cuma boleh cakap "sabarlah ci...ada rahmat dari Allah"...tu je yg boleh akak buat. Harap ci bersabar ye...