Pages

klik klik

I love KIM.... :)

I love KIM.... :)

Cici & Ery

Sunday, December 6, 2009

Pagi yang Indah...

Pagi cici ni sgt indah...

Sebab ci berjaya sampai ke uia sebelum pukul 8.00 pg....yippy! Bukan mcm minggu lepas, asyik kena wat muka kesian 'ampun puan, rumah saya jauh...penat nak menapak puan....' hehehe...

Mak ayah ci dtg melawat dr kedah...mereka willing nak jaga ayit sepanjang mereka ada kat seremban...dan ayah cici dh tak komplen psl rumah kecik, sempit susah nak bergerak...hehehe...legaaaa...tp sedikit komplen psl kenkawan pencen yg dia tinggalkan kat tmn melati tu, juga psl tangga yg kena naik setiap kali dia nk tukar kain pelikat....kih3....tak semua sempurna ye ayah?

Mak cici? oh mak cici menyokong segala benda yg ci pilih...buruk baik smua mak sokong...kalo yg buruk, mak akan sedaya upaya pikir apa kebaikan bnda buruk yg ci buat tu....dulu kan budak2, smua bnda yg ci buat, smua buruk-buruk belaka....hehehe....

Disebabkan ci susah tidoq smlm, terkelip-kelip gara-gara baca review psl filem 'hantu kak limah balik ke rumah' dgn gambar pocong segala, ci dok terbayang kak limah tu kat hujung katil ci...waaaaaaa...yg anjing depan rumah lak dok melalak...ci pun tatau apa yg dia nmpak (hantuuuu kah???), sakit ke apa ke, asyik melalak aje...ya, end up ci tido sebelum bas kua dr tol seremban dan jaga waktu bas dh nak smpai pasar seni...kuasa mengantuk, dasyat kannn???


Ayit...

Dia dh merangkak laju dah...dah memanjat....dan byk bercakap bahasa dia....ragam dia wat smua org naik senak tahan gelak...ya, dia masih fully breastfeed...even skrg ci menaip ni pun ci tgh pam utk dia...dia sudah 11 bulan skrg...

Ya, ci bangga dgn dia...yg cepat faham walau skali ajar...ajar minum dgn cawan sekali aje, terus dia pandai...yg selalu wat muka faham bila ci merintih pilu penat lelah lepas balik keja; dia dengar dgn penuh perasaan pehtu peluk cium ibu dia ni....hilang langsung penat cici....dan agak bangga juga dgn diri sendiri...hehehe...dh masuk setahun, masih mampu mengepam...ehem, sapa lg nak puji kalo bukan diri sendiri kan.....kan...kan...

Dan walaupun ci masih belum terima hakikat dan masih struggle berulang-alik seremban-kl-seremban saban hari dan masih belum temui keseronokan berulang begini; ci bersyukur kerana ci masih ada suami ci, dan Ayit.....

Alhamdulillah....




Ni dapur baru cici...masih dlm proses apa-duduk-di-mana...sila prihatin dgn extension wayar yg melintang di tgh jalan...sgt tak chantek.....hehehe...

Ruang tamu baru cici...perabot ckit kawasan jajahan besau...hehehe...juga dlm proses apa-duduk-di-mana....

Cici dan Ayit @ wangsa walk...eh ni bukan kat seremban...hehehe...ni kat popeye, wangsa walk....yummy!


Ayit jadi fire fighter...dah seswai dgn baju dia kan? hehehe.....



Ayit suka gigit apakebenda yg dia jumpa...kena betul-betul perhati.....ayoyoyo...gigi dh la 2btg panjang dah...




Ayit dh memanjat dah.....time ni dia duk tgk kiri kanan mintak diselamatkan.....hehehe...pandai bgn tak pandai duduk lak....



'Ibu mai la amik ayit....'




'Ibu...' hehehe...oh dia tak pandai lagi pggl ibu...ci assume saja.....






Ayit merangkak....







Laju ayit laju.......

2 comments:

mama thieya said...

best for ayit sebab dapat umah besar.. boleh buat explorace.. yg penat nya ibu die lah.. tak larat nak kejar..hehhee.. ayit, cepat boleh jalan yer.. main kejar2 ngan ibu

Cerita Cici said...

a'ah mamathieya...kalo dia start merangkak, adoi la, jenuh nak kejar dia....tu tak dpt kaki lg tuh....pehtu kalo ibu dia kata 'Noo...' dia mula la, 'eeekkkk'...hehehe....