Pages

klik klik

I love KIM.... :)

I love KIM.... :)

Cici & Ery

Monday, February 15, 2010

My new phase....

Wah...lamanya ci kira ci tak tulis...skrg kol 12.28 pg, dan ci kna bertolak dr aloq setaq ni ke seremban kol 4 pg...brownies kat dapur lum buh topping lagi...sila kira berapa jam ci akan tido sblum bergerak kol 4 ni? hehehehe

Hectic hidup ci minggu ni....balik AS lak stgh tahun sekali...mana tak ralata...tp prangai ci mmg cmni...kalo balik kedah msti tak kua memana...melepak je kat umah makan segala yg mak masak...hehehe...

Ye la...dgn tak sehat la sejak kebelakangan ni....

Tak sehat?

hehehehe...

Wah byk tul spekulasi ci terima psl cici dh berbadan dua la...ayit dpt adik la....sbb ci asyik2 nk pitam, muntah, demam...dan semua yg sewaktu dgn nya....

Maka dgn ini nk memberitahu semua......iya, cici pregnant!!!

Wah...ada halo tak kat kepala cici ha???

hehehehe....

Ci sgt mengkagumi org2 yg pregnant dan Alhamdulillah, ci sekali lagi masuk dlm geng mereka....

Kesnya minggu lepas cici tak sehat...period ci dh lewat seminggu dah...ci pun beli la pregnancy test yg sekotak ada 2batang....ci terus test batang pertama, negative.....tp mcm tak puas hati lagi...sbb ci betul-betul rasa mcm pregnen....

Ari Ahad, 14 feb, ci pun bgn pagi...g la toilet nk peepee, skali teringat ada sebatang lg test lum guna...tgn gatai la nk test jugak...dlm hati kalo negative pun xpa la...tgu period kua je la...(oh org bf mmg period dia mcm terganggu ckit)

Sekali ci test, ci nmpak 2line.....ci kelip2 mata ci byk kali, sbb time tu mcm ala2 mamai lagi...hahaha...ci jerit pggl hubby ci, ci tunjuk kat dia, dia senyum ja smbil kata 'ayoyo'...hahaha...

Lepas g lnduri jiran ci tgh ari tu, kami ke klinik nk sah kan betul2...doc kata takyah check lg skali sbb dh accurate dah...

So, my edd will be 12/10/2010....baby ci 6minggu skrg ni.....

Alhamdulillah....w/pun ramai org perli ci beranak setahun sekali, ci anggap ni rezeki ci....w/pun rs risau di hati sbb ci kena travel jauh dan sbb ci dulu c-zer, ci tawakal pd Allah...

10 comments:

Mummy_Sofea said...

CONGRATE CI...wahh syoknya..baby 2010..dilla yg excited tau..sgt jeles okey..hehe..jga diri n baby k..xsabar nak tgk perkembangan perut ci..jgn lupa post entri psal pregnancy ni ek...dilla xsabar nk tgk..hehe

Ibu Mifzal Arsyad said...

tahniah cici..sy lak rs seronok..

Tina said...

ecey...dan lagi update blog. butter beli mana? kak tina last nite butter habih stock. hari baru nak top up.

wah..dah mewar-war dah ni. take care!

Cerita Cici said...

Mummy sofea: Thanx dilla...insyaallah, nnti ci post yeh...
Ibu mifzal arsyad: hehehehe...thanxx...
Kaktina: hahaha...butter p beli kat 7eleven, sib baik ada...

hasnah said...

Wah cici...selamat mengimbau kembali zaman mak buyong yer...tp tak leh la nak laga laga perut lagi kat jusco ngan akak..huhuhuhu
anyway...take care yer..

Cerita Cici said...

eh apa lak takleh.....akak pegnen la sama...hehehehe

ezan said...

congrate cici.. tetibe rasa ramai pulak kawan2 blog yang dah pregnant.. ni tgh tgu turn ezan pulak la... hehehehe...

Cerita Cici said...

wahhh...go ezan go...hehehehe...

Kaseh NazLieza said...

i preggy lg?wahh...congrats dear...semoga ci n baby sht2 slu..

Cerita Cici said...

hehehe...Thanx Liza.....