Pages

klik klik

I love KIM.... :)

I love KIM.... :)

Cici & Ery

Wednesday, February 24, 2010

The reason why i'm moody last night...

To my hubby honey bunny,

Sorry sambut muka masam ci semalam....what a really lousy evening i had.....ci try wat cerita jd sekelakar yg ci buleh so that i will not be so annoying...hehehehe....

Recap ptg semalam around 5.30....

Ci balik wit my fren, yg membawa cerita yg bg ci a lil bit shocking, but more to hillarious...

Ceritanya mcm ni, ada sorang 'kakak' kat company cici ni. Dia ni sgt cantik, sgt pandai bercakap, sgt ramahtamah....sejak ci memula kerja 6 thn lepas, ci mcm adore dia la...respect her in evry way i can possibly think of...yes, ci jarang jmpa dia, only kalo ci ter bump or ci hadiri function yg sama....

Evrytime ci jmpa dia, dia akan senyum atau tegur ci atau sapa dgn begitu manis senyuman di wajah cantiknya.....dan as usual pun, ci pun akan balas pun dia punya senyuman pun...hehehe...

Ok pun, lepas tu pun (dh ci dah....)

Nak dijadikan cerita di tingkat sista ci, tetiba sista ci gi sebut la nama comel ci, cerita psl dia kenal cici...sumhow 'kakak' cantik tu dgr nama cici...dia mcm 'Ha, cici?'....cm pelik la sbb dia kenal ci dgn nama 'Rozi...' lepas sista ci explain cici yg mna satu tetiba terkeluar kalam dr kakak cantik tu....

'Oh, cici yg perasan cam bagus tu ye?'

Hah, ambik kau sebijik.....

Hahahahaha.....

Okey, okey....ci tau ci tak layak nk defend diri sendiri dan ci tau tak smua org suka cici dan ci tau semua org ada hak nk kata apa2 kpd org lain dan ci tau krg akan kata 'eleh ci, benda tu pun nk kecoh'...but still, ci agak terkejut sbb kakak tu mmg all this while baik sgt dgn cici......

Diulang, baik sgt.....

Dan for the record, utk sepanjang 6 thn ni, ci mmg xder lg kes2 org takpuas hati dgn ci, sbb ci jenis tak pernah kacau org...masuk opis ci, kua opis ci.....kalo ci nk bwk mulut pun, dgn jiran sebelah ci je.....dgn org lain, yes, mulut ci sgt berlapik......ci sgt jaga apa yg ci cakap....enuf said....

Kakak tu yg mcm dh 2faces tu satu hal la, yg ayat 'perasan cam bagus sgt tu...' apakebenda maksudnya...apa pendapat krg? Org yg perasan mcm bagus sgt tu jenis org gedik ke, dia byk ckp ke, dia giler glamer ke? sbb ci mmg xpenah ckp cmtu kat org.....haish....

Okey2.....lepas sista ci balik umah dia dan ci teruskan perjalanan balik ci, jd lagi satu bnda yg bg ci sgt yekkk....

Ci naik bas, bus biasa yg ci selalu naik....ci ada satu drebar bus pakcik ni, ci kurang minat dia sbb dia suka bukak lagu pelik2 kuat2..dah la pelik, kuat lak tu..Smlm, nasib ci tak baik la sbb ci balik dgn dia.....Ci pun nekad nk tidor je la despite apa lagu yg dia bukak...wah, dh la ci dok depan.....

Sekali dia bukak lagu hindustan, dialihbahasa kpd bahasa kelantan, dinyanyikan oleh 5 org gadis Melayu, bersinglet (Top shj) dan hot pants...dan gelek yg bg ci sgt lucah utk tontonan umum...sekian terima kasih....

Wahhh, cmne nk ckp ye...hmmm.....ci bkn tak open minded ke, narrow minded ke apa..hahaha...

Ci ramai kwn kelantan dan ci rs kalo drg tgk pun, drg naik malu.....

Sbb kakak sblah ci dh pandang ke tingkap....kakak sebelah cna trus sumbat mp3, akak sebelah2 dia terus pandang tingkap...masing2 malu nk tgk image2 cmtu...lelaki ci tatau la, drg smua dok belakang....dan dr cermin depan, ci nmpak pakcik tu dok tergelek2 sambil bwk bas.....dan smbil korek2 telinga dgn cotton bud....oh sgt yekkkkkk.....

Satu cd full of all that junk....smpai kat Nilai bru habis satu cd.....smuaorg muka mcm 'Alhamdulillahhhhh.....'

hehehehe....

tu je la nk cerita kat hubby ci nape muka ci cm 'abg, tolong ci...' waktu memula hubby ci nmpak ci sedari turun dr bus....

Sekian...

3 comments:

Tina said...

ci, kita adik beradik mmg 'perasaan' bagus!!! kita berperasaan bagus dlm segala hal. yeah, long live to us!!!! hahahaha....

next time bila ci terjumpa lagi that 'beach' (tak baik eja bebetul hehehe) tambahkan lagi perasaan tu menjadi bertambah-tambah bagus. ingat tau!!!

My Growing Litte Princess said...

tak semua manusia tu perfect...mungkin ada menda yang dia pikir dia tak ada tapi zi ada astuh di tambah ngan org ramai kenal zi dari "mcm2 sudut", sebab tu dia terpengaruh...lek!...

muhasabah diri n kalau nak lepaskan tension or cerita, cerita je ngan the very very best friend which is your husband, unless he doesn't want to listen all thise craps!!!!

Kalau akak, penatlah abg katt dengar ceramah2 yang akak tak boleh nak lepaskan kat opis...he

Cerita Cici said...

hehehehehe...hubby ci: 'la, biar je akak tu'
pehtu kalo ci cerita lagi 'biar la, ci mmg bagus pon...'
pehtu kalo ci tak habih2 bebel lagi 'meh no tepon dia, meh abg g marah dia' bru ci diam...hahahaha....
mostly sbb hormon ci...
hehehe...