Pages

klik klik

I love KIM.... :)

I love KIM.... :)

Cici & Ery

Wednesday, July 7, 2010

Macam org makan nasik seperiuk...

'Yang...perut yang...besar nya...mcm org kenyang sgt makan nasik seperiuk...'

Oh well, what more can i say..... ;p

Semalam ci g kinik, nak check ayit punya kepala yg ala-ala cradle cap tu...nak check condition ci sama yg selalu sakit kepala n peha...annoyed jugak sbb rasanya sakit peha tu ci rasa waktu dh sarat kat ayit...yg skrg sakit seawal 26 weeks lak...apa kesss?

Kesnya ci ni lasak sgt....kena control la pergerakan, esp. aktiviti dukung anak yg 10kg lebey setiap kali dia merengek.... ;p

Dan mcm biasa, org-org sekeliling ci akan kata 'haaa? dh 6 bulan? eiiiii keciknya perutttt...' dgn sgt sinis dan sarkastik mungkin....nasib baik la ibu ni dh prepare nk dpt ayat cmni, dh letak shield siap-siap...'oh perut sy mmg jenis camgini, dr yg sulung pun...perut nipis...' smbil senyum dan trussss berlalu pergi dgn cepat dan pantas...hehehehe....

the thing is, kalo kita ckp mcm tu kat org yg 1st time pregnen, kita berkemungkinan mengguris hati dia, atau akan membuatkan dia rasa mcm 'hey, baby aku ni terbantut ka apa?' sgt tak cool okeyyy.....

ci dh terima the fact yg yes, perut saya mmg kecil...tp ikut sejarah, anak sy tak kua kecil....sgt sehat dan bulat.... ;p

Perut ci skrg agak nmpak dr bulan-bulan sebelumnya...sama mcm dulu, baby akan meneran di bulan 4 terakhirnya....waktu memula relaxxx relaxxx ja.....smpai smua org tatau ci pegnen melainkan yg rapat dgn ci...bila dh perut cmni, smuaorg mcm 'aikkkk?pegnen lagi ker?' hahaha....a'ah, setahun sekali... ;p





i'm at 24 weeks.....2weeks ago...... ;p nun kat pc, ci tgh compare dgn gmbar perut ci amik time ayit.....

me @ 24 weeks.....


9 comments:

shaliza said...

apa2 la...suka hati deme la nak cakap pepun..yang penting ci & baby sihat.
Wau Ayit dah 10kg lebih ek...nejibah belum jejak 10kg takmo makan asyik nak membuas saje.

Cerita Cici said...

ayit dh lama dh 10kg lebey...susut ckit sbb lasak sgt... ;p
xpa la kan, janji depa sehattt dan chomell... ;p

tasha said...

tgk perut ci tu kira besar la jgk..tasha dulu masa pregnant lagik la, dh nk bersalin pun, org kena tgk btol2 kot baru tau pregnant..tp berat naik 20kg++..whooaa..tp babynya kecik jer..huhu..kiranya mamanyer la yg mmbesar bak juara masa pregnnt..seb baik kejap jer dh dpt berat asal balik..hehe..

Cerita Cici said...

sbnarnya ci rasa perut ci dh besarrr sgt...org len yg ckp perut ci kecik... ;p ci tatau la perut normal tu cemana dear... ;)

Kaseh NazLieza said...

tgk perut ci teringat masa lieza pegnen dlu..pon ader pewut beso..uhuhuhu

yunayuni said...

cici dah brape minggu? lebih kurang eh kita? heheh. ramai gak org ckp perut kita kecik.huhu.biorlah malas nak layan.baby ok je :)

Cerita Cici said...

ci 26 weeks skrg...a'ah, kita lebey krg sama rsnya...edd ci 11/10/10 ;p

Mummy Ct said...

wuiyoo dah beso piut ibu

Cerita Cici said...

beso yeh? hehehehe....timacehhh.... ;p