Pages

klik klik

I love KIM.... :)

I love KIM.... :)

Cici & Ery

Saturday, September 25, 2010

38...going to 39.....

This past few days was a torture for me...banyak sgt ci lalui smpai tatau nak hadap yang mana satu...

I'm now in my 38th weeks of pregnancy...

Yippy yippy yeay...

Ada pon kenkawan ci yang dh bersalin dulu...hehehe...tahniah girls....u're survivorsss...

As my condition, yup, mcm mgu sudah jugak- non stop of series of unfortunate false labor, uncount Braxton-hicks, sharp pain kat area pelvic (seriously sharp) smpai barely cant walk, sakit pinggang, sakit mcm period pain...on top of that, penat yang teramat sgt...

Yup, penat ini masalah bila nesting instinct ci datang...ci rasa nk kemas smua bnda...tapi, ci penat...and di tambah dgn situasi sakit di 'bawah' yang sgt truk, ci rasa rahmat kalo boleh duduk dan bgn dgn jayanya...most of the time kena pejam mata sbb nyilu sgt...doc kata baby dh kat bawah sgt...ci rasa baby mcm dh nk terkua aje tiap kali ci bgn...ish3...

Isnin lepas, ci g GMC...pptnya checkup 29/9 ni, tapi ci pg sbb dh start sakit....contraction tu terasa mild, tp yg teruk sgt tu sgt kat bawah...mcm luka, mcm pedih sgt...susah nk bgtau sbb time ayit dulu ci tak rasa pon...

Conclusion: doc bagi ci MC smpai seminggu...yeay! tak yah la susah hati nk sakit kat opis. leh la tenangkan fikiran, dok umah, rehat2 pegang remote, webcam dgn kakak...hehehehe....sgt suka hati....

Kesempatan duduk umah pun ci tak sia kan...ci baca, baca dan baca smua pasal proses labor...dr method 411 (jarak 4min, 1 min for 1 contraction, for 1 hour), purple pushing, natural birthing, u name it...smua ci rasa mcm nk digest, mcm nk telan dan dgn harapan at any point necessary, ci akan igt smua details...hahaha...mau tergolek... ;p

As per checkup last week, berat ci dh 67kg and baby dah 2.8kg...cervix still tebal tp baby dh byk turun ke bawah...Alhamdulillah....

My next check up will be on 5hb Oct...kalau la still tak bersalin kan... ;p

Doakan ci ye semua..... ;)

5 comments:

Mama Amin said...

ye..sama2 doa ci selamat bersalin.. mgkin sakit bekas c-zer kot.. Sbb masa ieza ari tu doc asyik tanya sakit x kat tmpat C-zer tu.. Sbb doc takut terbuka @ pendarahan..

aanie said...

semoga ci selamat bersalin......

lailasani said...

semoga selamat semuanya yee...

mama thieya said...

semoga mama cici dan bakal bb sihat walafiat

Cerita Cici said...

Thanx smuaaa...ci hargaiii sgt... ;p