Pages

klik klik

I love KIM.... :)

I love KIM.... :)

Cici & Ery

Sunday, September 12, 2010

Syawal......


Selamat hari Raya ci ucapkan kepada smua kawan bloggers...maaf zahir dan batin ye...yes, this is hari kelapan Syawal...yang pertama dan kedua dan seterusnya dh di sambut dgn penuh kesederhanaan...Alhamdulillah...

Kesederhanaan mcm mana? hehehe...well, for a start ci mmg beraya kat rumah kat sri gombak aje. mak ayah ci import dr Kedah...suka suka...tak la meraung pagi-pagi, smua mak mak abah ayah takde kan....bukan niat derhaka, takmau balik kampung mana-mana. tapi perut ci yang dh 36 minggu ni membuatkan ci semput w/pun hanya ke kedai Big depan taman tu...ish3.....yg paling best, mak bwk ketupat jagung dr cna....sgt lah mngidam cici nih... ;p

Yup...ci dah 9 bulan....bersamaan 36 minggu...bersamaan 1 syawal... ;p

Excited huh? hehehe....mmg excited walaupun kelengkapan baby agak kurang, agak lambat ci nk beli sbb brg abg dia dh byk....banyak dlm erti kata kena korek dlm stor pehtu kena basuh berbakul-bakul....*sigh*....ni la akibatnya kalo suka wat kerja last minit...time sarat mcm ni, time nesting instinct menebal dlm jiwa, time tu la cik'V' dah sakit, perut dh besar, bdn dah lembik... ;p

Apa pun, lepas ci berguling sakit (jiwa) perut dan miss 'V' mcm dh thinning, esoknya hubby ci wat ultimatum; by hook or by crook, nak kena siapkan at least beg sepital ci jugak (Jugak)...so, dgn mengusung mak ayah ci, kami ke Manjaku depan umah utk beli kelengkapan yg tak brapa nk lengkap (sbb pegi dh mlm, org dh tarik grill nk tutup kedai, apa sgt lah yg buleh dibeli pon)....nevertheless, berisi jugak la beg sepital ci, no?



Yup, selepas kali ke-3, jawapan dr doctor ialah 'burger', ci pun dgn berani berani seram, trus rembat smua bnda pink yang ci nmpak...smpaikan baju lobang-lobang pun nk kaler pink gak...ada je yg putih, yg kuning, hijau...tp sbb yg dulu dh beli smua kaler kecuali pink, kali ini apa la salahnya kan...*wink wink*



Mitten and booties ni yang 1st ci letak dalam bakul merah 'Manjaku'....sgt suka motif kerawang...harap cik Tiya pun suka jugak... ;p

Oh lupa nk updates...Rabu lepas, (15/9/2010), ci g checkup 36weeks kat GMC...berat ci dh 64kg, berat tiya dh 2.5kg...yup, she is still a she...ni masuk kali ke-4 la doc bgtau bnda yang sama...hehehe...alhamdulillah...apa2 pun janji smuanya selamat.....and yes, tiya dh byk turun...doc akan cuba me'normal'kan delivery ci kali ni.....hehehe....

Doakan ci ye semua.... ;)


Raya ketiga, family mertua ci dtg beraya umah ci...nmpak sgt drg sayang kat cici kan...ececeh...dh tau menantu takleh gerak byk, drg yang berususah berpayah utk bergerak dr seremban ke KL utk berraya bersama...sayangggg semua..... ;)

Mak ci sebelah kanan gmbar, mak mertua ci sebelah kiri...nmpak sgt ke'gigantic'an cici yang teserlah kan... mak and mak mertua ci mmg kecil kecil molek org nya...slim melim.....oh cici dan suami tak inherit gen mereka yang baik nih..... ;)


Potrait family, mcm biasa la lupa nak amik...kalo pun igt, org lain tak berminat nk abadikan potrait mereka....'tak payah la, merapu la, tgh comot la...', masing-masing kecuali cici ni tak suka amik gmbar... ;) so, solution utk jiwa lara sbb takde gambar, hamik la gmbr muka sendiri tersenyum sementara tgu family mertua dtg...hehehe... ;p


Oh ya...lupa nk cerita....malam raya kedua tu, lepas dpt perkhabaran yang mertua ci nk dtg esoknya, ci pun dgn semangat waja, nak buat biskut cornflakes caramel madu utk menjamu...mak ci pon suka sgt...sbb dua balang yang ci wat malam raya dh licin kami berdua makan...hahaha...

Sekali buat (bkn main lg, nk wat byk smpai double up the ingredients), tgh kacau caramel nk letak kat cornflakes yg hubby ci dh ramas2, prangggg tumpah atas kaki....effectnya, caramel melekat kat kulit mcm nk masak kulit kaki....terlompat mak buyung 9 bulan ni, berlari masuk toilet basuh kaki...susah nk kua kalo caramel dh keras menempel...trus mak bg ais ketul utk tuam...xleh gak, sbb dh panas mengelegak kaki....trus g kinik, doc masuk dlm bilik treatment, nk tempek cream sejuk.....hasilnya, pg esok trus mengelembung kaki dh mcm alien smpai xleh pakai selipar langsung ber kaki ayam g kedai mamak makan roti canai.... ;p


Nampak kotak cornflakes besar siap extra 50% tuh? haaaa...gambar ni amik sejam sebelum kejadian...hehehe...comel kan leh pakai kasut lagi..... ;) esoknya smpai ke hari ni, ci pakai selipar jepun je....smua kasut xleh pakai dh, sakitttt.... ;p


oh ya....petikan ayat dr suami ci 'takpe la ci kalo raya kita takleh balik mana-mana, abg tak kisah...janji ci dan anak-anak ada depan abg.......'

hehehe....Tuhan saja la yang tahu betapa ci cinta mereka-mereka ini...(ayit pagi2 raya dh cari upin ipin...)

Selamat hari raya semua....maaf zahir dan batin ye....dr cici, ery, ayit dan tiya.... ;p





2 comments:

mama thieya said...

wah2.. mama cici.. jgn ganas2 sht sih.. nanti tiya pun ganas jugakk

Cerita Cici said...

hehehehe...dh habis sopan dh ni dear... ;p